Dator > hur man kan återställa en enhetsbokstav för CD-DVD-enhet i Windows XP Home Edition

 • hur man kan återställa en enhetsbokstav för CD-DVD-enhet i Windows XP Home Edition


 • CD-DVD-enhet i Windows XP Home Edition-dator är konfigurerad via operativsystemet samt genom datorns Basic Input /Output System (BIOS) som styr varje maskinvaruenhet som används i datorn. Som du installera och avinstallera program, görs ändringar i konfigurationen i Windows XP Home Edition, och ibland datorns CD-DVD-enhet brev försvinner från "Min dator" Explorer-fönster. Frekvensomriktaren är fortfarande kvar i datorn, men det Operativsystemet kan inte erkänna det. Du kan manuellt återställa enhetsbeteckningen så att du kan komma åt enheten igen

  Du behöver:. .
  Bärbar dator med Windows 95 eller högre
  Desktop med Windows XP eller 7 installerat.
  Aktiv Internet-anslutning.

  Återställa via kansli


  1.
  Klicka på "Start" och sedan "Kör". Skriv "regedit" i "Open:" box. Click "OK". Den "Registereditorn öppnas.
  2.
  Klicka på" + "-tecknet bredvid posterna" HKEY_LOCAL_MACHINE "," System "," CurrentControlSet "," Control "," klass "och" {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} "i den vänstra rutan i dialogrutan Registereditorn.
  3.
  Klicka på "{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" för att markera det. De poster som du behöver ändra i nästa steg kommer att visas i den högra rutan av Registereditorn.
  4.
  Klicka på "UpperFilters" post i den högra rutan av Registereditorn . Tryck på "Delete"-tangenten på datorns tangentbord. Klicka på "Ja" när du ombeds att bekräfta raderingen av posten.
  5.
  Klicka på "LowerFilters" post i den högra rutan i Registereditorn. Tryck på "Delete"-tangenten på datorns tangentbord. Klicka på "Ja" när du ombeds att bekräfta upphävandet av punkten.

  Om du inte ser "LowerFilters"-post, vidare till nästa steg, sedan åtgärderna i "Återställa CD- DVD-enhet via Enhetshanteraren ".
  6.
  Klicka på" File "och sedan" Exit "för att avsluta Registereditorn. Klicka på "Start", "Stäng av datorn" och "Starta om" att starta om datorn.
  7.
  Klicka på "Start" och "Den här datorn" När datorns skrivbord visar upp. Du bör se din CD-DVD-enhetens ikon och enhetsbeteckning. Om du inte ser enheten ikon och brev, gå till "Återställa CD-DVD-enheten via Enhetshanteraren".

  Återställa via Enhetshanteraren


  1.

  Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen".
  2.
  Klicka på ikonen "System". Om du inte ser ikonen "System", klicka på "Klassisk vy" i "Kontrollpanelen" rubrik i den vänstra rutan i "Välj en kategori" skärm.
  3.

  Klicka på fliken "Maskinvara". Klicka på "Enhetshanteraren"-knappen. Om du blir tillfrågad om ett administratörslösenord eller en bekräftelse skriver du in Windows-lösenordet eller klicka på "Tillåt" för att öppna verktyget Enhetshanteraren.
  4.
  Klicka på symbolen "+" bredvid "DVD /CD-ROM" post.
  5.
  Högerklicka på din CD-DVD-namn. Välj "Avinstallera. " Klicka på "OK" när du ombeds med "Bekräfta borttagning av enhet" visas.
  6.
  Klicka på "Start", "Stäng av datorn" och "Starta om" att starta om datorn. Windows XP Home Edition kommer att installera om drivrutinerna för datorns CD-DVD-enheten och återställa enheten.
  7.
  Klicka på "Start" och "Den här datorn" När datorns skrivbord visar upp. Du bör se din CD-DVD-enhetens ikon och enhetsbokstav.

  Tips och varningar


 • Om du nyligen tagit bort ett program, t. ex. iTunes, Nero eller Roxio Creator , från datorn och CD-DVD-enhet försvann, installera om programmet du tog bort för att se om programmet kommer att installera CD-DVD-enheten.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man rengör ett tangentbord och bildskärm

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en processor för PowerBook 5300
 • hur man installerar ett ATI Radeon 9200-kort AGP
 • hur du uppgraderar grafikkort för AGP 2x/4x
 • hur man byter en kylfläkt i en Dell-b120
 • hur man uppgraderar en Dell hårddisk
 • hur man ändrar en mp3 på en CD
 • hur man bränner musik till en Memorex CD
 • hur man använder en kabel STB med en dator
 • hur du formaterar en Fuji SD-minneskort för digitalkamera
 • hur du uppgraderar minnet på en hp pavilion dv6233se