Dator > hur man demonterar en pc

 • hur man demonterar en pc


 • Demontering en dator är inte så svårt som många tror när de ser en dator öppen för första gången. När du känner till grunderna, ser du att dra en dator isär är som en promenad genom en park en solig dag

  Du behöver:. .
  Grundsats datorverktyg
  Tryckluft.
  Mask.
  Brusfritt arbetsområdet.


  1.
  Stäng av datorn och alla anslutna enheter, t. ex. skrivare och högtalare. Kopplar en enhet medan det fortfarande är på kan orsaka överspänningar att kan skada hårdvaran.
  2.
  Koppla ur alla kablar och enheter som är anslutna till datorn. Vissa kablar kan fästas till datorn, till exempel den som går till skärmen eller skärmen. Var noga med att skruva loss dessa innan du försöker ta bort dem.
  3.
  Inspektera datorn innan du flyttar den. Om du försöker flytta en dator vars fall har inte säkrats, kan du hamna släppa datorn och skadar inte bara det men själv. Leta efter en säker yta att hantera. Vissa dator fall kan ha dolda, knivskarpa kanter.
  4.
  Placera datorn på en plan, tillgängliga, yta och ta bort målet. Det finns många olika fall mönster. En del erbjuder en snabb frisättning mekanism för att öppna en sidoplåt. Andra kan kräva att du tar bort datorn frontpanelen innan du kan ta bort fallet. En vanlig konstruktion är ett stycke wraparound som får fast på baksidan av datorns chassi med tre till fyra fall skruvar. När du är osäker, kontakta din manual datoranvändare för specifika instruktioner.
  5.
  Sätt på dig masken. Kontrollera visuellt insidan av datorn, var noga med att inte störa någon av de damm, skräp och avföring djur som kan finnas i fallet. Om det finns tecken på eventuella främmande föremål, försiktigt flytta datorn utomhus eller på en väl ventilerad plats. Använda tryckluft (inte skaka det eller håll den upp och ner), blås försiktigt av främmande ämnen från fallet.
  6.
  Återställa datorn till din arbetsplats. Innan du fortsätter, kontrollera att du arbetar i en statisk-fritt område, på en statisk fördröjningsmedel matta eller har möjlighet att jorda dig innan du rör vid någon hårdvara. Om du är osäker på om du är jordad eller inte har råd den specialiserade antistatiska utrustning, vidrör metallen på datorns hölje med bara huden innan du tar i någon del av datorns maskinvara. Detta kommer att sprida all statisk laddning som kan ha byggt upp.
  7.
  Koppla bort alla och alla kablar i datorn. Detta kommer att frigöra mycket arbetsyta i de flesta datorer. Observera att inte alla kablar kommer att kunna avlägsnas. Vissa är permanent monterad på strömförsörjningen och chassiet.
  8.
  Inspektera interna arbetet i datorn. Vissa dator fall kräva att den hårdvara, såsom hårddiskar, diskettenheter och CD /DVD skivor, säkras direkt i chassiet med skruvar. Andra ger snabb öppning. Om du inte kan avgöra hur din hårdvara har säkrats, rådfråga din dator manuellt innan du fortsätter. Typiska datorer har hårdvaran direkt skruvas fast i chassit. Om så är fallet, hitta en matchande skruvmejsel från datorn verktygslåda. Men om maskinvaran har säkrats, ta bort den, en bit i taget, placera hårdvara på ett plant, icke-statiska ytan. Den alternativa och rekommenderade metoden är att placera varje del direkt i ett separat antistatiska förvaringsväska.
  9.
  Släpp RAM-minnesmoduler (s) från moderkortet. Det bör finnas en snabbkoppling på varje sida av RAM. Trycka ner om frigörandet kopplar ur den RAM och tryck den uppåt och bort från moderkortet för säker borttagning. Placera dessa i sina egna antistatiska påse eller i en säker, antistatisk yta.
  10.
  Rådgör med din dator handbok för specifikationerna på att ta bort CPU och kylfläns. Processorer är ömtåliga och bör hanteras med försiktighet. Du bör inte använda mycket kraft, om någon, ta bort den. Den kylfläns kommer att sitta på CPU och kommer att anslutas med en klibbig substans som används för att maximera värmeöverföring. Försiktigt lägga dem åt sidan på en antistatisk yta eller i en antistatisk påse. Var särskilt försiktig att inte skada någon av de guld stift som får sticker ut från botten, beroende på vilken typ av processor du har. Om någon av dessa stift är skadad eller trasig, kommer processorn att behöva ersättas.
  11.
  Bestäm hur strömmen har varit anslutna till chassit. Återigen kan det finnas en snabb övergång, men mer troligt, har det varit fast i fallet med skruvarna. Öppna din verktygslåda och hitta en passande skruvmejsel. Ta bort nätenheten från datorn, försiktigt så att inte skada moderkortet.
  12.
  Visuellt inspektera ditt moderkort. Du bör kunna se ett antal skruvar som håller moderkortet på plats. Försiktigt hitta en passande skruvmejsel och ta bort skruvarna. När du är klar tar bort moderkortet och lägg den på en antistatisk yta eller i en antistatisk påse.

  Tips och varningar


 • Antistatisk påsar svårt att komma med. Ny hårdvara komponenter är oftast förpackade i dessa anti-statisk påsar, så lägg dem åt sidan för tider som dessa.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du formaterar en hårddisk i Vista

Relaterade artiklar


 • tips om att köpa en pc
 • hur man använder en bärbar dator som en andra skärm i ett nätverk
 • Inaktivera musknappen på en bärbar dator tangentbord
 • hur man gör datorhögtalare starkare
 • hur du fyller två hårddiskar i en bärbar dator
 • hur du formaterar en hårddisk i Vista
 • ytterligare RAM-minne till en HP laptop
 • hur man skapar en partition på en bärbar dator
 • IBM Thinkpad R50 vs r50e
 • hur man hittar modellnumret på ett moderkort