Dator > hur du gör din egen video spel med python

 • hur du gör din egen video spel med python


 • Är du trött på att spela samma gamla videospel ? Lär dig att göra din egen video spel med Python . Python är ett kraftfullt och flexibelt objektorienterat programmeringsspråk. Pythons syntax är enkel att läsa , vilket gör det attraktivt för både blivande programmerare och avancerade mjukvaruutvecklare . Python är en solid plattform för att skapa din egen TV-spel . Men om du vill göra Python videospel att dina vänner verkligen vill spela , du kommer också att behöva veta hur man använder pygame .

  Du behöver :
  programmeringsspråket Python
  . Pygame .


  1 .
  Hämta python från Python. org (se Resurser ) . Python finns tillgänglig under en open source-licens , så nedladdningen kommer inte kosta dig något . När du drar upp Python huvudsida , titta i övre vänstra hörnet och klicka på länken "Download" . Hitta den senaste versionen av Python för din dators operativsystem och klicka på länken för att starta nedladdningen . När hämtningen är klar , placeras en Python genväg placeras på skrivbordet . Dubbelklicka på ikonen för att öppna Python 's Integrated Development Environment ( tomgång) . Om du inte får några felmeddelanden, var nedladdningen lyckades.
  2 .
  Lär dig grunderna . Innan du kan aktivera den idén killer spel till verklighet , måste du lära dig grunderna i Python -programmering. Ett alternativ för att lära sig använda Python-språket är genom gratis utbildning online . För att hitta tutorials , klicka på " Om Python "i det övre vänstra hörnet av Python webbplats . Klicka sedan på "Komma igång " och scrolla ner till lärande avsnitt för att hitta länkar till Python tutorials . Vissa människor tycker om att lära från online tutorials , men många av dem är inriktade mot avancerade användare eller dåligt organiserade , vilket gör dem svåra för nybörjare att använda . Din andra alternativ för att bekanta sig med Python är genom att köpa några böcker . Populära titlar är " Learning Python " av Mark Lutz , " Python programmering för absoluta nybörjare " av Michael Dawson och "början spelutveckling med Python och Pygame " av Will McGugan . Det finns massor av Python böcker att välja mellan , och varje författare har en annan inställning till undervisning i språket , så gå till din favorit tegel och murbruk eller online bokhandel och läsa ett par sidor för att se om boken passar din lärstil . När du känner till grunderna för att tilldela variabler , rinnande loopar , tryckning strängar och skapa grafiska användargränssnitt, kan du börja göra enkla textbaserade spel .
  3 .
  Installera pygame . Pygame är en uppsättning Python -moduler som fokuserar på video speldesign . Enligt Dawson , dessa moduler ger dig tillgång till ett stort utbud av multimedia klasser , så att du kan innehålla bilder, ljudeffekter , musik och animation i din Python program . För att installera pygame , gå till pygame. org (se Resurser ) och klicka på " Downloads ". Se till att du hämtar den version av Pygame som sammanfaller med den version av Python du hämtade tidigare . Efter pygame är installerat , har du samma två alternativ för att lära sig använda den : självstudier online eller riktiga böcker världen . Efter du lära dig om sprites , grafik , kollisioner och animation , är du redo att skapa din egen Python videospel .

  tips och varningar


 • Göra ett komplext spel kommer att ta avsevärd tid , och du kommer att stöta på buggar . Dessutom , kom ihåg att de stora tv-spel har utvecklarna Mångmiljonhus budgetar och hundratals människor som arbetar på deras spel , så förvänta dig inte att ditt spel ska vara av samma kvalitet .

Previous:nothing Next:datorprogrammering etisk kod

Relaterade artiklar


 • hur man får trådlösa datakort hårdvara
 • hårdvara RAID server vs mjukvaru-RAID server
 • Hur konvertera tal till text i Visual Basic
 • hur man skapar ett diagram i python
 • hur man skapar en hash karta
 • hur man skapar en XSD från en befintlig XML-
 • hur man blir en snabbare programmerare
 • hur man lär sig programmering hemma
 • hur man använder Visual C + + debugger
 • hur man använder java script i Flash 8