Dator > vad är en fixering fel på en CD-brännare?

 • vad är en fixering fel på en CD-brännare?


 • En fixering fel är en typ av AT Attachment Packet Interface (ATAPI) fel. Det ATAPI är gränssnittet som ansluter och styr kopplingen mellan dator och DVD /CD-ROM optiska enheter. Fixering fel med ATAPI uppträder vanligtvis när du försöker bränna en CD eller DVD. Fixation fel beror oftast på problem med skivan, där informationen inte kan kanske hämtas eller skrivs till skivan. I extrema fall kan det bero på PC instabilitet. Detta fel kan normalt troubleshot enkelt.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Nya hårddisken eller den optiska enheten.
  Compaq återställningsskiva.

  smutsig eller skadad Media

  Fixering fel kan uppstå med både skrivning och läsning av CD-skivor. Först Rengör skivan om den verkar visa tecken på fingeravtryck eller repor. Om skivan fortfarande inte fungerar, prova en helt ny tom skiva i den optiska enheten skriftligen. Prova att åter bränna skivan och se om felet återkommer, om det inte gör det var då upptagningen fel som beror på en felaktig skiva.

  Felaktiga Media

  I vissa fall kan en CD-eller-brännare lider oförenlighet problem med vissa typer av media. Om du använder ett visst märke tom skiva media, prova ett annat märke typ.

  Maskinvaruproblem

  Den optiska enheten kan inte vara rätt inställd. För att kontrollera, högerklicka på "Den här datorn" och sedan klicka på "Egenskaper", klicka på fliken "Maskinvara" och klicka sedan på "Enhetshanteraren". Klicka på ikonen "+" bredvid "IDE ATA /ATAPI-styrenheter" för att utöka undermenyn, sedan högerklicka på den primära IDE-kontrollern och välj "Egenskaper. "Klicka på" Avancerade inställningar "och sedan ändra" Transfer Mode "till" DMA. "Klicka på" OK ". Högerklicka på Sekundär IDE Controller och välj" Egenskaper ". Klicka på" Avancerade inställningar "och sedan ändra" Transfer Mode "till" DMA. "Klicka på" OK. "Försök att åter bränna skivan.

  Uppdatering Drive Firmware

  Den fasta programvaran för din cd-brännare eller enheten får kräva uppdatering. uppdatera den, söka på namn och modell på CD-enheten på Internet med "firmware" i slutet av sökfrågan. Hitta din tillverkarens hemsida, men om din disk är inte längre det finns webbplatser med firmware bibliotek för många olika optiska enheter. Ladda ner den senaste firmware för din enhet modell, installera det och starta om datorn. Försök att bränna skivan igen.

  Uppdatering Disc-bränning

  Den programvara du använder för att bränna skivor kan vara out-of-date eller oförenliga med din disk. Gå till utvecklarens hemsida för önskad skiva-bränning, och ladda ner den senaste versionen av sin programvara. Installera programmet, starta om datorn och försöker bränna skivan igen.

  Broken Hardware

  Det sista skälet att du kan vara emot fixering fel, om du har försökt att felsöka problem i alla andra sätt, är att din enhet bryter eller trasig. Om enheten är bruten, köpa en ny CD-eller DVD-brännare. Alla stora datorbutiker och många återförsäljare online säljer nya enheter.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar 1 GB RAM i en Acer Aspire T180

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa data på cd-skivor
 • Document Imaging hårdvara
 • kan återställa diskpartitioner
 • ytterligare RAM-minne till en HP laptop
 • felsöka en dator högtalare surrande ljud
 • En nybörjares introduktion till datorer
 • hur man kan återställa en CD när den inte kommer att läsa
 • lägga till en andra intern hårddisk till en Dell Dimension 3000
 • hur man berättar vilken typ av moderkort en dator har
 • Hur vet jag vilken bärbar dator är rätt för mig?