Dator > förklara RAM och processor anslutningar

 • förklara RAM och processor anslutningar


 • Random Access Memory eller RAM är tillfällig lagring som används av en dators processor. Medan datorn är att analysera, data eller "behandling" alla data som en användare begär det, behöver den en plats att tillfälligt lagra data och upprätta en arbetsorder uppgifter grupper som skall bearbetas. Detta kallas ibland för "virtuellt minne". Om en dator har för lite RAM utrymme kvar har processorn att använda datorns hårddisk som extra virtuellt minne, en process som är många gånger långsammare än RAM, som har en snabbare tillgång tid på grund av snabbare tillgång till processorn.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel

  Funktion

  Skillnaden mellan en dators RAM-minne och en hårddisk kan jämföras med skillnaden mellan att lagra saker på ytan. av en tabell --- inom räckhåll --- och lagrar dem i en stor arkivskåp tvärs över rummet från bordet. Om du får slut på utrymme på skrivbordet för att lägga saker som du arbetar med, kommer de måste gå tvärs över rummet i den stora arkivskåp. Men, tänk dig att något du kvar på ytan av tabellen efter att ha lämnat rummet och avstängning av ljuset skulle försvinna om du inte först lagras den i arkivskåp över rummet. Detta beror på att RAM är flyktigt minne --- minne som torkas när det förlorar makten.

  Fysiska funktioner

  En dators moderkort består av många anslutningar kallas "busslinjer. " En sådan buss finns mellan datorns processor och dess RAM. Andra springa till enheter som är anslutna till moderkortet såsom CD-enheter, hårddiskar och videokort, nätverkskort och ljudkort. Det snabbaste är att sambandet mellan processorn och datorns RAM.

  Processorn sitter i en sockel på moderkortet där stiften kontakt i lämpliga hamnar. Dessa stiftsbeläggningen ström processorn. Likaså är RAM som förbinds med stiften i kortplatser på moderkortet, men RAM-chips vanligtvis stå upprätt medan de flesta processorer ligga platt med moderkortet. Busslinjer förbinder de två på moderkortet.

  Busslinjer

  Två stora varumärken av processorer finns, Intel och AMD. Var och en av dessa märken använder samma typ av RAM-minne, som kommer som synkront dynamiskt RAM, eller SDRAM, Double Data Rate, eller DDR, DDR2 och DDR3. SDRAM kom före DDR, som är en typ av SDRAM. Det primära skillnaden mellan de två är att DDR kan nås eller läsa från två gånger en cykel, eller på höga och låga punkter av cykeln våglängd --- en processorhastighet mäts i Hertz, frekvens eller antalet cykler per andra. Detta innebär att en processor kan använda DDR effektivt dubbelt så ofta som äldre SDRAM.

  Identifiering

  Varje typ av RAM-minne ser ut ungefär. De är oftast avlånga och gröna, mätning från 4,5 till 5 inches lång med svart minnesmoduler längs båda sidor. Pins sträcka längs nederkanten. SDRAM chips har 100, 168, 184 eller 240 stift. En annan typ av RAM som används i bärbara datorer kallas SO-DIMM-. SO-DIMM är 2,5 till 3 inches lång och har 72, 100, 144 eller 200 stift. Ju större antalet stift RAM har, desto nyare är den.

  Överväganden

  En av de billigaste och enklaste dator uppgraderingar för de flesta datoranvändare är en RAM-uppgradering. När du uppgraderar en processor kan vara en långdragen och kostsam process där användarna behöver kontrollera kompatibiliteter och eventuellt uppgradera moderkort samt en processor, uppgradera RAM är så enkel som att installera nya moduler RAM i den befintliga moderkortet. När en äldre processor får mer utrymme att arbeta, kommer hela datorn gå mycket bättre och program kommer att öppna snabbare.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man fixar en Lexmark 5470 skrivare att fungera med Windows XP

Relaterade artiklar


 • Vilka är skillnaderna i minnet storlekar på datorer?
 • ATT dsl ultra hårdvarukrav
 • hur man bygger en cd-spelare med hjälp av en gammal CD-ROM Drive & nätaggregat
 • hur du ställer in en SATA RAID-enhet på en intel moderkort
 • hur man installerar en utomhus wifi antenn
 • hur man hittar modellnumret på ett moderkort
 • hur man installerar en 512k 1-gb minne skrivbordet
 • hur man använder SanDisk mini SD minneskort
 • hur man ansluter en USB till en 25 pin skrivarkabel
 • ta bort bläck från dataskärmen