Dator > Sony Vaio PCG-z505r felsökning

 • Sony Vaio PCG-z505r felsökning


 • När du använder en Sony Vaio PCG-Z505R laptop, övervaka fel, fel tangentbord och maktfrågor kan alla få ett abrupt stopp för din produktivitet. Dessa frågor i Sony Vaio PCG-Z505R oftast orsakade av felaktig eller lösa kabelanslutningar försämrats batterier eller felaktiga inställningar ljusstyrka. Du kan felsöka och korrigera dessa frågor i ditt eget hem, även om du är en genomsnittlig konsument saknar dator-reparation bakgrund. Det enda verktyg som behövs är en Phillips-skruvmejsel.

  Du behöver:.
  kryssmejsel


  1
  Kontrollera att nätadaptern på Sony Vaio PCG-Z505R om det verkar vara en brist. av strömmen till maskinen. Denna adapter måste ordentligt ansluten till baksidan av den bärbara datorn. Dessutom måste det inte ha kommit loss ur vägguttaget eller överspänningsskydd utlopp den är ansluten till.
  2.
  Tänk batteribyte om strömmen problem att fortsätta efter att säkerställa adaptern är på plats. Batterierna räcker för cirka 1. 000 avgifterna innan de försämras. Stäng av maskinen och koppla bort nätadaptern. Sätt i ett nytt testbatteri i Vaio genom att bläddra på enheten och aktivera den skjutbara batteri-release mekanism, som ligger överst på undersidan av enheten. Denna mekanism kommer ut den gamla batteriet och gör att du kan infoga en ny för att testa.
  3.
  Kontrollera tangentbordet flatkabeln Om tangentbordet har slutat fungera korrekt. Detta är ofta orsaken bakom tangentbordet fel. Avlägsna skruvarna på undersidan av enheten som är markerade med små tangentbord ikon. Använd en Phillips-skruvmejsel.
  4.
  Vänd på Sony Vaio PCG-Z505R tillbaka över och knuffa den nu löst tangentbord fri från huset. Du kommer att se tangentbordet flatkabeln som går från botten av Vaio tangentbordet ner till basen på den bärbara datorn, där det är tänkt att ansluta till en socket. Anslut denna kabel om det behövs. Lyft ena kanten på den här kontakten försiktigt upp och skjut kabeln igen, tryck sedan ordentligt ner på tangentbordet uttaget för att låsa det på plats igen.
  5.
  Kontrollera inställningarna monitorns ljusstyrka på Sony Vaio PCG-Z505R om displayen ser mörk eller tomt. Det ljusstyrka kan helt enkelt ha stängts hela vägen ner, vilket resulterar i en display som endast verkar vara trasig. Ljusstyrkejustering nycklar finns på toppen av Vaio tangentbord.
  6.
  Kontrollera att bildskärmens kabel omriktaren har inte blivit bortkopplade om skärmens bakgrundsbelysning verkar ha misslyckades och förblir mörk efter att man försökt justering av ljusstyrka. Lägg märke till plasttätningar längs ytan av omkretsen på skärmen. Denna plast omkretsen är också känd som "bezel", och dessa tätningar på ramen dölja skruvarna. Bänd bort tätningarna med fingrarna och ta bort skruvarna med skruvmejsel.
  7.
  Bänd under ena kanten av ramen försiktigt så att den hoppar upp. Arbetet i ytterkanten av den lösa bezel med fingertopparna för att frigöra den och ta bort det helt.
  8.
  Leta omriktaren kabeln. Detta är den svarta kabeln som löper längs nedre mitten av exponerade display och som ansluts till omriktaren styrelsen under den via en kontakt uttag bara åt sidan. Om omriktaren är lös, lyft upp på ena kanten av sockeln, skjut kabeln igen, tryck ner för att låsa hylsan på plats. Detta kommer att återställa skärmens bakgrundsbelysning.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:fastställande kablar i bärbara displayer

Relaterade artiklar


 • hur man återställer externa högtalare på en dator
 • hur man kontrollerar hastigheter då fläkten
 • Skillnaderna mellan ddr & dimm
 • hur man byter en extern hårddisk
 • Vilka är nackdelarna med videokonferens?
 • hur man gör med överskott datorer
 • hur man bränner en mini dvd
 • PC inspelningsenheter
 • hur du återvinner CD plast
 • hur man kan återställa en HP Pavilion dator