Dator > LG laptop instruktioner moderkort ersättning

 • LG laptop instruktioner moderkort ersättning


 • Ta bort moderkortet från din LG bärbara dator är ett projekt som inte bör tas på allvar. Moderkortet är det centrala kretskortet på datorn där alla datorns viktigt maskinvara och enheter är anslutna. Om du inte är försiktig kan du skada permanent datorn. Om möjligt bör du söka råd från en erfaren laptop tekniker innan du försöker att ta bort moderkortet. Dessutom kan du bryter mot datorns garanti avtal genom att demontera den bärbara datorn hölje.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av din bärbara dator, koppla ur strömkabeln och sedan stänger LCD-skärmen tills det klickar fast. Placera den bärbara datorn nedåt och ta ut batteriet ur dess fack. Tryck på en omålad metallbit ur eventuell statisk elektricitet från din kropp innan du börjar arbeta på insidan av den bärbara datorn. Detta förhindrar elektrisk stöt till dig och potentiell skada på maskinvaran i din dator.
  2.
  Ta bort alla Phillips-skruvarna från botten hölje den bärbara datorn. Antalet skruvar variera mellan LG bärbara datorer.
  3.
  Placera den bärbara datorn ansikte upp och sedan öppnar LCD-skärmen hela vägen. Använd en liten platt skruvmejsel för att lossa de fyra spärrarna fästa tangentbordet till den bärbara datorn hölje längs den övre kanten av tangentbordet församlingen. Lyft tangentbordet ur den bärbara datorn höljet, koppla den lilla kabeln och ställa in tangentbordet åt sidan.
  4.
  Bort de fem skruvarna som plast kylfläns och moderkort beskyddare på plats. Sätt in en platt skruvmejsel i skalet är veck längs områden utanför den bärbara datorn. Arbeta dig runt den bärbara datorn tills plasthöljet är skild från den bärbara datorn och moderkortet är utsatt.
  5.
  Bort den enda skruv säkra varje LCD-skärm gångjärnsskyddet på plats på vardera sidan av den bärbara datorn höljet. Ta bort skal och lägg dem åt sidan.
  6.
  Koppla bort LCD-video kablar från moderkortet och leta upp CMOS-batteriet och ta bort den från sitt fack. CMOS batteri liknar en stor klocka batteri och är oftast i närheten av CPU-chip.
  7.
  Ta bort flera skruvarna den översta ramen som också är ansluten till LCD-panelen församling. Ta försiktigt bort övre ramen montering och LCD-skärm församling från den bärbara datorn basen och den åt sidan.
  8.
  Avlägsna de tre skruvarna som håller kylflänsen på plats. Lyft kylflänsen församling ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan. Kylflänsen är en stor koppar bit som täcker både CPU och grafikchipset kort.
  9.
  bort de två skruvarna som CD /DVD-ROM-enheten på plats och lyft ur facket och ställ den åt sidan. Koppla sedan bort högtalarkablarna och sedan ta bort högtalaren församling från den bärbara datorn.
  10.
  Avlägsna de tre skruvarna som håller fast moderkortet på plats. Två skruvarna är placerade i övre och nedre högra hörn. Den tredje skruven ligger längs den vänstra kanten av moderkortet, nära centrum av moderkortet församlingen. Försiktigt vicka moderkortet ur den bärbara datorn höljet tills det är helt gratis.
  11.
  Upprepa proceduren i omvänd för att installera den nya moderkortet.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:DIY antistatiska armband för hemdator reparation

Relaterade artiklar


 • hur du säkerhetskopierar wii spel på en Mac
 • hur du uppdaterar ett register för att inkludera DVD-enheter
 • hur man använder en Compaq A1000 fax
 • hur du lägger till video till Flash
 • om LCD monitorer
 • Hur man monterar ett skrivbord dator
 • Fördelarna med dator överspänningsskydd
 • hur man bränner DVD-skivor med Roxio galen hund MD-18xtfe
 • hur man byter en enhet i ett 5430us Compaq Presario
 • hur blinka en integrerad 2GB Memory Stick