Dator > riskhantering i programvaruteknik

  • riskhantering i programvaruteknik


  • Utveckla en effektiv riskhanteringsstrategi är ett viktigt steg i planeringen av ett projekt mjukvaruutveckling. Valfritt antal saker kan gå fel , och en bra strategi för riskhantering hjälper projektledare avgöra genomförbarheten av ett software engineering projekt , minskar risken för problem som uppstår , och ger alternativ i fall där problem utvecklas . Dessutom kan riskhantering i Software Engineering hjälpa utvecklare leverera ett projekt i tid och inom budget

    Identifiera

    Riskhantering innebär att en rad åtgärder mjukvaruingenjörer vidta för att identifiera , adress och ta bort projektrisker hela mjukvaruutveckling livscykel . Riskhantering handlar om risktyper såsom generisk , projekt , produkt-specifika , produkt -och affärsrisker . Generic risker innefattar " över-linjen " risker som kan uppstå när som helst , t. ex. projektfinansiering eller teammedlem tillgänglighet . Projektrisker omfatta dem som påverkar projektet eller resurser, såsom budgetbegränsningar eller en snäv tidsram för färdigställande . Produktspecifika risker itu med faktorer förknippade med den typ av software engineering projekt , såsom tillhandahålla lämplig testning före frisläppande resurser . Produkt risker påverkar kvalitet eller prestanda av mjukvaran och kan innehålla kvalitet programkod eller förändringar i kraven . Affärsrisker gäller lönsamhet själva projektet, och innefatta förändringar i ekonomiska villkor eller ledningens beslut.

    Analysera

    Riskanalys innebär att bestämma och bedöma sannolikhet och påverkan . Mjukvaruingenjörer klassificera vanligtvis risk sannolikhet med statistiska siffror. Kalkylerad risk rankas i den ordning ingenjörerna tror att det kommer att inträffa. Det tillhörande inverkan av en beräknad risk kan klassificeras med hjälp av siffror som ränta effekten är försumbar , marginella , kritisk eller katastrofal . Ingenjörer sedan skapa en riskbedömning diagram notering kända risker efter typ , sannolikhet och påverkan .

    Prioritera

    När prioritera risker, ingenjörer först titta på sannolikheten av att risken inträffar . Därefter bestämmer de kostnaden för projektet i dollar om risken inträffar , och sedan tilldela en kostnad för att hantera risken . Till exempel , att förlora en senior programmerare i mitten av ett projekt kan påverka kvaliteten på programkod , förseningar frisläppande av programvara och kostnad för projektet $ 25. 000 . Förutsatt att projektet har ytterligare kvalificerade medarbetare att arbeta på det , att dela arbetsbördan mellan övriga gruppmedlemmar är en lösning som kan kosta $ 3,000 .

    Plan

    Med risker identifieras, analyseras och prioriteras , ingenjörer sedan besluta om en handlingssätt. Detta kan kräva att ta ett steg tillbaka och samla in ytterligare information om de potentiella risker och kostnader i samband med dem . Det kan också handla om att skapa en beredskapsplan i händelse av risken händer , fattar beslut om ett sätt att minska risken för att risken inträffar , eller som fattar beslutet att acceptera möjligheten av risken inträffar och väntar på att utarbeta en plan tills den gör .

    Minska

    Begränsning innebär att titta på projektet som helhet , med tanke på alla faktorer och fastställa sätt att minska eller eliminera risken för en risk inträffar . Undvikande av risker är en strategi ingenjörer får ta om risker uppväger fördelarna med början eller att fortsätta med ett projekt för programvaruutveckling. Undvikande av risker innebär ett slut på projektet . Riskskydd väljer att skapa en kompromiss som alla kan leva med , som att lägga suppleanter gruppmedlemmar , uppgradera utrustningen innan ett projekt , eller förlänga en stram ram projekt avslutats tid .

    Monitor

    Övervakning är en kontinuerlig process av bedöma framstegen , omvärderar projektmål , identifiera nya risker , och fortsätter att utveckla cykeln . Graden av riskhantering övervakning kommer att vara större i början stadier av mjukvaruutveckling livscykel , men bör fortsätta genom alla skeden . Övervakning hamnar till slut med pensionering av programmet .


Previous:nothing Next:hur man använder flera samtal inom Visual Basic





Relaterade artiklar


  • hur man gör objekt följa markören i Game Maker 7,0
  • hur man definierar amazon namespace i Visual Basic
  • hur man lär sig php online gratis
  • hur du säkerhetskopierar med Visual Basic
  • hur man ringer ett orakel paket från Visual Basic
  • hur man skapar broschyr programvara
  • Hur konvertera Fortran till Visual Basic
  • hur man skapar en fil i java
  • hur du matar in siffror i Visual Basic 2005
  • hur koden html för att göra hemsidor