Dator > hur man bygger ett skrivbord från scratch

 • hur man bygger ett skrivbord från scratch


 • Stationära datorer finns i olika stilar. Den som väljs alltid beror på hur systemet är avsett att användas. För de flesta lätta mindre kontor, kan ett system med en lägre processorhastighet och mindre minne gör bra, utan ett sådant system inte kommer att fungera optimalt för någon som är i tung onlinespel, till exempel. För extrema gamers, video och ljud användare produktion och annan bearbetning applikationer, valet är i allmänhet att bygga en dator från grunden så olika komponenter kan väljas utifrån avsedd användning. En dator är byggd "runt" moderkortet

  Du behöver:.
  ATX stil datorväska
  . Skruvmejsel set.
  ATX format moderkort (moderkortet).
  1000 W ATX nätaggregat med AMD strömkontakten: Om moderkortet accepterar en AMD-processor, eller Intel nätkontakten om moderkortet accepterar en Intel-processor
  . Matchade minnen (alla samma storlek och typ), baserat på vad som valts moderkortstillverkaren accepterar för styrelsen.
  IDE bandkablarna (om enhet gränssnitt IDE) eller SATA-kablar (om Diskgränssnitt är SATA).
  Processor: Ditt val av hastighet, i megahertz eller gigahertz, av den typ som du valt moderkort accepterar
  .  Det måste matcha uttaget typ av ditt moderkort.
  .
  Intern hårddisk: Minst 250 gigabyte kapacitet, mer om det kan ges
  . CD /DVD läs /skriv-enhet (få en med Blu-Ray om du behöver denna kapacitet och, om det är inom budget).
  Grafikkort: Köp den bästa möjliga grafikkort med mest inbyggt minne och se till att den matchar den videon typ kortplatsen på moderkortet).
  Ljudkort: Inbyggt moderkort Ljudet är OK för de flesta användare, men om framföra musik redigering, köpa det bästa ljudkortet som är möjligt, som matchar slot typ av moderkortet
  . .
  Operativsystem:. . Microsoft Vista eller Windows 7


  1
  Ta bort locket den stationära datorn fallet och installera nätaggregatet i det bakre strömförsörjningen montering rack av ärendet . Säkra strömtillförseln med medföljande skruvar. Dessa skruvar är monterade i hålen på baksidan av de fall där strömförsörjningen är isatt.
  2.
  Sätt på en anti-statiskt armband och ansluta krokodilklämman i slutet av kabeln till en metall skruv. Om du inte har en anti-statiskt armband och inte kan få en från en lokal elektronik leverans butik, röra vid metall kanten av datorns hölje för att ta bort statisk elektricitet i dina händer innan du hanterar ytterligare komponenter.
  3.
  Lägg datorns hölje på sidan så att moderkortet skruv monteringsbultarna är synliga och uppåt mot dig. Försiktigt placera moderkortet i fallet, rikta in hålen i styrelsen med montering riser reglarna på golvet i ärendet. Dra ner en skruv i dem alla tills fast men inte alltför så. När skruvarna inte vrida, detta är tillräckligt stram.
  4.
  Installera minnesmodulerna i minnesmodulfacken på moderkortet. På grund av en stor variation i montering stilar från olika moderkortstillverkare, kontakta din moderkort bruksanvisningen för riktning i ordentligt sittplatser dessa minnesmodulerna i ditt moderkort slots. Vissa kommer att kräva de tider som ska fyllas i ordning från spår 1 till 4, medan andra kräver de första två minnesmoduler ska installeras i slots 1 och 3, och den andra två i skårorna 2 och 4 om du installerar den andra uppsättningen senare. Följ tillverkarens rekommendation här.
  5.
  Installera datorn processorn i moderkortets CPU (central processing unit) kortplats. Var ytterst försiktig när du installerar en processor, aldrig tillämpa tryck nedåt vid installation. Alla processorer kommer att släppa i uttaget utan trycket om korrekt i linje, och om trycket används för att tvinga en processor i ett fack, stiften kan böjas eller gå av, vilket kommer att kräva dyrt inköp av en annan processor. När processorn droppar i uttaget, låsa processorn monteras uttaget spaken på plats, slutföra processorn installationen.
  6.
  Ställ processorn kylfläns och fläkt montering på toppen av processorn. Innan du ställer kylflänsen ner på processorn, ta bort den tunna cellofan plast som fastnat på botten. Denna plast skyddar den sammansatta kylfläns och måste tas bort. Ta INTE bort den klibbiga substansen från ytan av kylflänsen, eftersom den sprider värmen jämnt över ytan. När församlingen har satts ovanpå processorn, fäst låsningsmekanismerna på plats, så att den inte faller från processorn när systemet är satt upprätt.
  7.
  Skjut hårddisken till en av de montering vikar i främre delen av fallet, med domkraft och strömkontakten bakåtvänt pekar mot strömmen. Sätt skruvar i hålen till ordentligt montera enheten på plats. Utför samma steg för CD /DVD /Blu-Ray-enhet.
  8.
  Tryck på ljudkortet och grafikkortet i sina respektive uttag på baksidan av datorn. Uttagen av korten ska vara vänd baksidan av systemet. När du trycker på dessa kort på plats, tillämpa lika tryck nedåt med tummen i varje ände av den övre kanten av korten så att korten glida in uttagen jämnt. Skruva fast bakre montering flikarna till fall läppen tillhandahålls.
  9.
  Anslut IDE-eller SATA-datakabeln till enheter och ansluta dem till strömkablar från nätaggregatet tidigare installerade . Anslut de andra ändarna av dessa kablar till som uttag på moderkortet. Anslut alltid i ordning: SATA eller IDE-1, SATA eller IDE 2, etc. bör de viktigaste interna hårddisken alltid vara ansluten till # 1 uttaget på moderkortet och CD /DVD /Blu-Ray-enhet bör tilldelas uttag # 2.
  10.
  Koppla in processorfläkten till en av de moderkort "ombord fläkt uttag och anslut sedan datorn till ett vägguttag. Sätta på systemet att se till att fläkten går före fortsätter.
  Elva.
  Placera systemet tillbaka locket på fallet och ansluter en mus och ett tangentbord till datorn. Om du har datorhögtalare, nu är det rätt tid att koppla dem i också så ljudet kommer i funktion.
  12.
  Installera Microsoft operativsystem på din nybyggda dator. Om operativsystemet klagar över att en enhet inte kan hittas, ta bort hårddisken och se om bygeln på baksidan av den är satt till att "Master" eller "MA", som detta är nödvändigt för en primär enhet. I allmänhet är de flesta enheter satt till Master, vilket kräver att användaren manuellt flyttar bygeln till "SLA" om det blir en andra enheten, men detta kan inte alltid vara fallet.

  Tips och Varningar


 • statisk urladdning är den värsta fienden till interna datorkomponenter. Var noga med statisk är jordat från fingertopparna innan du hanterar varje komponent. Behandla alltid komponenterna i kanterna, inte metallytor portioner.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:felsöka en dator högtalare surrande ljud

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en bärbar dator till en stereo mottagare
 • hur man installerar SimpleTech espresso 120 GB extern hårddisk
 • hur man kan återställa en Windows-skärmen på en bärbar dator
 • hur man installerar ett trådlöst kort i en dator
 • hur du formaterar ett USB-minne från Mac till PC
 • den bästa hårdvaran brandväggar
 • hur man konfigurerar Cisco 2503
 • hur man rengör en vals LaserJet överföring
 • hur man rengör en platt skärm dator
 • hur man återställer EPROM chip