Dator > jämförelse av Intel Core-processorer

 • jämförelse av Intel Core-processorer


 • Intel Core-processorer släpptes 2006 som en ny teknologi för att möta konsumenternas efterfrågan på snabbare datorer. Baserat på den tidigare generationen av Intels Celeron och Pentium-processorer, är Core-processorer utformade så att företag och hemanvändare att spara energi och utföra uppgifter med maximal effektivitet. I samma vision, släppte Intel sin senaste generation av Core-processorer med Turbo Boost-teknik under 2010

  Core Duo

  Intels Core Duo-processorer innehåller två kärnor. Denna typ av processor delar upp en dator arbetsbörda mellan de två kärnor. Med två separata kärnor, kan en dator utföra uppgifter och beräkningar mer effektivt, och användarna kommer att uppleva en ökning av datorns hastighet. Den framtida utvecklingen i Core Duo-processor kommer att omfatta möjligheten att stänga av en kärna, som gör det möjligt för systemet att spara energi och förlänga batteritiden för bärbara datorer och andra mobila enheter.

  Core Solo

  Precis som Core Duo, Intels Core Solo-processorer med två kärnor. Till skillnad från den Core Duo, Intels Core Solo-processorer endast innehålla en aktiv kärna. Som ett resultat kan Intel sälja sin kärnverksamhet dör som är producerade med fabrikationsfel.

  Intel kan även spara kostnader när reaktion på konsumenternas krav. Istället för att skapa en familj av single-core processorer, kan Intel möta kundernas behov för en enda processor genom att inaktivera en kärna av en dual core processor. Med bara en aktiv kärna tenderar Intels Core Solo-processor för att spara mer ström än Core Duo.

  Core 2 Solo

  Core 2 Solo släpptes 2007 som nästa generation Core Solo processorer. Detta är en låg spänning processor som är avsedd att hjälpa mobila användare spara batteri.

  Core 2 Duo

  Intels Core 2 Duo-processorer är optimala för både stationära och mobila lösningar. Denna nya generation av Core Duo-processorer finns tillgängliga för att uppfylla en mängd makt, energi och datorbehov. Denna typ av processor ingår Virtualization Technology, som gör mer än ett operativsystem för att köra på samma maskin. Vissa modeller av Core 2 Duo avaktivera Virtualization Technology.

  Core 2 Quad

  Intels Core 2 Quad-processorer med två dual-core processorer som skapar fyra aktiva kärnor. Denna typ av processor finns i stationära datorer och är utformad för att hantera komplexa beräkningar. Enligt Intel tillåter denna typ av processor stationära datorer för att utföra snabbt samtidigt som den är sval och tyst. Intel Core 2 Quad-processorer är perfekta för aktiviteter som innefattar hög definition grafisk design och multimedia redigering. Intel Core 2 Extreme är en snabbare, högre prestanda, och dyrare version av Core 2 Quad.

  Core i3, i5, i7

  I januari 2010 släppte Intel den senaste generationen av Core-processorer som Övergången från Core 2 familjen. Core i3, Core i5 och Core i7 har vardera ett antal tjänster som är skräddarsydda för specifika datorbehov och finns med två, fyra eller sex kärnor. Till exempel kan användaren välja en dual core eller quad core-processor när man köper en dator med en Core i5-processor.

  Core i3 processor anses in-nivå, och Core i7 är tillgänglig för mer avancerade användare. Core i3 processorerna inkluderar Hyper-Threading-teknik som gör att processorn kan arbeta med två uppgifter samtidigt. Som ett resultat kan användarna köra flera program effektivt. De Core i5 och Core i7-processorer innehålla Turbo Boost Technology, som gör att processorn att kontinuerligt anpassa sig till användarens specifika datorbehov.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man ansluter en webbkamera på internet

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort Seagate Externa 2,5 fall
 • hur du ansluter en skrivare till en HP iPAQ 211 pda
 • hur man byter en kylfläkt i en Dell-b120
 • hur dubbelsidiga en Canon MX300
 • hur man konfigurerar med hjälp av en datorbildskärm med en bärbar dator
 • hur du använder HP Scanjet 5470c på vista
 • Ta bort en U3 lansering
 • toner påfyllningsanvisningar
 • hur man väljer vilken inspelningsbara cd att köpa
 • Finns det guld bläck för laser-eller bläckstråleskrivare?