Dator > hur man rengör huvudet på en HP bläckstråleskrivare

 • hur man rengör huvudet på en HP bläckstråleskrivare


 • För att säkerställa våra dokument, presentationer och rapporter är professionella och värda att ge till våra kollegor, lärare eller arbetsgivare, är en pålitlig skrivare behövs. Tyvärr, med tiden kan skrivhuvuden bli smutsig och du kan märka saknas linjer eller blödning på text eller bilder på ditt dokument. Detta är en indikation på att skrivhuvuden måste rengöras. Lyckligtvis HP-skrivare är sofistikerade nog att ha sin egen programvara för att rengöra skrivhuvuden. Alternativt kan du göra det själv manuellt.

  Du behöver:
  bomullspinne
  . Alkohol eller destillerat vatten.
  Luddfri trasa.

  Rengöring skrivhuvuden med HP programvara


  1.
  Öppna HP Device Manager som rengör varje HP-skrivare. Antingen du installerade HP-programvaran Device Manager via CD-ROM när du köpte skrivaren, eller om du är en Mac-användare, du skrivardrivrutinen och programvaran är redan installerade. Du kan också göra en sökning på datorn från Start-menyn och välj sedan "Sök filer eller mappar. "
  2.
  Välj" Information och inställningar ", och under den nedrullningsbara menyn, välj" Underhåll skrivare. "Ett annat fönster öppnas.
  3.
  Välj "Clean skrivhuvuden" i information och stöd avsnitt. HP-skrivare kommer automatiskt att påbörja processen med att rengöra skrivhuvuden.
  manuellt

  rengöra din HP skrivhuvuden


  1.
  Lyft på locket på din skrivare. Skrivaren transport bör automatiskt flyttas till mitten för dig att ta bort skrivare bläck, beroende på din skrivare. Om skrivhuvuden stannar stilla, tryck på "OK"-knappen på skrivaren i fem sekunder. Skrivaren transport kommer att flyttas till mitten av skrivaren för att du ska ta ut patronen.
  2.
  Koppla ur nätsladden från baksidan av skrivaren.
  3 .
  Ta bort bläckpatronen från skrivaren. Ta en bomullstuss som har doppats i varmt, destillerat vatten eller isopropylalkohol och gnid in bomullspinnen runt skrivaren huvudet, men inte röra skrivaren munstycken. Skrivaren munstycken kommer att vara i botten av patronen, som har 2 små remsor. De 2 små remsor som finns på guld omslag med bläck som lämnar patronen, och enligt HP, bör inte vidröras eftersom detta kan orsaka dina färger för att smälta felaktigt medan skrivaren skriver ut.
  4.
  Rengör insidan av transporter inom skrivaren med en ren trasa. Fortsätt att rengöra området tills den är fri från damm eller bläck.
  5.
  Placera skrivaren patronen i skrivaren igen, och med hjälp av menyalternativen på skrivaren eller HP Device Manager mjukvara, kör utskriftsalternativet justeringssidan.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man återställer lösenordet på en HP zv5000

Relaterade artiklar


 • Hur ändrar jag min repa köra?
 • bläck Refill instruktioner för Canon MP470 färg
 • Felsökning en Dell 9300 inspirion laptop
 • hur man fixar en pekplattemus som hoppar
 • hur man installerar drivrutiner på en HP 7550 skrivare
 • hur man bygger en laptop hållare för en bil
 • hur man installerar en IBM 380ed hårddisk
 • hur du uppgraderar minnet för en HP tx1000
 • hur man bygger en dator vätskekylning systemet själv
 • vad är CAT5 kablage?