Dator > en jämförelse av bärbara datorer

 • en jämförelse av bärbara datorer


 • Medan begreppet laptop kan tyckas beskrivande, är det faktiskt ganska vaga. Det finns många typer av bärbara datorer finns i många olika konfigurationer, och när du handlar för en bärbar dator, är det bäst att göra några jämförelser

  Netbooks

  Den minsta av alla bärbara datorer, netbooks har visar mellan 10 och 12 inches och är oftast mellan 2 och 4 pounds. De är också de minst kostsamma bärbara datorer tillgängliga och erbjuda batteritid på upp till 14 timmar. Netbooks utför inte komplexa uppgifter bra, men de är tillräckliga för surfning och ordbehandling. Det tangentbord och skärmar på netbooks är obehagligt små.

  Ultraportabel Bärbara datorer

  Denna kategori av laptop tenderar att överlappa netbooks, som ultraportables har displayer mellan 11 och 13 inches i storlek och oftast väger cirka 4 pounds. Ultraportables skiljer sig från netbooks, men eftersom de är dyrare och erbjuda bättre prestanda. Batteritiden på ultraportables kan vara upp till 10 timmar. Ultraportabel bildskärmar och tangentbord är lite större än netbooks, men fortfarande små, vilket gör dem lätta att bära.

  tunn och lätt bärbara datorer

  riktar sig till användare som vill ha portabilitet men också en hel tangentbord och skärm, tunna och lätta bärbara datorer har skärmstorlekar mellan 13 och 15 inches. De är lätta och tunna, dock så att de inte ofta väger mer än ultraportables. Utförandet av tunna och lätta bärbara datorer är bra och batteritiden är normalt ca 6 timmar. Alla dessa fördelar är kostsamt, men, och så tunna och lätta bärbara datorer är dyrare än alla andra typer av bärbara datorer, med undantag för arbetsstationer och bärbara datorer spel.

  vanliga bärbara datorer

  Mainstream-datorerna är faktiskt mycket kraftfull, men de tenderar också att vara stora, med skärmar mellan 14 och 17 inches. Mainstream-datorerna är ofta tjocka och tunga med vikter mellan 5 och 8 pounds. Batteritiden är också dålig med de flesta bärbara datorer bara hantera 4 timmar. Mainstream-datorerna att kompensera för detta i pris, men eftersom det är möjligt att köpa en kraftfull 15-tums mainstream laptop för väl under en $ 1000 med 2010.

  Desktop Replacements och mobila arbetsstationer

  Dessa stationär dator och mobil arbetsstation bärbara datorer är inte tänkt att vara ofta flyttas alls. De har skärmstorlekar mellan 16 och 18 inches och kan väga upp till 10 pounds. Denna storlek och vikt behövs för att göra plats för den kraftfulla hårdvaran inuti, så många stationär dator och bärbara arbetsstation kan utmana stationära datorer i riktmärken. Batteritiden är mycket dålig med dessa bärbara datorer, med de flesta hantera bara 3 timmar. Prissättning varierar kraftigt beroende på konfiguration.

  Gaming laptops

  Byggd för att spela de senaste spelen, gaming laptops dela en hel del gemensamt med desktop ersättare. Skärmstorlekar tenderar att vara mellan 15 och 18 inches och vikt kan återigen vara så tung som 10 pounds. Alla spel bärbara datorer har utmärkt grafik processorer som behövs för att spela de senaste spelen. Det är också mycket vanligt för ännu en gaming laptop med en 15-tumsskärm att få full 1920-av-1080 HD-upplösning. Allt detta hårdvara kommer vid pris dock och gaming laptops är bland de säljs dyraste bärbara datorer.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man rengör en skrivare Brother Laser

Relaterade artiklar


 • Hur vet jag om min laptop kräver ett dualistiskt lampa inverter?
 • hur du ansluter din bärbara dator till en extern bildskärm
 • hur man hittar ett kompatibelt grafikkort
 • hur man kan utvidga en SATA-anslutning hårddisk på systemkortet
 • advent laptop tangentbord problem
 • hur man ansluter en bärbar dator till en TV
 • diy datorelektronik länkar
 • hur man byter en skrivarport till en seriell port
 • hur man startar min dell dator när en fil saknas eller är skadad
 • den bästa hårddiskar för bärbara datorer