Dator > Definitionen av en 60GB hårddisk i en dator

 • Definitionen av en 60GB hårddisk i en dator


 • En 60GB (gigabyte) hårddisk (hårddisk) är en dator lagringsenhet som kan att lagra upp till 60GB data. Hårddisken är den största och viktigaste lagringsmedia i en dator, som innehåller operativsystemet (OS) filer, programmet och alla filer användare och data. Hårddiskar är partitioneras att skapa separata enheter, en process som brukar kompromisser vissa fysiska utrymmet på enheten. Efter partition, kan en 60 GB hårddisk har 56 till 58GB användbart utrymme. En typisk 60GB hårddisk kan ha tre enheter, var och inom 15 till 20GB.

  Grundläggande funktioner

  Hårddisken är en metallisk låda hittades inne i tornet hölje, ansluten till moderkortet och nätaggregatet (. PSU) med interna kablar. En HDD skiljer sig från andra lagringsmedier för datorer som t. ex. optiska enheter (CD-ROM-och DVD-ROM) och kör tummen i att den har en mycket större kapacitet, är det oftast snabbare, och är permanent ansluten till datorn. Data i en hårddisk lagras magnetiskt som sekvenser av 0 och 1, där en magnetisk orientering i en riktning motsvarar en 0, och i motsatt riktning, motsvarar det till en 1.

  internt arrangemang

  Inne i hårddisken, är runda platta skivor som kallas fat staplade vertikalt. Dessa skivor har spår som löper från innerkanten till ytterkant, data registreras magnetiskt på regioner inom spår som kallas sektorer. I en 60 GB hårddisk, den ackumulerade utrymmet av alla sektorer i alla skivor lägga till upp till 60GB. Data skrivs på båda sidor av skivor, med hjälp av små arrangemang som kallas läs-/skrivhuvudena. Det finns två huvuden-en för det översta lagret och en för det nedre skiktet-För varje dubbelsidig skiva.

  Skriva

  När en ny bit data är på väg att registreras i en hårddisk, informationen först kodats i en tillfällig cache (uttalas kontanter) för att säkerställa att eventuella fel i inspelningen omedelbart kan korrigeras . Därefter är fria sektorer stor nog att hysa de nya data som finns på tallrik skivor. Själva skrivandet Processen omfattar rörliga komponenter som kallas ställdon armar att föra läs-/skrivhuvudena över den valda sektorn på skivan. Elektriska pulser som representerar den nya data påverkar ett magnetfält på att skriva huvudet, som ändrar den magnetiska riktningen av bitar på skivan. De nya uppgifterna är framgångsrikt skriven, som ändrade bitar på skivan.

  HDD /RAM

  När en dator arbetar med en process, till exempel kör ett program, är de filer som är associerade med programvaran lastade på RAM (Random Access Memory) från hårddisken. Denna dataöverföring är nödvändiga eftersom processorn kommer åt data från RAM, kan det utföra instruktioner mycket snabbare än när den hämtar data direkt från hårddisken. Informationen behålls i RAM så länge processorn håller som arbetar med programmet och är bara bort från RAM när programmet stängs.

  Spara data

  Data inte är permanent lagrade i RAM-minnet, eftersom den har begränsad kapacitet, och det är ett flyktigt medium, vilket betyder att RAM inte kan lagra information utan ström. Hårddisken är icke-flyktigt, vilket innebär att enheten kan behålla information utan en strömkälla. Det är därför filer måste "räddas", en process som kopierar den senaste versionen av data från RAM och registrerar det på hårddisken permanent.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man använder ett trådlöst kort Internet USB

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar ett ATX nätaggregat
 • hur du ändrar boot-flagga på en USB-
 • hur man ansluter en d-länk antennen till en router
 • Felsökning en Dell D600 CD-ROM
 • hur man använder ett SD-minneskort i en HP 6323
 • hur man kan kontrollera spänningen på en pc
 • hur man vet om du har USB 2
 • hur man berättar hur mycket ledigt utrymme som finns kvar på en compter hårddisk
 • hur reparera Canon skrivare
 • hur man använder en påfylld 3600n toner