Dator > hur man byter HD i en iMac G4

 • hur man byter HD i en iMac G4


 • Hårddisken är en av de viktigaste komponenterna i en dator, och det är där de flesta av dina data lagras. Om din iMac G4 hårddisken blir spruckna eller skadade, kommer datorn inte att kunna köras. En annan anledning kanske du vill ersätta hårddisken är eftersom den nuvarande hårddisk du har inte stöd för så mycket minne som du behöver och du behöver en uppgradering. Oavsett vad orsaken, ändra hårddisk på en iMac G4 är inte svårt

  Du behöver:.
  Torx 8 skruvmejsel
  Torx 10 mejsel.
  Straight-edge skruvmejsel.


  1.
  Lägg iMac G4 på en slät yta, spela skärmen nedåt. Du kommer att se fyra skruvarna i botten av G4. Skruva loss de fyra skruvarna med hjälp av Torx tio, och bottenplatta kommer att lossna. Du kommer att se andra skruvar under basen, men ta inte bort dem än.
  2.
  Ta bort RAM-modulen (den mindre av de två enheterna kommer du att se) genom att trycka på sidorna . Koppla loss AirPort antennen med rak kant skruvmejsel genom att sticka in en skruvmejsel under antenn kontakten och dra upp. Antennen är det guld pjäs direkt under flygplatsen enhet (svart låda). Efter bortkoppling av AirPort, dra ur AirPort-enheten.
  3.
  Skruva loss andra skruvar du ser omkring basen med Torx 10. Ta bort hela basen, avslöjar det interna arbetet i datorn
  4
  Koppla alla sladdar -. . Den oranga trådarna makt, tjock och flerfärgade moderkort tråd och den tunna röda och svarta kabeln är ansluten till DVD-enheten. Du ser också en jordkabel ansluten till hårddisken enhet som ser ut som en stor silver box. Jordledaren skruvas i, och tråden i sig är grönt och gult. Skruva denna tråd med Torx 8
  5
  Skruva de sex skruvarna skenande ner hårddisken -. . Hittas direkt i ytterkanten av hårddisken enhet-med Torx 10. Koppla den vita DVD strömkontakten för hand. DVD och hårddisk enhet som sammanförs i G4. Kontakten är vit och plast, och det är på vänster sida av hårddisken.
  6.
  Dra försiktigt upp på hårddisken, men ta inte bort det. Du kommer att se hårddiskens strömkabel när du drar hårddisken bort. Koppla loss hårddisken och sedan ta bort den från G4.
  7.
  Ta bort den vita klisterremsan på baksidan av den gamla hårddisken och sedan placera den på den nya hårddisken i samma läge. Skruva hårddisken tillbaka med Torx 10, se till att skruvarna är i rätt läge. Ersätta alla ledningar, inklusive hårddisken makt tråd, DVD-strömkabeln och kontakten moderkortet tråden och orange kraftkablar. Skruva i alla de återstående skruvarna för att avsluta det hårda processen enheten bytas ut.

  Tips och varningar


 • Installera en ny hårddisk raderar allt från datorn, eftersom Hårddisken är den viktigaste minnesenhet. Innan du byter ut hårddisken, bör du göra en backup på alla dina viktig information med en extern hårddisk.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man bygger en liten dator

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar Bluetooth på en HP Compaq nc8430
 • hur radera ditt operativsystem från din hårddisk
 • hur du ställer in en laptop till ett PC-nätverk
 • hur du installerar en Logitech QuickCam for Notebooks
 • Felsökning av en HP Photosmart A520 minneskort
 • hur du tar bort säkerheten från en hårddisk
 • felsökning av en Kodak 5000-serien skrivare
 • hur man installerar hårddisk på 40 GB i IBM 300pl
 • hur man återställer ett operativsystem på en dator och vann
 • hur man når en extern hårddisk utan operativsystem