Dator > hur att byta moderkort på en Dell 1400

 • hur att byta moderkort på en Dell 1400


 • Du behöver byta moderkort i en Dell Vostro 1400 om antingen moderkortet eller en komponent som är en del av moderkortet går dåligt. Byte av moderkort kräver fullständig nästan demontering av Vostro 1400. Se till att dokumentet där varje del och skruv kommer från under demontering så att du kan återmontering den bärbara datorn på rätt sätt. Om inget annat anges, alla skruvar skall avlägsnas Phillips skruvar

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.


  1.
  Vänd laptop över med botten uppåt och gångjärn pekar bort från dig.
  2.
  bort batteriet på toppen av datorn genom att trycka på två spärrhakar på vardera sidan om batteriet borta från batteriet, sedan dra upp batteriet och ut ur batterifacket.
  3.
  bort hårddisken. Skruva loss de två skruvarna längst till vänster rektangulär plastskydd, ta sedan bort luckan. Dra upp fliken för att ta bort hårddisken.
  4.
  Ta bort den optiska drivrutinen. Ta bort den enda skruv ligger ca 1 1 /2 tum under hårddiskutrymme. Det är en vit bild på ett lås där skruven är. Efter ta bort skruven, tryck metall fliken i skruvhålet åt vänster, vilket gör att den optiska enheten att sticka ut på datorn från vänster. Grepp och dra köra till vänster för att ta bort den.
  5.
  Ta bort minnesmodulen. Lossa de tre skruvarna från mitten plasthöljet, ta sedan bort plastkåpan. Separera metall klipp på toppen och botten av minnesmodulen att orsaka minnesmodulen att dyka upp i en vinkel. Dra på minnesmodulen för att ta bort den från den bärbara datorn.
  6.
  Ta bort processorn och kylning montering. Skruva loss de tre skruvar som håller längst till höger plast. Ta bort plastskyddet och sedan skruva bort fyra skruvar på kylning montering. Lyft upp den L-formade kyla församling att ta bort den, sedan använda en platt skruvmejsel för att vrida skruven bredvid torget processorn moturs. Lyft upp på torget processor för att ta bort den från den bärbara datorn.
  7.
  Ta bort de återstående 22 skruvarna från botten av den bärbara datorn. Sju skruvar längs den övre kanten, två längs vänsterkanten, tre längs den högra kanten, två rader med fyra skruvar som går lodrätt på båda sidor av minnesmodulen utrymme och två skruvar i minnesmodulen utrymmet under där minnesmodulen som används för att vara.
  8.
  Vänd den bärbara datorn och ta bort de två skruvarna från baksidan av datorn, en i varje ände. Efter att ta bort skruvarna, öppna skärmen så bred som det går.
  9.
  Ta bort tangentbordet locket, som är den plastbiten ovanför tangentbordet med olika knappar, bland annat på strömbrytaren. Sätt in en platt skruvmejsel mellan den högra sidan av tangentbordet locket och den bärbara datorn, sedan försiktigt lyfta tangentbordslocket från höger till vänster för att ta bort den.
  10.
  Ta bort tangentbordet genom att lossa de två skruvarna ovanför "F5" och "Rulla"-knapparna, lyft sedan tangentbordet upp något. Koppla bort kabeln tangentbordet kontakten som sitter under där mellanslagstangenten var genom att vrida på tangentbordet kontakten spärren på moderkortet uppåt och mot datorns framsida. Skjut sedan kabelkontakten uppåt på tangentbordet. Lyft upp tangentbordet för att ta bort den.
  11.
  Bort displayen. Använd en platt skruvmejsel för att bända ut och ta bort plastskyddet för varje gångjärn. Dra upp på den blå dragfliken att koppla bort bildskärmskabeln ligger precis under vänstra gångjärnet. Dra upp på guld kontakterna på svarta och vita kablarna som ansluter till mini-PCI-kort i kortplatsen på höger sida av datorn. Ta bort skruven som finns precis ovanför den svarta och vita kablar du bara frånkopplad. Skjut sedan den vita rektangulära knapparna ombord till vänster, och lyft upp knapparna styrelsen att ta bort den. Lyft upp på displayen för att ta bort den från den bärbara datorn.
  12.
  Ta bort skruven som håller mini-PCI-kort. Skruven är under den vita kontakten du kopplade bort i steg 11. Lyft upp och dra mini-PCI-kortet till vänster för att koppla ur och ta bort det från datorn.
  13.
  Ta bort handledsstödet. Ta bort de tre skruvarna för handledsstödet. En skruv ligger lite under där varje gångjärn var, och en skruv till höger där mini-PCI-kort var. Koppla bort de två kablarna som ansluter handledsstödet till moderkortet, som ligger i utrymmet till vänster och höger på tangentbordet kontakten på moderkortet. Dra kontakterna på kablarna till höger för att koppla bort dem. Använd dina fingrar försiktigt för att separera handledsstödet från botten av den bärbara datorn.
  14.
  Bort moderkortet. Koppla bort två kablar (en var på botten och högra kanten av det nedre högra hörnet av moderkortet). Dra varje kontakten på kabeln från moderkortet. Lyft moderkortet ut från botten av den bärbara datorn.
  15.
  Sätt i det nya moderkortet i botten på den bärbara datorn, och återanslut kablarna från steg 14. Omvänd steg 1 till 13 att återmontera den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Helt ur och stänga av datorn innan demontering.
 • Tryck på en bit metall innan du rör insidan av den bärbara datorn för att förhindra skador från statisk elektricitet.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man installerar en HP 3650 skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en extern hårddisk till NetWare
 • hur man gör eller dekorera kakel glasunderlägg
 • hur man ansluter en fax till PC
 • hur man bygger en liten dator
 • hur du ansluter kabel-TV till en Westinghouse övervaka
 • dator för Flip Video
 • hur man byter minne på 7330gz laptop
 • hur man tråd en dator
 • Hur du tar isär en bärbar dator
 • hur man startar en Compaq nc6120 bärbar dator