Dator > typer av RAM för gammal dator

 • typer av RAM för gammal dator


 • Du behöver:
  eller bärbar dator
  . Trådlöst Internet USB-kort eller trådlös Internet USB-adapter.
  Installations-CD.

  Behovet av snabbt lagring i datorer har alltid funnits. Bearbetar data mycket snabbare än traditionella magnetiska och optiska medier kan lägga ut, så en snabbare mellanhand form av lagring som krävs. Det är där RAM (Random Access Memory) kommer in program laddas till RAM och sedan processorn kan göra sitt jobb mycket snabbare, eftersom den har en snabbare varifrån att läsa och skriva data. Som datateknik har avancerat, så har tekniken bakom RAM.

  30 Pin SIPPs /SIMM

  Några av de tidigaste datorer, 286s och 386s och den första Macintosh-datorer, som används en typ av RAM-vet till 30 pin SIMM (Single Inline Memory Module). I de tidigaste 286 maskinerna fanns SIPPs (Single Inline Pin Package), tog SIMMs snabbt över som stiften på SIPPs var lätt böjda eller skadade, medan SIMMs byggdes om PCB (kretskort) med kant kontakter. Uppgifterna buss på SIMM var endast 8 bitar bred, så för 286 och 386SX system som var 16 bitars processorer (Central Processing Unit), SIMMs måste installeras i par. För 32 bitars system som 386DX och 486, hade 4 SIMM som ska installeras. 30 pin SIMM trädde ursprungligen i storlekarna 256KB (kilobyte), 512KB och 1MB (megabyte). Med tiden blev de tillgängliga i 4MB, 8MB och 16MB kapacitet, med 16MB varianten är den största möjliga 30 pin SIMM.

  72 Pin SIMMs

  Sen modell 386s, tillsammans med 486 och Pentium datorer som används en nyare typ RAM-minne, den 72 pin SIMM. De 72 pin SIMM använts en 32 bitars buss, vilket möjliggör användningen av en enda 72 stift SIMM i 386 och 486 datorer, eller par i Pentium. Vissa Pentium moderkort stödde en "halv bank"-läge, vilket möjliggör användningen av enhetstillstånd 72 pin SIMM. Den 72 pin SIMM kunde fås i kapaciteter upp till 128 MB per pinne, men 8MB och 16MB var vanligare, och 1MB var den minsta storleken.

  168 DIMM

  DIMM (Dual Inline Memory Modules) är de nuvarande teknik. Den 168-pin SDRAM (Synchronous Dynamic Random Access Memory) DIMM-moduler är en 4: e generationen minne teknik. De tog över från 72-pin SIMM under 1993 och fortsatte att vara det dominerande minnet typ förrän 2000, då DDR (Double Data Rate) SDRAM tog scenen. DIMM-moduler har en 64 bitars data väg, och kan installeras i singel eftersom de matchar processorer 64 bitars dataström väg. DDR infördes Dual Channel-teknik, som samlat en hastighetsökning från att använda 2 DIMM-moduler samtidigt. DIMM-moduler är den nuvarande tekniken valet för RAM-moduler och kommer att för överskådlig framtid. Medan vissa datorer fortfarande tillverkas med hjälp av vanliga DDR, finns inga datorer görs med regelbundna SDRAM längre.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur du formaterar ntfs i ett USB-minne

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en PC som en inkörsport för en palm
 • hur du formaterar en extern hd
 • hur man byter en Dell 6000 bakgrundsbelysning
 • hur man skapar en bootbar enhet xp flash
 • hur man skriver ut rätt färger med Adobe Photoshop
 • hur du använder din bärbara dator som en extra bildskärm
 • hur gör jag Undelete eller återställa från en diskett?
 • förklaring av virtuellt minne
 • hur man beräknar ppi för en bildskärm
 • Inaktivera dvi energisparläge