Dator > vad är datorväska fan?

 • vad är datorväska fan?


 • Alla datorer utvisa värme som en del av deras normala funktion. Denna värmeutveckling kan reducera livslängden av datorkomponenter och orsaka instabilitet i systemet om det inte är slut ur datorns hölje. Det är en uppgift för datorn då fläkten, en ofta förbisedd men viktig del av varje dator

  Syfte

  Syftet med en dator, då fläkten är att bli av med den värme som genereras av en dator komponenter. Allt i en dator, från processorn till grafikkortet att även hårddiskar, genererar värme. Denna värme är inte tillräckligt för att vara ett akut problem, men om en dator inte kan uttömma värm kommer att bygga upp och så småningom orsaka problem. Fallet fläkten är det enda sättet att hindra att så sker. Det är därför nästan varje dator i världen har minst en gång fläkt.

  Storlekar

  De tre vanligaste storlekarna är 80mm, 92mm och 120mm. Storleken på en dator, då fläkten direkt påverkar hur mycket luft fläkten kan krysta när spinning vid en given hastighet. En 120mm fläkt kommer alltid att driva mer luft än en 80mm-fläkt om båda kör i samma hastighet. Men större fall fans är svårare att passa in i ärenden och mindre fans är mer än tillräcklig för grundläggande stationära datorer.

  Platser

  Dator fall fans ligger vanligen på framsidan och baksidan av en datorväska. Detta skapar en enkel effekt vindtunnel där luften sugs in genom fronten och utvisade ut på baksidan. Mer avancerade dator fall kommer att ha fästen för fans dator fallet på toppen av fallet. Detta utnyttjar värme naturliga tendens att stiga.

  Typer

  Alla datorväska fans har betydelse, som gör att fläkten att snurra fritt. Billigare fans brukar använda en boll eller glidlager, som båda använder en mekanisk lager som smörjs. Detta tjänar syftet, men kan resultera i extra buller på grund av vibrationer i mekaniska delar. Dyrare fall fans använder ofta vätska eller magnetiska lager. Dessa lager ger mindre buller och i regel är mer hållbara.

  Funktioner

  Det är inte en massa funktioner som finns på fläktar datorväska. Vissa fans tillåter för användaren att justera hastigheten på fläkten med hjälp av en strömbrytare eller genom att använda moderkortets BIOS. Förmågan att anpassa fläkthastigheten är praktiskt eftersom det gör att fläktarna att köra långsammare på tomgång för tyst drift och snabbare vid belastning att utvisa så mycket värme som möjligt.

  Buller

  Bullernivån generationen av en dator fläkt är en av dess viktigaste egenskaper. Högkvalitativ datorväska fans använder väl konstruerat lager kommer att generera en liten mängd brus. Detta gör en dator mer behaglig att använda, eftersom ingen tycker om att använda en dator med en fläkt som surrar.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:Felsökning Dell Latitude CPX S-videoutgång

Relaterade artiklar


 • Hur hittar du skrivardrivrutiner på en dator?
 • hur du ansluter min HP-skrivare trådlöst efter installation av programvara
 • hur man ansluter en D-Link router till en Qwest DSL-modem
 • hur du lägger makten till en USB-
 • Hur kan jag säkerhetskopiera min hårddisk i vista?
 • hur man hittar ett kompatibelt grafikkort
 • hur du uppgraderar hårddisk i en X60
 • hur att reparera shift-tangenten på en gateway laptop
 • hur man byter en trasig Compaq V5000 laptop skärm
 • Hur skriver jag ut trådlöst i en HP C8100?