Dator > Vilka är de funktioner streckkoder?

 • Vilka är de funktioner streckkoder?


 • Den standardiserad streckkod består av 12 siffror under en serie av tjocka och tunna svarta linjer. Varje dag kör vi in streckkoder, även på baksidan av en bok eller en produkt täckblad från affären. Streckkoder utföra flera viktiga funktioner inklusive kommunicera produktinformation, uppföljning av försäljning och skicka information till en kassaapparat eller dator. Medan vissa streckkoder, som en bok är ISBN-numret, kan variera i längd, tjänar de alla samma grundläggande syfte.

  Identifiera Land och tillverkare

  Den första del av informationen en streckkod kommunicerar är det land där produkten tillverkades. Normalt de första två siffror i en streckkod visa det här meddelandet, även om vissa länder har tresiffriga koder. Exempel siffrorna 00 till 13, som står för olika delar av USA och Kanada. Tyskland är ett exempel på ett land som använder tresiffriga streckkoder, i detta fall mellan 400 och 440.

  Nästa kommunicerar streckkoden tillverkaren. De följande fyra siffrorna på en bar kod (efter tvåsiffrig landskod) företräda tillverkaren, medan länder med tre-siffriga koder använder endast tre siffror att representera tillverkaren. På detta sätt söker den som streckkoden kan spåra där objektet kom ifrån och vem som gjorde det. Streckkoden gör också bolaget att se var dess produkter.

  Produkt identifiering och spårning

  de sex sista siffrorna i streckkoden förmedla vad produkten är. Varje objekt som produceras får en unik streckkod, och även olika storlekar av samma objekt har en unik kod, enligt mer än du Think. com. Identifiera produkten och tjänar två huvudsyften. Ett företag kan spåra hur mycket av en produkt som säljs och spåra uppgång och fall i popularitet av dess poster. Detta gör att företaget kan hålla jämna steg med hur mycket den har gjort inom försäljning och avgöra på vilka produkter behöver öka produktionen.

  Streckkoden också kan butiker att kolla kunder snabbt. Skanna streckkoden lägger all information i det datoriserade kassaregistret och ringar upp priserna. Med ett skanna och trycka på en knapp, är affären klar. Butiker kan även använda streckkoder för att spåra inventering och se till att alla poster redovisas. Streckkoder fungerar även för speciella evenemang. Ticketholders kan komma in helt enkelt genom att lägga fram sina biljetter vid ingången, då en arbetstagare kan skanna dem.

  Datorkommunikation

  De linjer som utgör streckkoden skapades för att möjliggöra kommunikation med en dator. När en scanner passerar över streckkoden, tolkar den de svarta linjerna som information. Datorn kan överföra denna information på en skärm och kan också lagra informationen för uppföljning. Tryckta siffrorna är placerade under streckkoden så att den information manuellt måste föras in en dator eller sökmotor.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man bygger en pc styrelse

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en bärbar dator till en Pioneer plasma via HDMI-ingång
 • hur man installerar RAM i en MSI gx 700
 • hur man sätter en knapptryckning på datorn
 • hur du formaterar en hårddisk i Vista
 • Hur konvertera en Windows Media Center video till DVD
 • hur man kan spela iso filer från ett Memory Stick
 • Hur fyller jag en bläckpatron från nukote?
 • lägga till en andra intern hårddisk till en Dell Dimension 3000
 • hur du säkerhetskopierar Boot Camp
 • hur man fixar en skadad hårddisk