Dator > Vilka är fördelarna med en hanterad switch?

 • Vilka är fördelarna med en hanterad switch?


 • En managed switch, som är en digital enhet som används för att koppla ihop olika nätverksenheter systemet används huvudsakligen i datornät (t. ex. . som LAN), gör det möjligt för användaren att styra port funktioner. En managed switch har även förmågan att aktivera specifika portar på och av att hålla reda på nätverkets bandbredd. Detta ger bättre säkerhet, eftersom det ger möjligheten att förbjuda obehöriga att utnyttja nätverksresurser.

  Port Control

  Plug-and-play-maskinvaruenheter som en RJ-45 kontakt är ofta direkt kopplat till ett Ethernet-adapter. Dataöverföringshastigheten av RJ-45 anslutningar är relativt god. Däremot kan dataöverföringshastigheten inte styras via RJ-45. Det är där den första funktionen i en hanterad switch kommer in. Det kan nätverksadministratören styra datapaket skickas från de olika hamnarna anslutna till omkopplaren och övervaka nätverkets status. Administratören har därmed mer kontroll och kan övervaka överföringarna separat.

  VoIP-telefoni

  En managed switch tillåter inte bandbredd för att gå under en viss fast inställning. Således nätanvändare, som samtidigt använda nätverkets resurser på samma eller olika hamnar i växeln, kommer inte att ha några problem med VoIP och Internet på en gång. Vissa switchar ens digitala flertjänstnätet (ISDN) splitters integreras i dem, och därför kommer inga förändringar att upplevas om flera användare använder Internet och VoIP-tjänster samtidigt

  unik IP-adress

  managed switchar kommer med sina. egen IP-och MAC-adress. Detta kan nätverksadministratören att ge telnet funktioner i nätverket. Ett webbaserat gränssnitt kan också erbjudas, förenkla och säkra hamn övervakning. Även separata portar för virtuella lokala nätverk (VLAN) kan definieras, så att olika portar för att fungera som olika växlar. Denna funktion är användbart om en användare har att dela ut Internet-anslutning till några utvalda datorer i nätverket.

  Anpassningsbara funktioner

  Säkerhet för en hel LAN kan ändras på ett sådant sätt att vissa användare kan nekas tillgång till navet, en användare behöver ordentlig administrativa rättigheter för att kunna ansluta till nätverket. Även vissa hamnar kan kopplas ur utan att påverka andra anslutningar.

  Ringredundans

  Två portar används för att ansluta omkopplare. Om den första omkopplaren är befälhavaren, sedan det sista omkopplaren skulle vara ett redundant anslutning. Under normala förhållanden är detta inte aktiv. Men i fall någon form av fel, får denna länk aktiveras, åberopar säkerhetskopieringen. Detta kan överföra data tvärtom ringen tills felet upptäcks och repareras. En ringredundans förbättrar nätverket är upp-tid och kan låta användaren veta om någon brott upptäcks.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:det bästa sättet att säkerhetskopiera en hårddisk

Relaterade artiklar


 • installera en dvd brännare på en Dell OptiPlex gx270
 • hur du ställer in en trådlös bärbar dator med en skrivare
 • hur man kan återställa en CMOS-operativsystem på en bärbar dator
 • hur du installerar en Logitech QuickCam for Notebooks
 • hur man radera allt på datorn utom för operativsystemet
 • felsökning av en Toshiba Satellite A15-serien
 • HP Photosmart A522 felsökning
 • hur du ansluter till IDE via USB
 • hur man skriver ut en 8x10 foto på en Dell 964 allt i ett
 • Vad är en elektronisk whiteboard?