Dator > hur man drar ett diagram processflöde

  • hur man drar ett diagram processflöde


  • Flödesscheman är beskrivningar av det logiska steg som innehåller lösa ett problem eller illustrera en process . Företagsledare , dataprogrammerare , ingenjörer och kvalitet specialister kontrollera alla använda flödesscheman för att bryta ner stora processer i mindre . Flödesscheman kan illustrera programvaror konstruktion, rutiner på arbetsplatsen och funktioner produkt . Flödesscheman kan dras på papper med hjälp av vanliga symboler flödesschema såsom cirklar , rektanglar och diamanter , eller kan skapas med speciella flöde kartlägga programvara .

    Du behöver :
    Papper , ofodrad
    . Penna.


    1 .
    Skriv ut stegen i den process du vill illustrera . Till exempel, i en process av en kalkylator program , skulle stegen vara : " användaren trycker på en sifferknapp användaren trycker på en knapp beräkna användare trycker annat nummer användaren trycker på " lika " -knappen visar räknaren svar . . . "

    2 .
    Skriv titel som beskriver din process överst på sidan på ett nytt pappersark . Hoppa ner ungefär 1 tum under titeln i det övre vänstra hörnet på sidan och rita en avlång cirkel cirka 1 till 1. 5 inches bred och inte mer än 3/4-inch hög . Skriv " Start " i mitten av den avlånga cirkeln .
    3 .
    Rita en nedåtgående pil och gör en rektangel för att visa en åtgärd . Skriv inuti rektangeln , " Tryck på en nummerknapp . " Rita en annan nedåtpilen .
    4 .
    Placera en diamant form på sidan så den spetsiga vänster är på toppen och den sträcker ut längden från vänster till höger . Inne i diamant skriver , " Välj tillägg ? " med en pil nedåt och en pil till höger om diamanten . Skriv ovanför pilen till höger om ordet " Nej "
    5 .
    Skriv ordet "Ja " längs den nedåtgående pilen och sedan en rektangel . Inuti rektangeln , skriv " Tryck på en nummerknapp . " Rita en annan nedåtgående pil som leder till en annan rektangel . Inuti denna rektangel , skriver " Utför beräkning ".
    6 .
    Rita en annan pil nedåt till annat rektangel som säger " Visa svar " insidan av den , fylla i tillägg processen . Gå tillbaka upp till " Nej " pil raden till höger om diamant och rita en diamant form på samma sätt som den första. Skriv in i den, "Välj en annan operatör ? "
    7 .
    Rita pilar i en rak linje bort från de övriga tre punkterna i diamant . Märk upp pilen " subtraktion " på pilen till höger " multiplikation " och botten en " Division . " Fortsätt upp pilen till höger på en 90- graders vinkel , ner en annan 90-graders vinkel och till vänster ännu en 90- graders vinkel för att nå " Utför beräkning " rutan . Rita de två andra linjer för att nå "Utför beräkning " rutan .

    tips och varningar


  • vill ansluta mer än en sida av ett flödesschema , rita små runda --- inte avlånga --- cirklar upptill och nedtill på varje sida betecknar en fortsättning till nästa sida . Den första sidan kontakten cirkel kommer att säga " med PG 2 . " Sidan kontakten längst upp på den andra sidan kommer att säga " från PG 1 , " och så vidare .
  • Endast skapa beslut som har en viss riktning eller ett "Ja " eller " Nej " svar på dem . Till exempel " Vilka alternativ kommer kunden välja ? " kan illustreras på ett flödesschema . "Hur känns kunden om situationen? " inte kunna passa i ett flödesschema . Istället vänder den senare frågan i en process som " Samla Customer Feedback " och placera det i en rektangel .

Previous:nothing Next:hur man kan extrahera zip -filer i UNIX





Relaterade artiklar


  • hur man demonterar en dll
  • hur man skriver ett dokument programvarudesign
  • hur man lär sig objektorienterad design för en gammal strukturerad programmerare
  • hur man skapar en c + + header -fil
  • mysql tutorial för att skapa tabeller
  • Hur konvertera millisekunder till sekunder i Java
  • hur man skapar min egen dalbana hemsida för gratis
  • hur du lägger till ett formulär i PHP
  • Hur storleksändra bilder i Visual Basic
  • hur har en sql tutorial