Dator > värmeeffekter och luftfuktighet på persondatorer

 • värmeeffekter och luftfuktighet på persondatorer


 • Du behöver:
  administratör på din dator

  Din dator är känslig. . För att hålla den igång smidigt, finns det en hel del regelbundet underhåll att göra. Medan du kan spendera hundratals dollar på antivirus-och antispionprogram kan din försiktighetsåtgärder betyda någonting om du inte övervakar temperaturen och luftfuktigheten i ditt datorrum. Liksom den mänskliga kroppen, datorer föredrar temperaturer mellan 50 till 90 grader Fahrenheit, och det idealiska luftfuktigheten index mellan 30 till 50 procent. Om rummet där du håller din dator överskrider dessa nivåer, kan du göra irreparabel skada utan att inse det.

  Korrosion

  Om luftfuktigheten i ditt datorrum är för hög, kommer vatten kondensera inuti datorn, interagera med och förnedrande dess känsliga interna komponenter. Craig Borysowich, som har tjänstgjort som teknisk konsult och rådgivare till många företag eftersom 1992, noterar i sin verktygslåda för IT. com bloggen som värmeledningsförmåga och elektrisk resistens är avgörande för en dators prestanda. Kondens från fukt kan störa dessa processer. I extrema fall, datorn kan kortslutning och radera dina värdefulla data

  ofta kraschar

  Eftersom tekniken fortsätter att explodera, är en PC blir snabbare och de interna komponenterna är hetare -. Tillräckligt varm för att bränna huden om de vidrörs. Att brum man ofta hör inne i hårddisken är ljudet av fans att hålla saker så svalt som möjligt-men, om den omgivande temperaturen inte ger kall luft att cirkulera, kommer fläktarna gör någon nytta. Och om suset är för högt och för ofta, kan hårddisken bli för varmt att hantera.

  Medan praktiskt taget alla datorer är utformade för att starta om eller stänga in sig ner om centralenheten (CPU ) uppnår en viss temperatur, kan du fortfarande göra permanenta skador om du hela tiden använda datorn i extremt varma förhållanden. Förutom att dämpa rumstemperaturen, se till att du håller din dator fans fri från damm och smuts. Dessutom flesta tillverkare föreslår att du håller hårddisken fri från hinder, med minst en fot på alla sidor, att tillåta ordentlig ventilation.

  Statisk

  För mycket fukt är dåligt-men för lite fukt kan också vara förödande för din dator. Om det inte finns tillräckligt med fukt i luften, bygger statisk elektricitet upp. Alla har känt "zappar" av statisk elektricitet på huden, att samma zap kan utplåna ditt moderkort om det händer medan du sätter ett ljudkort eller göra några andra ändringar till din hårddisk. Inte dränka datorn i kondens, men se till att det finns tillräckligt med fukt i luften för att skydda den.


Previous:nothing Next:hur man byter en Acer laptop DVD-enhet

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en dator i7 terabyte
 • hur du justerar utskriftskvaliteten på en HP Laser Jet 8100 dn
 • hur man installerar CD-ROM-drivrutiner från en cd
 • hur man öppnar en Dell 8200 torn
 • Hur lägger jag till en Dell-skrivare utan skiva?
 • vad är en diskettenhet?
 • Definitionen av en flyttbar enhet
 • nackdelarna av TV-typ monitorer
 • RS-232 till USB konvertering
 • hur man byter LCD på en thinkpad Z60m