Dator > vård av IT-verktyg & utrustning

 • vård av IT-verktyg & utrustning


 • Datorer, liksom alla andra i hemmet eller utrustning, kräver regelbunden skötsel och underhåll för maximal prestanda. Till skillnad från större dyrare objekt, såsom kylskåp, spisar och även bilar, kan datorn underhåll skall utföras av slutanvändaren. Utföra förebyggande underhåll med jämna mellanrum försäkrar besparingar på ägandekostnad och förlänger livslängden för stationära och bärbara datorer. Att skydda och vårda de verktyg som används för att utföra förebyggande underhåll är precis lika viktigt som själva datorerna. Kringutrustning såsom skrivare, skannrar och monitorer drar också nytta av förebyggande underhåll och skötsel samt

  Du behöver:. .
  Jewel fall
  CD-lagerhyllan.
  Tryckluft.
  Philips eller skruvmejsel.
  Q-Tips.

  om vård av IT-verktyg


  1.
  Store programvara CD i plastfodral. Placera en optisk skiva i ett fodral som skydd. Lämna inte en optisk lagringsenhet som ligger exponerad på ett skrivbord yta. Konsolidera CD i en och samma plats som en CD lagerhyllan för lätt att komma åt också.
  2.
  Store dator verktyg som testare nätverkskabel, skruvmejslar och makt testare utbudet i skyddande fall som anges antingen av tillverkaren eller en tredje part. Kom ihåg att hålla dessa objekt i en sval och torr miljö.
  3.
  Clean skruvdragare regelbundet. Med varmt vatten, rengör tips skruvmejslar för att ta bort små insättningar av metall klumpförebyggande på spetsen efter användning. Med tiden har dessa avlagringar hårdna och vidga punkterna i skruvmejseln och leda till onödig chassi fästskruv slitage och strippa.

  om vård av datorutrustning-Del 1: Stationära datorer, tangentbord och möss


  1
  Ta bort damm från datorn ventiler och fläktar. . På din hemdator, stänga alla öppna program och sedan stänga av datorn. Koppla ur A /C strömsladden från baksidan av datorn och vänta i 30 sekunder. Nästa, koppla bort resten av kringutrustning till datorer från baksidan av datorn. I en torr miljö, gärna utomhus, ta bort skruvarna som håller fast sidopanelen chassit täcker med skruvmejsel, ta sedan bort sidopanelen eller chassi som täcker från datorn. Observera att vissa datormodeller använda ett spärrsystem och inte kräver skruvmejsel användas. Nu håller burk med tryckluft upprätt, avlägsna den skyddande plastkåpa, försiktigt krama avtryckaren och svepa sidledes för att avlägsna överskott damm från ventiler och fläktar samt interiören i datorn.
  2.
  bort damm från tangentbord. Återigen, i torr miljö, gärna utomhus, håll tangentbord med tangenter fronten horisontellt. Vidare syftar den burk med tryckluft direkt på tangentbordet, tryck försiktigt in avtryckaren och svepa sidledes för att avlägsna damm från mellan dator nycklar och skrevor.
  3.
  Rengör musen. För en optisk mus, ta en Q-Tip, doppa den i en lika lösning av tvättsprit och vatten och försiktigt rengöra optiska linsen. Rensa bort överflödig lösning med en torr tops. För ett hjul mus, vänd musen över, sedan vrida låset för att öppna uttaget och ta ut kulan. Försiktigt rengöra bollen med Q-Tips och tvättsprit. Ta bort smuts, damm och skräp från "X" och "Y" axeln bar med en Q-Tip och tvättsprit. Rensa bort överflödig lösning med en torr tops. Sätt tillbaka kulan och skruva åt spärren.
  4.
  Anslut kringutrustning till datorer. Kom ihåg att sätta in A /C nätsladden sist.
  5.
  Kontrollera om miljörisker. Datorer undangömt i en garderob, låda eller andra små utrymme utan öppen ventilation kommer att fånga damm snabbt och eventuellt överhettas. Ge datorn tillräckligt med utrymme att andas och möjliggöra svalna luftflöde. Undvik att placera datorn i närheten av värmekälla, till exempel en öppen spis eller i närheten av elektromagnetiska enhet, t. ex. en mikrovågsugn.

  om vård av datorutrustning-Del 2: Bärbara datorer


  1
  Rengör den bärbara datorn. . Stänga av datorn och koppla bort A /C nätsladden. Ta sedan bort batteriet från den bärbara datorn. I en torr utemiljö, använd tryckluft för att rengöra fläkt ventiler och luftvägar. Rengör tangentbordet med hjälp av korta, snabba skurar betala ut damm och skräp från undersidan nycklar och skrevor.
  2.
  Återanslut A /C nätsladden och batteriet på den bärbara datorn.

  3.
  Kontrollera om miljörisker. Använd inte eller placera den bärbara datorn på en kudde, eftersom detta hämmar CPU ventilen fläktens förmåga att dra in sval torr luft från ett öppet utrymme. Behandla den bärbara datorn samma som en stationär när det gäller användning

  om vård av datorutrustning -. . Skrivare, bildläsare och bildskärmar


  1
  Rengör skrivaren. Stäng av skrivaren, dra ur skrivaren och använder tryckluft utomhus för att ta bort damm uppbyggnad och papper skräp från insidan och transport av skrivaren. Anslut skrivaren till en fungerande dator, slå på skrivaren och slå sedan på datorn. Skriv ut en testsida eller dokument för skrivare funktionalitet. Om några varningar visas på låga bläck när du använder skrivaren, ändra bläckpatronerna omedelbart.
  2.
  Kontrollera att vagnen växel och transport är fri från hinder. För att testa, öppna vagnsdörren och observerar bläckpatroner. De bör röra sig fritt till Återställ position.
  3.
  Rensa pappersstopp snabbt och korrekt. Dra aldrig en bit papper motsatt riktning på rullarna, eftersom denna åtgärd permanent kan skada växlar och skrivaren.
  4.
  Håll skannrar ren. Rengör regelbundet skannerglaset med lätt fuktig trasa som inte repar för att förhindra ansamling av damm och fläckar.
  5.
  Håll monitorer ren. För en LCD-skärm (inklusive en bärbar dator monitor) Blanda lika mycket av isopropylalkohol med destillerat vatten och fukta en trasa som inte repar med blandningen. Stäng av monitorn, sedan försiktigt gnugga uppifrån och ner att ta bort damm och smuts. För en CRT-skärm, fukta en pappershandduk med standard fönsterputsmedel och torka av glaset.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Skillnaden mellan Core Solo & Core Duo-processorer Intel

Relaterade artiklar


 • Hur gör jag slår på det trådlösa nätverket med en Netgear WGR-614 trådlös router?
 • hur är flashminne som används i verksamheten?
 • hur man hittar Mac OS X 10.5 serienummer
 • Hur kan jag återställa min Dell bios lösenord?
 • hur man startar en IBM laptop för räddning & återvinning
 • hur man återställer BIOS på en Acer Aspire 5315
 • hur man bygger en extern hårddisk
 • Hur ställer jag in HP C5280 skannerinställningar?
 • hur man installerar en modemdrivrutin för HP nx6110
 • 64 bit vs 32 bitars hastighet