Dator > get och set metoder i Java

 • get och set metoder i Java


 • Java är ett objekt -orienterad programmering ( OOP ) språk . Objektorienterad kod är organiserad med en konstruktion som kallas " klass ", som fungerar som en modell för att skapa ett " objekt ". Ett objekt är en samling egenskaper ( medlemsvariabler ) och beteenden ( metoder ) . Vanligtvis medlem variabler är privat och kan endast nås genom det föremål som innehåller dem . " Get " och "set " metoder , även kallad " getters " och " setters " är speciella metoder som samverkar med privata medlemsvariabler

  Funktion

  Getter och normgivare , eller " accessor " metoder , ger tillgång till ett objekts egenskaper . En GET-metoden returnerar värdet för en fastighet som innehas av ett objekt . En GET-metoden har en returtyp som motsvarar den typ av associerad medlem variabel . Få metoder normalt inte tar några parametrar . En uppsättning metod har ett " tomrum " returtyp och tar en parameter av lämplig typ att överlåta till associerad medlem variabeln .

  konventioner

  Åtkomstyperna metoder används av yttre föremål , och därmed deklareras som " offentliga " ( externt synliga ) metoder . Den accepterade konventionen är att namnet get-och set metoder för associerad medlem variabel ( till exempel " getName " och " setName , " i samband med variabeln "name" ) , börjar med " få " eller "set ". Inte alla medlemsvariabler kan ha samband åtföljande metoder . Dessa metoder är skrivna bara för värden som behöver nås externt .

  Syfte

  Begränsa åtkomst till ett objekt medlem variabler är en del av en praxis som kallas " inkapsling ". Inkapsling compartmentalizes komponenterna i ett objekt , dölja genomförandet ( interna arbete ) av objektet som inte behöver vara synliga på utsidan , och skyddet för intern data från okontrollerade modifiering . Accessor metoder kan utföra beräkningar , validering , eller andra åtgärder som skulle passeras genom att medlemsvariabler direkt tillgängliga.

  Fördelar

  Skydda medlem variabler med åtföljande metoder tillåter programmerare att enkelt ändra den interna koden utan att ändra det sätt på klassen används av andra . Detta undviker kräver kod förändringar under en ansökan om en enda klass ändras . Getter kan utföra beräkningar och åtgärder som krävs för att producera ett värde , minimera mängden extern kod som krävs för att använda värdet . Setter kan utföra validering , förebygga fel som orsakas av medlemsvariabler vara inställd till ogiltiga värden .

  Överväganden

  Lägga accessor metoder för en klass bör göras konservativt . Endast medlem variabler som kräver extern åtkomst borde ha åtföljande metoder . Egenskaper som endast bör ändras av inre arbete inte behöver setter . Egenskaper som inte har några externa relevans inte borde ha getter . Denna praxis minimerar exponering av ett objekts genomförande , och skyddar egenskaper från modifieringen, och som skulle kunna införa körningsfel . Ju färre offentliga metoder finns , desto mer underhållbar koden kommer att bli.


Previous:nothing Next:tända : html specifikationer

Relaterade artiklar


 • datorutbildning för Microsoft Certification
 • hur man säkert tar bort hårddiskar från hårdvara
 • användning av komponenter hårdvara
 • hur man läser ett Word-dokument med Java
 • en guide om sql nästlade frågor
 • hur man kan öka stackstorlek i Visual Basic
 • hur man förstår pekare i C
 • hur man skapar ett flödesschema som räknar siffror från 1 till 10
 • Hur konvertera RTF till oformaterad text i Visual Basic
 • hur man öppnar en postuppsättning