Dator > hur kopiera till Urklipp i Visual Basic

 • hur kopiera till Urklipp i Visual Basic


 • Urklipp är ett område med minne i Windows som har avsatts för att tillåta användare och applikationer för att flytta text , bilder och annan data mellan former . Det kan bäst förklaras genom att säga att det är där data går när en användare väljer att kopiera och klistra in . Förutom den normala Ctrl-C /V och redigera alternativ meny som tillåter användare att lägga till och hämta saker från Urklipp , kan det också nås programmässigt i Visual Basic med hjälp av några enkla kommandon

  Du behöver :
  Visual Basic 2008 .


  1 .
  Skapa ett nytt Visual Basic-projekt . Det enklaste sättet att göra detta är att klicka på Arkiv -menyn och välj Skapa nytt projekt . Tryck okej eller nästa för eventuella dialogrutor som dyker upp tills du hittar dig själv i " grafiskt användargränssnitt ( GUI ) " designer med ett tomt fönster för din ansökan .
  2 .
  Dra en etikett från listan Komponenter på vänster sida av skärmen i fönstret . Placera den någonstans högt upp i ditt fönster . Titta för fastigheten listan redaktör på nedre högra sidan av skärmen och ändra "text " egendom så att den läser , "Detta är den text som kommer att kopierar till klippbordet . "
  3 .
  Dra en knapp från listan Komponenter och placera den bredvid eller strax under den etikett som du lagt till i steg 2. Gå till egenskaper redaktör och ändra " text " egendom så att den läser "Kopiera ". Gå sedan till "namn " egendom och ändra det till " CopyButton . "
  4 .
  Dra en annan knapp från listan Komponenter och placera den under sista knappen . Change sin " text "egendom till " Klistra in " och dess " namn " egendom till " PasteButton . "
  5 .
  Dra en RichTextBox från listan Komponenter och placera den på form . Gör inga ändringar av sina fastigheter .
  6 .
  Dubbelklicka på " Kopiera "-knappen . Detta kommer att ta dig ur det grafiska designern och i källkoden redaktör . Det kommer också att skapa en händelse funktion för knappen . Denna funktion kommer att kallas när någon klickar på knappen i din ansökan.

  Klistra in följande kod i händelsen funktion :

  My. Computer. Clipboard. SetText ( Label1. Text , System. Windows. Forms. TextDataFormat. Text )

  Detta kommer att flytta texten på etiketten till Urklipp med hjälp av standarden ANSI textformat . Alternativa uppgifter format som du kan använda är Rich Text Format (RTF ) , Unicode , Hyper Text Markup Language ( HTML ) och Kommaavgränsade värden ( CSV) .
  7 .
  Klicka på "design " tab för att gå tillbaka till GUI Designer . Dubbelklicka på " Klistra in "för att gå tillbaka till källan redaktören och automatiskt skapa en händelse funktion .

  Skriv följande kod :

  RichTextBox1. Text=My. Computer. Clipboard. GetText ( System. Windows. Forms. TextDataFormat. Text )

  Tips och varningar


 • Denna tutorial är skriven för Visual Basic 2008 . Samma verksamhet kan variera något för äldre versioner .

Previous:nothing Next:hur man använder en switch fall med intervall i C + +

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en sträng datum till ett datum
 • hur du aktiverar hårdvaran omkopplaren för ett trådlöst kort på Dell Latitude D410
 • hur man kan kontrollera för tomma var i JavaScript
 • hur man fixar upp och ner java bilder
 • Var kan jag återvinna hårdvara?
 • hur man kopierar musik från en dator till ett PSP
 • hur man ringer ett orakel paket från Visual Basic
 • hur man skapar en fil i java
 • hur man får systemet datum från python
 • data recovery hårdvara