Dator > hur du utför en misslyckad hårddisk återhämtning

  • hur du utför en misslyckad hårddisk återhämtning


  • Hårddiskfel är ett olyckligt verklighet för alla dator ägare. Det är därför det alltid är viktigt att säkerhetskopiera alla dina hårddisk viktiga filer, mappar och applikationer på en sekundär hårddisk. Tyvärr är inte alla här förberedd. Den goda nyheten är att det är möjligt att återhämta sig och återställa en misslyckad hårddisk och dess data. Men även om det finns flera metoder för återvinning av en död hårddisk, ingen av dessa metoder kan absolut garantera fullständig restaurering av din hårddisk.

    Du behöver:
    kryssmejsel

    Återställa en hårddisk genom att frysa den


    1
    Skaffa datorns användare. . eller tjänst för närmare instruktioner om hur du tar bort din hårddisk. De flesta datortillverkare, däribland Dell och Hewlett Packard (se Resurser), har manualer från sina webbplatser.
    2.
    Placera din hårddisk inuti en icke-statisk plastpåse och placera den statiska utan påse inuti en plastpåse. Förvara den slutna hårddisk inuti frysen i ca två timmar.
    3.
    Ta bort hårddisken från frysen, och sedan ta bort den från plastpåsar. Ominstallera hårddisken på din dator genom att följa de detaljerade installationsinstruktionerna som beskrivs i era datorer tjänst eller manual. Enheten kommer att arbeta för ca 30 dagar. Säkerhetskopiera dina data till en extern hårddisk så fort som möjligt.

    Återställa en misslyckad hårddisk genom att ersätta hårddiskens logikkortet


    1.
    Följ anvisningarna i datorns servicehandboken att ta bort hårddisken från datorn.
    2.
    Placera hårddisken på en plan yta med logikkortet uppåt. Ta bort Phillips-skruvarna säkra hårddiskens logikkortet på plats.
    3.
    Ta tag i ytterkanten på logikkortet. Lyft rakt upp på logikkortet tills den kopplas med kontakter på hårddisken och lägg den åt sidan. Köp en identisk hårddisk och ta bort dess logikkortet.
    4.
    Rikta in kontakten på ersättning logikkortet med kontakten på hårddisken. Anslut logikkortet på hårddisken. Byt säkring Phillips, skruvar tills den nya logikkortet är fastsatt i hårddisken.
    5.
    Följ instruktionerna i datorns service av ominstallera hårddisken i din dator. Sätt på datorn för att se om hårddisken fungerar. Om det fungerar, bör du kunna komma åt hårddisken direkt efter slå på datorn.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:integrerad vs dedikerat grafikkort





Relaterade artiklar


  • hur man sätter en anordning på USB-rotnav
  • hur man skriver och skydda en dvd
  • Felsökning av en HP LaserJet IIIP
  • Återskapa data efter att ta bort en partition
  • hur man installerar ett 56k-modem och ta bort den gamla
  • hur man ansluter en elektretmikrofon mikrofon till en pc
  • hur man byter RAM-minne på compaq skrivbord
  • Hur kommer du till bios på en Toshiba Satellite Pro 6100
  • Canon bläckstråleskrivare S300 felsökning
  • hur man återställer trumman på en OKI Printing Solutions laserskrivare