Dator > dator cpu frågor

  • dator cpu frågor


  • En dators centralenhet (CPU) är en kisel-chip som utför alla beräkningar som krävs för att driva systemet. Som CPU tekniken går framåt och blir mer komplex, inlärningskurvan som behövs för att förstå deras funktion växer brantare. Det övergripande egenskaper för en processor kan beskrivas med hjälp av några viktiga specifikationer.

    Hastighet

    Termen "CPU-hastighet" är en felaktig benämning som förvirrar många datoranvändare. Antalet associerade med en CPU hastighet, t. ex. 3,2 GHz, är inte ett direkt mått på hastighet alls. Denna specifikation avser antalet cykler per sekund en processor kan utföra. I själva verket kan flera instruktioner kräva flera CPU-cykler som ska utföras. Vidare processorer med Hyper-Threading eller flera kärnor kan utföra flera samtidiga cykler. CPU-frekvens är bara ett mått på SPELBAR cykler per sekund, och är bara användbar när man jämför processorer inom samma familj. Till exempel kommer en Pentium 4 på 3,2 GHz överträffa en Pentium 4 på 2,5 GHz, om de har samma arkitektur.

    Cacheminne

    processorer är byggda med en viss mängd minne på dö själv. Detta minne används för att hysa de uppgifter som för närvarande verkställande instruktioner och deras värden. Processorer kan öppna och läsa cacheminne många gånger snabbare än systemets RAM. Ju större mängden cacheminne, desto snabbare kan processorn utföra sina uppgifter.

    Socket Numbers

    processorer är byggda för att mycket speciella fysiska specifikationer. Uttaget nummer dikterar storlek CPU och antal kontakter mellan sig och moderkortet. Moderkort traditionellt bara är ett enda sockeltyp per design. Dessa uttag siffror används för att skilja vilka moderkort och processorer är kompatibla med varandra.

    Single-core/Multi-core

    processorer var ursprungligen byggt med ett enda behandling kärna per chip. Senare, processorer byggda med flera processorkärnor på en enda processor dö. Detta är känt som ett multi-core CPU. Multi-core processorer tillåter flera program att behandla uppgifter samtidigt och för enkla applikationer till bearbeta flera uppgifter samtidigt. Till exempel kan 3-D renderingsprogram använda den första kärnan att göra den första halvan av en bild och den andra kärnan att göra det andra halvåret.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du tar bort & ersätta minne på en HP xw6200 arbetsstation





Relaterade artiklar


  • hur du skriver ut 4x6 med Epson 875dc
  • hur man installerar ett trådlöst kort på en Dell Latitude C600
  • hur man identifierar kort Radeon video
  • hur du tar bort papper i ett papperstrassel för en Dell 1700 laserskrivare
  • hur man installerar en bläckpatron i en Epson C42 skrivare
  • Hur spelar jag en dubbel disk lager rw på min DVD spelare?
  • hur man byter en Presario 2100 internt batteri
  • zip driftteknik
  • hur man ändrar processorn på en HP dv6103nr
  • hur kan jag scanna ett visitkort med en vanlig scanner?