Dator > hur man använder logik uttalanden i Excel

  • hur man använder logik uttalanden i Excel


  • Varje kalkylblad du har sparat i Microsoft Excel programvaran kan ändras med hjälp av Visual Basic for Applications ( VBA ) programmeringsspråk. Du kan använda VBA -kod för att ändra innehållet i celler eller ens fråga en användare för specifika indata . Om du vill lägga till ett extra lager av kontrollen till din kod kan du utnyttja logik uttalanden som gör att du kan ta olika åtgärder som grundar sig på förutbestämda situationer . Det finns flera olika logik uttalanden kan tillgodogöras i Excel VBA

    Du behöver : .
    textredigerare .
    Webbläsare .

    Om /Då /else


    1 .
    Öppna Excel- kalkylbladet och klicka på " Utvecklare " -fliken. Klicka på " Visual Basic " -ikonen och välj sedan specifika kalkylblad där du vill lägga till logik uttalanden .
    2 .
    Ange i de inledande och avslutande " Sub " kommandon om de inte redan finns i din VBA -kod . Till exempel , om du vill namnge den nya delen av koden " UsingLogic , "typ " Sub UsingLogic () " och sedan flytta ner några rader och skriver " End Sub . "
    3 .
    Navigera till någon linje mellan ingående och utgående " Sub "-kommandot . Använd " Om "-kommando för att lägga ett lager av logik till din kod . Till exempel , om du har ett heltal som heter " skatt "och du vill köra kod baserat på dess värde , typ " om skatten <100 " .
    4 .
    Lägg i en " Då " uttalande att verkställa en kod när din " Om " påståendet är sant . Skriv till exempel " om skatten <100 Sen Cells (1 , 1) . Value=100 " för att ändra den första cellen till ett värde av " 100 " om Skatteverket heltal närvarande är mindre än 100 .
    5 .
    Lägg i en " annan " förklaring att ta hänsyn till vad koden ska göra om den ursprungliga " Om " uttalande är inte sant . Till exempel skriver " om skatten <100 Sen Cells (1 , 1) . Value=100 Else Cells ( 1,1 ) . Value=50 " om du vill att värdet i cellen för att ändra till 50 om värdet på Skatteverket heltal är för närvarande större än 100 .

    För /Nästa meddelande


    1 .
    Öppna " Utvecklare "-fliken och välj " Visual Basic . " Navigera till den del av koden där du vill lägga till för /Nästa uttalande .
    2 .
    fastställa det område som du vill använda för ett uttalande. Skriv till exempel " För a=1 till 5 " om du vill att meddelandet ska köras genom fem iterationer .
    3 .
    Flytta ned en rad och skriv " celler (en , 1)=A ". Flytta ner en annan linje och skriver " Nästa en "om du vill köra igenom de första fem celler i arbetsboken och skriv in ett ökande antal i varje cell .

    Select Case programförklaring


    1 .
    Gå till " Utvecklare "-fliken i Excel-arbetsboken och välj " Visual Basic . " Klicka på området i koden där du vill lägga till en " Select Case " uttalande .
    2 .
    definiera en variabel som du vill använda för att välja de villkor i meddelandet . För exempel skriver " Dim Användare As Integer "om du vill definiera ett heltal "Users ".
    3 .
    Flytta ned en rad och skriv " Select Case Användare " . Flytta ner en annan linje och ange i villkoren för att använda för ärendet , till exempel " användare är >=10 "om du vill köra lite kod , om värdet av " Användare "är för närvarande större än eller lika med 10 .
    4 .
    Gå ner en annan linje och ange i koden att verkställa om " Användare " är mindre än eller lika med 10 , t. ex. " Cells (1,1 ) . Value=50 " . Flytta ner en annan linje och ange i så många andra fall som du vill använda , till exempel " användare är <5 "om du vill köra kod om "Användare" variabel är för närvarande mindre än 5 .
    5 .
    Flytta ned en rad och skriv " End Select "för att avsluta ett uttalande .

    tips och varningar


  • Med " För /Nästa " uttalanden du inte behöver deklarera din variabel vara bokstaven "A" Istället kan du använda någon bokstav eller ens använda ett heltal eller tecken du har definierat tidigare i koden.
  • annan logik uttalanden kan också vara kapslade inuti varandra för större program kontroll . Till exempel kan du använda en " Select Case " uttalande inuti ett " Om /Då " uttalande om du har flera alternativ som du behöver för att välja .

Previous:hur man skriver innehållet i dataset till excel -fil i Visual Basic 2005 Next:hur man kan spara Excel-filer i Visual Basic 6





Relaterade artiklar


  • Hur konvertera MS Excel till mysql med php
  • hur man skriver innehållet i dataset till excel -fil i Visual Basic 2005
  • hur man använder logik uttalanden i Excel
  • hur man kan spara Excel-filer i Visual Basic 6
  • hur kopiera Microsoft Office till en ny hårddisk
  • Visual Studio Tools för Microsoft Office-systemet
  • sig att behärska VBA för Microsoft Office 2007
  • hur du exporterar HTML-tabell till Excel