Dator > datorrelaterade rättsliga utbildning för brottsbekämpande

 • datorrelaterade rättsliga utbildning för brottsbekämpande


 • Computer Forensics analytiker i brottsbekämpande genomgå många timmar av träning innan du arbetar på verkliga målet datorer. Från klassrummet föreläsningar om dator och operativsystem grunderna, att praktisk färdighet byggnad, följer datorrelaterade rättsliga utbildningen en sträng regim. Efter att ha deltagit i allmänhet dator och bevis-hantering träning, kan de brottsbekämpande myndigheterna delta i specialiserade dator kriminalteknik utbildning inom ett antal områden, såsom barnpornografi, fildelning eller kryptografi

  Historia

  I USA, den första erkända brottsbekämpande team träna på computer forensics var FBI Magnetic Media Programme (numera kallad analys-och Response Team), som grundades 1980-talet. Denna grupp av elit dataexperter satt ett högt ribban för utbildning ny dator analytiker. Enbart under 1999 slutfört enheten mer än 2. 400 undersökningar av datorsystem. Computer Forensics utbildning för brottsbekämpande är avgörande, på grund av den senaste tidens kraftiga ökningen av databrott.

  Betydelse

  lämplig utbildning av datorrelaterade rättsliga analytiker ser till att mål och data hanteras korrekt under utredningar. Innan praktisk utbildning, genomgår kriminalteknik analytiker utbildning i grundläggande bevis hantering, inklusive upprättande av spårbarhet, förhindra otillåtna ändringar av ett målsystem och bevara dataintegriteten. Enligt forskare från University of Maryland, cirka 20 procent av våldsbrott, till exempel sexuella övergrepp och förföljelse, innebär e-post eller andra typer av datorrelaterade rättsliga utredningar.

  Typer

  CSI-analytiker i brottsbekämpande delta i en mängd olika utbildning, beroende på omfattningen av deras arbete. Vissa analytiker och forskare, särskilt med nationella organ, håll kandidat-eller magisterexamen i datavetenskap och kriminella kriminalteknik, som kräver år av särskild studie på området datorrelaterade rättsliga. Andra brottsbekämpande organ ger sex till 12-veckors träningsprogram för datorn analytiker som redan är utbildade i grunderna i kriminalteknik. Computer Forensics officerare bygga dator-specifika färdigheter under dessa kurser, ofta i form av praktiskt arbete med många olika typer och konfigurationer av datorsystem.

  Potentiella

  En väl utbildad grupp av datorrelaterade rättsliga analytiker är en stor tillgång för någon nivå av brottsbekämpningen. På grund av den kraftiga ökningen av IT-relaterad brottslighet rapporteras till Internet Crime Center, den potential som ett väl utvecklat datorrelaterade rättsliga utbildningsprogram för brottsbekämpning möjliggör en effektivare och smidigare hantering av utredningar, enligt Michael Kunz och Patrick Wilson på universitetet i Maryland. Computer Forensics utbildning är väsentlig för brottsbekämpande personal hanterar själva datorn bevis, inklusive bärbara media, så att bevisning inte är förorenad eller misskötts.

  Legala frågor

  personal utbildad i datorrelaterade rättsliga ansvarar för att utredningar forensically är sunda. Detta är avgörande för båda sidor av ett brottmål eller tvistemål att få en korrekt och rättvis rättegång. Många rättsvårdande myndigheter, däribland försvarsdepartementet, kräver kommersiell certifieringar på computer forensics. Som en del av ett regelbundet träningsprogram, datorrelaterade rättsliga analytiker studie rättsliga konsekvenser av deras arbete och hur man säkerställer att den bevisning som inhämtats vid en undersökning är god.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man sätter en Lexmark X8350 på nätet

Relaterade artiklar


 • hur man bygger egna trådlösa datorn
 • hur man installerar xp på en HP zv6000
 • hur man kan bli av gamla datorer i Long Island, New York
 • hur man ansluter en LCD-projektor med en stationär dator
 • hur du kan visa sin egen PC-kamera
 • hur man byter moderkort på en Toshiba 2410-S203
 • hur man använder en Dell-dockningsstation med andra märken monitorer
 • Felsökning en Packard Bell stereo konsol
 • hur tyst en Maxtor hårddisk
 • hur man kan jämföra Sony Vaio FJ-serien bärbara datorer