Dator > DIY rapid prototyping maskiner

 • DIY rapid prototyping maskiner


 • En snabb prototyping maskin liknar en standard skrivare, förutom att istället för att producera bilder, skapar prototyper maskinen tredimensionella objekt. Professionella prototyper maskiner används för att skapa prototyper, hjälpmedel design och versioner test av framtida produkter. Eftersom prislappar för kommersiella prototyping maskiner brukar ha fem siffror har flera hobby utformat sina egna hemmagjorda versioner, och planerna för flera av dessa finns tillgängliga på webben. Hjälp av någon av dessa gratis ritningar du kan sätta ihop din egen DIY snabb prototyp maskin för en kostnad av cirka 500 dollar. Detta hur-till kommer att inspireras på "candifab", en 3D-skrivare som använder socker som råvara, på grund av tillgången och låg kostnad i nämnda input

  Du behöver:.
  Träram
  . Canvas.
  Automotive jack.
  Stor servomotor.
  Transport mekanism av 2 rensas skrivare.
  Värmepatron.
  Fin kyl slangar.
  Akvarium luftpump.
  PC.
  Servoomformaren.
  3D-modellering programvara.


  1.
  Välj ditt material. Detta exempel antar att ni kommer att skapa prototyper av strösocker. Detta material tillåter inte ett stort mått av upplösning och är inte särskilt stabil heller, men dess låga kostnader och enkelhet i förvärvet kan du skapa mycket stora modeller. Om du hellre vill arbeta med plast pellets eller med silikon, kan du ta reda om lämpliga ändringar av enheten i medel.
  2.
  Bygg en träram för din enhet. Denna version av rapid prototyping Maskinen använder en varmluftspistol för att selektivt smälter samman ett lager av socker, som är sänkt och sedan täckas med mer strösocker som är smält igen. Genom att upprepa denna procedur och ackumulera tillräckligt smält lager kan komplexa 3D-former skapas. Den avgörande komponent för detta förfarande är en träram kraftig nog att bära upp vikten av flera pounds av strösocker, med ett rörligt bord som kan sänkas med en bra mängd precision utan att spilla materialet. Använd fordonsindustrin Jack, ansluten till den stora servomotor, att höja och sänka bordet, och linje insidan av enheten med duk för att förhindra spill.
  3.
  Montera utskrift /värme huvud. Ditt mål är att skapa en luft pistol varmt nog och tillräckligt exakt för att selektivt smälta sockret i det översta lagret utan att påverka nivåerna under den. Detta kan göras genom att tvinga produktionen i ett akvarium luftpump genom fina kylskåp slang virad runt en värmepatron. Du kan testa värmen och precision i församlingen genom att använda det för att skriva på en skiva bröd. Om huvudet kan rosta brödet med tillräcklig kontroll att göra väl avgränsade tecken, kommer det att få den precision som krävs för selektiv smälter.
  4.
  Montera kontrollmekanism för skrivhuvudet. För att skriva ut i 3D behöver du kontrollen över Z-axeln, under förutsättning av knekt under tabellen, och över X-och Y-axeln. Dessa två sista frihetsgrader kommer att tillhandahållas av vagnen mekanismer som du tog ut de två rensas skrivare. I candyfab genomförandet, är en av de remdrivna vagnarna monteras på en skena som i sig drivs av den andra vagnen. Motorerna styrs med hjälp av en microserial servoomformaren, och den här konfigurationen möjliggör dator kontrollerad förflyttning av värme huvudet till en punkt i det översta skiktet av arbetsvolym. Din genomförandet kan variera beroende på de uppgifter om de mekanismer som finns tillgänglig.
  5.
  Använda 3D-programvara för att skapa en 3D design, och skär den i tunna skikt som kan skrivas med enheten. Det finns många gratis verktyg som kan användas för modellering scenen. POV-Ray har testats för denna enhet, men du kan använda något annat program så länge som den har förmågan att producera bitmappar representerar delar av ditt modell. Dessa bitmappar ska tas som ingång för nästa lager av mjukvara som utdata instruktioner för mikro seriella servoomformaren att vidarebefordra till skrivaren transport mekanism.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Hur man använder en Toshiba estudio550 för dokumentskanning

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en DVI från en projektor till en HDMI på en bärbar dator
 • hur du uppdaterar Foxconn bios
 • hur man installerar program på en mini-laptop
 • hur man använder en rc laserpekare
 • hur man får maximal komprimering av en fil
 • hur man väljer en bra dator projektor
 • hur man använder en scanner LRT
 • hur till återvinna knäckt filer
 • elektronik projekt baserade på en mikrokontroller
 • hur du ställer skanningsupplösningen på en Dell 926 skrivare