Dator > hur du lägger till minne till en laptop

 • hur du lägger till minne till en laptop


 • Lägga minne till en bärbar dator kan förbättra prestanda för en bärbar dator. Enligt DaileyInt. com, är det lämpligt att jämföra kostnaderna för att uppgradera datorns minne för att köpa en bärbar dator som redan har mer minne installerat. Uppgradering av minne är en av de billigaste, enklaste saker att göra som kommer att öka prestanda. Det kan vara billigare att installera ytterligare minne i en ny bärbar dator själv än att betala alltid att uppgradera det

  Du behöver:. .
  Laptop
  Skruvmejsel.
  Minne för bärbar dator.
  Internet-anslutning.


  1.
  Bestäm laptop minne och kapacitet. Inköp minnet. Den manual som levereras med den bärbara datorn bör innehålla information om vilken typ av minne som används i den bärbara datorn och det tillgängliga minnesplatser. Om du inte har manualen, kan du hitta vilken typ av minne genom att göra en sökning på nätet efter "lägga till minne till (namn på laptop). " Det finns många webbplatser som innehåller förteckningar över minnesinformation för bärbara datorer.

  Mängden och storleken på minne, RAM, kan vara viktigt för prestanda. Windows 7 behöver minst 1 GB RAM med 32-bitars processor, eller 2GB med en 64-bitars processor. Windows Vista körs bäst med minst 2 GB som matchade RAM, kör Windows XP bäst med minst 512 kB RAM-minne. Kan

  Memory köpas i många nätbutiker och butiker dator. Beroende på typ och mängd RAM-minne, kan minnet köra mellan $ 20 och $ 200
  2.
  Ta bort batteriet och bakstycket. Använd en skruvmejsel för att ta bort bakstycket på den bärbara datorn. När arbetar med insidan av en bärbar dator, är det viktigt att du jorda dig själv först så att statisk elektricitet inte går att överföra till någon del som du rör. Statisk elektricitet kan förstöra elektroniska delar.

  Leta reda på minnesplatserna i den bärbara datorn. Se manualen eller instruktionerna på skärmen.
  3.
  Skjut nya minnet i en vinkel tills den snäpper på plats. Matcha upp pilar och skårorna och skjut nya minnet på plats. Det kan finnas en spärr på varje sida av minneskortplatsen. Om du byter ut den befintliga minnet med nya matchande minne, måste du ta bort den befintliga minne genom att släppa låsklämmorna.
  4.
  Byt batteri och slå bärbara dator på. Bekräfta tillägg av minnet. När du slår på datorn på efter tillsats minne, gå till kontrollpanelen och system egenskaper för att bekräfta tillägget av minnet.

  Om den bärbara datorn registrerar inte tillsats av minne, måste du upprepa proceduren ovan och se till att minnet är ordentligt snäpps på plats.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du formaterar en hårddisk utan en diskett i Windows XP?

Relaterade artiklar


 • hur du fyller två hårddiskar i en bärbar dator
 • hur man hittar modellnumret på ett moderkort
 • hur man kan återställa data på cd-skivor
 • hur man bygger en media server dator
 • hur man gör återställnings-cd/dvd
 • Hur kan en konsument köpa en Apple-dator?
 • hur videoinspelning med Rage 128 Pro grafikkort
 • hur du lägger till video till Flash
 • hur man gör ändringar i booktype
 • Hur konvertera mikrokort till CD