Dator > vad är skillnaden mellan en bläckstråle och laser jet skrivare?

 • vad är skillnaden mellan en bläckstråle och laser jet skrivare?


 • En av de stora skillnaderna mellan skrivarna i dag är om de använder bläckstråle-eller laserteknik. Bläckstråleskrivare är billigare att köpa, använda sig av separata bläckpatroner att spraya sidan med bläck och är bra för hemanvändare. Laserskrivare är oftast dyrare och använda toner till etch eller rita dokument och bilder till sidan

  bläckstråleskrivare, Laser Jets och lasrar

  En bläckstråleskrivare syftar på alla skrivare med separata bläckpatroner för att skriva ut dokument med små jetplan av bläck. Begreppet "Laser Jet" hänvisar till en särskild budgetpost för laserskrivare från Hewlett-Packard. Laserskrivare är en bred klassificering som omfattar Laser Jet-modeller. Laserskrivare använder elektriska laddningar och laser "rita" med en ton och trumma för att skapa utskrifter.

  Fördelar med Bläckstråleskrivare

  bläckstråleskrivare är oftast billigare än laserskrivare, eftersom tekniken i sig är billigare och eftersom tillverkarna ser till att skapa långsiktiga kunder genom att minska up-front priser. Bläckstråleskrivare är populära för hemmabruk och använda mindre energi än laserskrivare.

  Nackdelar Bläckstråleskrivare

  Även om den ursprungliga kostnaden för en bläckstråleskrivare kan vara lägre, på lång sikt kan kostnaderna lika ut. Ersättning bläckpatroner till bläckstråleskrivare är dyra och kan behöva bytas ofta beroende på vilken modell som används. Vanligtvis en bläckstråleskrivare är långsammare och kvaliteten på den tryckta produkten är lägre än dess laser motsvarigheter.

  Fördelar med laserskrivare

  Laserskrivare är bäst för kontoret eller arbetsplatsen, där både kvalitet och effektivitet är viktiga . Laserskrivare skriva ut fler sidor per minut än bläckstråleskrivare gör. Kvalitet är också överlägsen i laserskrivare, vilket är viktigt för företagen dokument och presentationer. En laserskrivare är också tålig nog att klara behoven i ett stressigt kontor utan att vara överarbetad eller bryta ner.

  Nackdelar med laserskrivare

  Laserskrivare normalt kostar mer än bläckstråleskrivare. Medan de är effektiva och ger utskrifter av hög kvalitet, de flesta av de bästa fotoskrivare på marknaden är faktiskt bläckstråleskrivare. Bläckstråleskrivare låna sig ofta överlägsna fotografi och grafisk utskrift, medan lasrar i regel är mer lämpade för snabb dokumentproduktion i större kvantiteter.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:Hur man återskapar en skickad fil till en diskett

Relaterade artiklar


 • Hur ändrar jag bläckpatronen i en Dell-skrivare?
 • hur du tar bort tangentbordet i en HP Pavilion 5100
 • hur ändrar grafikkort i en bärbar dator
 • hur du tar bort drivrutiner för ett ATI 3850 hdmi
 • hur du formaterar en bärbar dator
 • hur man hittar en projektor genom specifikation
 • tips om hur du använder kortet enheter läsare tumme
 • hur man byter en thinkpad lcd inverter
 • hur man kan kontrollera HD för dåliga sektorer
 • Hur får jag makt att min bärbara dator USB-anslutning?