Dator > hur man byter en Dell 6000 bakgrundsbelysning

 • hur man byter en Dell 6000 bakgrundsbelysning


 • En Dell 6000 är som många bärbara datorer genom att den använder en bakgrundsbelysning på dess display. Bakgrundsbelysningen gör att bärbara skärmen att lysa själv snarare än reflekterar ljus från en annan källa. Detta är användbart för att arbeta i låg-eller ingen belysning. Bakgrundsbelysningen är en del av displayenheten och kan ersättas. Dock kan processen vara tidskrävande och förutsätter en förmåga att löda

  Du behöver:.
  Dell 6000 Laptop
  Ny bakgrundsbelysning.
  Phillips skruvmejsel (icke-magnetiserade).
  Liten platt skruvmejsel.
  Gummihandskar.
  Lödkolv.
  Löd.

  ta bort skärmen


  1.
  Koppla ur nätsladden och ta bort batteriet från den bärbara datorn för att förhindra oavsiktlig stöt.

  2.
  Öppna laptop visa upp sin fulla förmåga (180 grader).
  3.
  Ta bort gångjärnsskyddet genom att placera en liten platt skruvmejsel på högra delen av locket och sedan försiktigt lyfta på un-klipp och ta av locket. Gångjärnsskyddet är högst upp på den bärbara datorn (ovanför tangentbordet) och är där makten och volym knapparna.
  4.
  Ta bort de två skruvarna som håller tangentbordet på plats. Skruvarna är ovanför F5 och Infoga nycklar. Lyft tangentbordet upp något sedan koppla tangentbordskabeln från den bärbara datorn att helt ta bort tangentbordet. Tangentbordskabeln är en platt bandkabel och är ansluten över styrplattan.
  5.
  Bort de fyra skruvarna (två på varje sida) som håller gångjärn displayenheten till den bärbara datorn. Gångjärnen finns i övre vänstra och övre högra hörn av den bärbara datorn.
  6.
  Lossa jordskruv och koppla bort bildskärmskabeln från den bärbara datorn. Den jordskruv är under den andra "L" i "DELL"-logotypen. Bildskärmskabeln är en bandkabel finns till höger om jordskruv. Lyft visa upp för att ta bort den från den bärbara datorn.

  Borttagning av bakgrundsbelysning


  1.
  Med skärmen vänd uppåt, ta bort de sex skruvarna som håller bildskärmsramen ( plasthölje) på plats. Det finns en skruv i varje hörn och två i toppen strax innanför de två spärrarna hålen.
  2.
  Skilj bezel från displayenheten genom att köra ett finger längs innerkanten av ramen.
  3.
  Ta bort de åtta skruvarna på vänster och höger kant av displayenheten, lyft sedan på LCD-panelen ur displayenheten. Observera att LCD-panelen är bara själva skärmen, medan displayenheten är hela enheten.
  4.
  Ta bort tejpen och folier från kanterna på baksidan av LCD-skärmen. Spara det här bandet och folie för ominstallation.
  5.
  Försiktigt loss kretskortet från baksidan av LCD-skärmen. Styrelsen kan limmas på, så se till att inte böja styrelsen. Kretskortet kommer inte att helt koppla loss från toppen av LCD-skärmen.
  6.
  Placera skärmen på sidan och lossa metallram och skärm från underdelen. Det finns spärrarna på vardera sidan av LCD-skärmen som kan un-klippt med en liten platt skruvmejsel. Metallram och LCD-skärmen kommer att skilja från underdelen. Var försiktig, som bas separerar från ramen och skärmen, inte röra de inre komponenterna. Gummihandskar från och med nu kan vara till hjälp. Ställ in ramen och skärmen försiktigt åt sidan.
  7.
  Ta bort det genomskinliga lager från underdelen och lägg dem åt sidan noga.
  8.
  Ta bort bakgrundsbelysning som sitter på undersidan av underdelen. Botten är den del med tråd som sticker ut av det. Bakgrundsbelysningen täcka kan enkelt dras bort från underdelen.
  9.
  Uncurl ledningarna från underdelen, sedan försiktigt bort reflektorn och bakgrundsbelysningen. Reflektorn och bakgrundsbelysningen är en enhet och de är under bakgrundsbelysningen locket. Reflektorn kan limmas eller tejpas på underdelen.
  10.
  Skilj bakgrundsbelysningen från reflektorn och se till att notera vilken färg kabeln kom från vilken sida av reflektorn.

  11.
  Dra tillbaka isolatorn täcker på varje ände av bakgrundsbelysningen för att exponera den punkt där ledningar lödas till ljuset. Unsolder trådarna från ljus.

  Installera bakgrundsbelysning


  1.
  Löd bakgrundsbelysningen kablarna till den nya belysningen, sedan dra ner isolator omfattar att täcka anslutningen punkt.
  2.
  Kombinera reflektorn och bakgrundsbelysningen, sätt sedan tillbaka det till underdelen. Tryck bestämt att säkra reflektor på underdelen och böja kablarna från bakgrundsbelysningen tillbaka genom krokar på underdelen.
  3.
  Tillbaka bakgrundsbelysningen locket och transparenta lager till plastbas.
  4.
  Justera skärmen och metallram till underdelen så att kretskortet kommer att gå över baksidan av underdelen. Kretskortet bör gå på sidan av underdelen motsatt den sida som har bakgrundsbelysningen tråd. Metallramen skall snäppa fast när du trycker på ramen och underdelen tillsammans ordentligt.
  5.
  Tillbaka bandet och folie på baksidan av underdelen.
  6.
  Placera LCD-skärmen i baksida och fäst det genom att skruva i de fyra skruvarna på var sida av displayenheten.
  7.
  tillbaka bildskärmsramen och säkra den genom att skruva in den på de fyra hörnpunkter och de två översta punkterna.
  8.
  Rikta displayenheten till den bärbara datorn och anslut bildskärmskabeln till styrelsen och skruva in en jordkabel. Skruva displayenheten till den bärbara datorn på de fyra skruvarna pekar på gångjärnen.
  9.
  Återanslut tangentbordet moderkortet, då det på plats. Säkra tangentbordet genom att skruva fast den i den bärbara datorn över F5 och Infoga nycklar.
  10.
  Snap gångjärnet tillbaka täcklocket genom att placera en sida på den bärbara datorn, sedan trycker bestämt ned den tills den snäpper på plats.

  tips och varningar


 • Touch en bit metall innan du rör någon inre komponenter i en bärbar dator för att minimera risken för statisk chock.

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man får High Definition-utgång från datorn

Relaterade artiklar


 • hur man använder CDG skivor på Toshiba bärbara datorer
 • hur man exporterar till en externa DVD-brännare på en Macintosh G3
 • hur att rekonditionera en HP Inkjet vagn
 • Felsökning en Dell D600 CD-ROM
 • hur man uppgraderar en processor i en Dell 4700
 • hur du skannar ett dokument med vista & en HP skanner
 • hur du tar bort tangentbordet i en HP Pavilion 5100
 • hur man använder flytande skärmen kristaller på en bärbar dator att spela konsol spel
 • Felsökning en display gateway laptop som flimrar på och stänga
 • hur du ändrar patroner på Epson TX200 skrivaren