Dator > hur man byter en Celeron-processor till en Pentium 4

 • hur man byter en Celeron-processor till en Pentium 4


 • Den Celeron-processor, även känd som en Celeron-processor, utformades som ett low-end processor som ska användas i ekonomin datorer. Vissa funktioner som multi-processing är inaktiverat på Celeron processorer och processorer funktionen långsammare interna hastigheter och en mindre mängd internt minne än sina Pentium-klass motsvarigheter. För dem som vill ha mer makt ur sin dator, är det vanligen möjligt att uppgradera en Celeron-processor till en Pentium 4-processor (förutsatt att Celeron-processor använder Socket 478 anslutningstyp). . Vid uppgradering processorn, kommer CPU kylfläns eller fläkt också måste uppgraderas

  Du behöver:.
  Socket 478 Pentium 4-processor
  Kylfläns /CPU fläkt kompatibel med en Pentium 4.
  Termisk pasta.
  Phillips-skruvmejsel.


  1.
  Stäng av datorn och sedan dra ut nätsladden. Efter att koppla ur, tryck på datorns strömbrytare, orsaka makt som fortfarande kan lagras i systemets komponenter som ska lossas.
  2.
  Lägg datorn på sidan med den vänstra panel uppåt. Ta bort de två skruvarna i bakkant av panelen, skjut sedan panelen mot baksidan av datorns hölje för att ta bort den.
  3.
  Leta Celeron-processor, som ska vara lika ovanför mitten av moderkortet och till vänster om datorns minne. En metall kylfläns blockera eller plast Fläkten bör monteras ovanpå processorn för att ta bort värmen från processorn.
  4.
  Ta bort skruvarna som håller kylfläns eller fläkt på plats . Om du har en CPU-fläkt monterad, dra ut strömkabeln ur stiften CPU-fläkten på moderkortet som är beläget bredvid CPU-sockeln. Ta försiktigt bort kylfläns eller fläkt från datorn fallet, vilket ger dig tillgång till Celeron-processor.
  5.
  Lyft spaken bredvid CPU-uttaget för att frigöra CPU. Lyft försiktigt ut den ur vägguttaget och ställ den åt sidan
  6
  Placera Pentium 4 CPU till CPU-sockeln och se till att du har radat upp det på rätt sätt. . En väl anpassad CPU skall glida på plats utan motstånd och låg platt mot stickkontakten. Sänk spaken för att låsa CPU på plats.
  7.
  Lägg en liten droppe termisk pasta i mitten av processorn. Rada upp ny kylfläns eller fläkt med processorn och placera den ovanpå processorn, vilket gör att vikten på kylflänsen att sprida termisk pasta mellan den och CPU.
  8.

  Skruva kylfläns eller fläkt på plats. Om du använder en fläkt, anslut dess strömsladden till stiften CPU-fläkten på moderkortet.
  9.
  Tillbaka den vänstra sidopanelen i datorns hölje och skruva åt skruvarna tillbaka till sina ursprungliga positioner. Ställ in datorn fall upprätt.
  10.
  Anslut datorn och trycker på strömbrytaren. När datorn startar, kan du se ett BIOS-fel meddelande som uppmanar dig att ändra inställningarna i BIOS.
  11.
  Tryck på "F2" nyckel eller andra viktiga anges på det ursprungliga BIOS skärmen för att komma in BIOS setup (även om du inte såg ett felmeddelande). Om datorn har börjat försöka att starta upp ditt operativsystem, starta om datorn och försöka komma in BIOS-inställningen igen.
  12.
  Justera processorn inställningar i BIOS till de inställningar i din nya Pentium 4-processor, vilket gör att funktioner som hyperthreading om de stöds av den nya processorn. Starta om datorn och låta ditt operativsystem att starta upp.
  13.
  Vänta medan operativsystemet känner igen den nya maskinvaran att du har installerat och installerar alla nödvändiga drivrutiner för att få ut det mesta av ny CPU. Om din Pentium 4-processor följde med någon specialiserad programvara, kan du installera den.

  Tips och varningar


 • Läs dokumentationen som följde med datorn för att avgöra om inte ditt moderkort har en Socket 478-anslutning.
 • Inte alla Celeron moderkort kan hantera uppgraderingen till en Pentium 4-processor. Vid kontroll av datorns dokumentation för att säkerställa att det finns ett Socket 478-anslutning, kontrollera de stödde processorn och se till att systemet kan hantera en Pentium 4 processor.
 • Medan Celeron CPU kylfläns kan användas med en Pentium 4, är det osannolikt att det kommer att kunna kyla processorn tillräckligt, och detta kan leda till eventuella skador på nya processorn.
 • hålla kontakt med en metall del av din dators fall när du arbetar med interna komponenter då detta kommer att hålla er jordad, förhindra statisk urladdning som kan skada datorns maskinvara.
 • Några kylflänsar och fläktar innehålla en inbyggnadselementet under moderkortet. Att försöka tvinga kylflänsen att släppa utan att ta bort denna del kan allvarligt skada moderkortet. Om kylflänsen inte lossnar lätt när skruvarna har tagits bort, koppla ur alla sladdar och kablar som ansluter till moderkortet och skruva de fem skruvarna som håller moderkortet på plats. Lyft moderkortet ur fall bort den inbyggnadselementet, fortsätt sedan med processorn uppgradera, byta montering elementet och sätt tillbaka moderkortet när processorn har bytts ut.

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:problem med bärbara datorer

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en HP-skrivardrivrutin
 • hur du ansluter en bärbar dator till en skrivare utan dess programvara
 • Hur man laddar ner en skrivardrivrutin för en HP Deskjet 930C
 • hur man bränner ett program för ett minne
 • refill instruktioner för en Tennessee 350 tonerkassett
 • bläck Refill instruktioner för Canon MP470 färg
 • hur man installerar en HP Deskjet 5550 skrivare
 • hur man byter en Dell 1150 batteri
 • hur du skannar bilder på en skanner
 • Hur ändrar jag min repa köra?