Dator > historien om zip-disk

 • historien om zip-disk


 • Om du hade dator i slutet av 1990, hade du antagligen en Zip-enhet. Zip-enheter som erbjuds av lagringskapacitet för hårddiskar och överföring av diskettenheter i en dag innan USB-enheter och skrivbara CD och DVD. Men så småningom problem med hållbarheten hos Zip-skivor, allmän motreaktion över "klick dödens" och konkurrensen från andra flyttbara lagringslösningar ledde till produktens undergång

  Historia

  De tidigaste persondatorer hade få permanent lagring lösningar som hårddiskar. Information hölls på kassettband eller disketter så data var enkelt transporteras mellan systemen. I mitten av 1990-talet var dock hårddiskar vanliga. När de växte, gjorde 1,44 MB lagringsutrymme och låga hastigheter överföring av disketter det svårt att överföra filer mellan datorer. Under denna tid, som marknadsförs Iomega en lösning: Bernoulli-enheter, som används flyttbara diskar och kan hålla mer än 200 MB per skiva. Men de var stora och dyra och inte ett hållbart alternativ för de flesta dator ägare.

  Release

  Under 1994 utvecklade Iomega sin nästa generation bärbara lagringslösning, Zip-enheten. Utformade för att rikta den typiska datoranvändare, var dessa enheter mindre och billigare än Bernoulli enheter och ändå kunde ändå hålla 100 MB per skiva, så mycket som 70 disketter. De var lätta att installera och kostar bara $ 200. De fyllde ett behov någon annan produkt av tiden kunde och blev oerhört populär bland datorns ägare. Senare var ett 250 MB version släpptes 1998 och ett 750 MB version 2002.

  Klicka of Death

  Zip-enheter ibland skulle göra illavarslande knäppningarna och vägra att läsa den aktuella disken. Detta innebar skivan hade blivit oläsliga för någon av flera skäl. De klicka var enheten parkering huvuden att kalibrera dem. Trots att enheten var att bullret var det disken som var defekt.

  I enstaka fall kan en disk skadas av en enhet på ett sådant sätt skivan skulle skada andra Zip-enheter det lades in på. Även mycket sällsynta bidrog detta "smittar" klicka för döden av fallande allmänna opinionen mot Iomega.

  vikande försäljning

  Iomega inför en grupptalan 1998, då det klickar för döden, som har avgjorts i domstol i 2001, erbjuder Zip-enheten ägare rabatter mot andra Iomega produkter. Frekvensomriktaren möter ökande konkurrens från skrivbara CD-ROM-enheter, som hade större kapacitet och berodde på billigare medier. Försäljningen minskade stadigt sedan 1999.

  Legacy

  Konsekvenserna av Zip-enheten på den personliga datorn industrin är bäst sammanfattas med två artiklar i PC World. En namngiven det en av de 50 bästa tech produkter genom tiderna och den andra kallade den en av de 25 värsta.

  För sin tid var det en revolutionerande produkt som erbjöd en lagringsteknik inget annat företag kan matcha. Vissa känner Iomegas hantering av klick av död ledde till att Zip-enheten bortgång, men billig optisk lagring skulle ha gjort köra föråldrade ändå.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:Hur man överför när byter ut en hårddisk

Relaterade artiklar


 • felsökning av en HP Deskjet 3745
 • hur du ansluter en skrivare med en korsad kabel
 • hur reparera Lexmark 4039 problem tonerkassett
 • Hur vet jag om min dator kommer att driva en trådlös skrivare?
 • Felsökning Lexar hoppa enheter
 • vad är en extern trådlös adapter?
 • felsökning av en enhet Kingston flash
 • hur man uppgraderar ett moderkort med vista
 • Apple Cinema HD krav Display Power
 • hur du anpassar Laptop Skin