Dator > skillnader mellan SDH och PDH

 • skillnader mellan SDH och PDH


 • En tidig computing problem var utvecklingen av hårdvara system som kunde effektivt och säkert flytta stora mängder data från ett nätverk till ett annat. Detta problem blir mer och mer akut som video och grafiska bilder efterfrågas alltmer. Flytta så stora filer tvingas hårdvarutillverkare att befatta sig med effektiva, snabba och säkra metoder för stora dataöverföringar.

  PDH

  PDH är en förkortning av "plesiokron digital hierarki," en form av dataöverföring som specialiserat sig på mycket stora grupper av filer utvecklades i början av 1990-talet. Eftersom fler och fler stora filer tog upp mycket mer bandbredd, var behovet mycket tydliga för sådan utrustning. I allmänhet var denna hårdvara utvecklad för telekombranschen. PDH var den första i sitt slag, i allmänhet ersättas med SDH-systemet. Dess allmänna svagheter Trögheten och bekostnad. Vidare var det mycket svårt att hantera när det gäller tillgång eller säkerhet. Värst av allt var det just en amerikan skapelse, och därför var inte standardiserade med andra system används på andra håll. Detta innebar att nätverk till nätverk kommunikation blev svårt på grund av kompabilitetsproblem. Bristen på kompatibilitet gjorde redan dyr SDH-utrustning dyrare att använda, eftersom olika system som behövs nyare programvara ingångar för att bli kompatibla med varandra.

  SDH

  SDH hänvisar till en "synkron digital hierarki" och är en mer senaste utvecklingen. Den är konstruerad i syfte att ta itu med bristerna i PDH. Det är helt klart mycket snabbare, flytta data med närmare 700 megabit per sekund (och dess kapacitet är dagligen växer), medan PDH (vid maximal) är pålitlig endast upp till 34 megabit per sekund. SDH hanteras enkelt, särskilt när det gäller säkerhet inställningar och felsökning. Det är billigare i allmänhet och universellt kompatibla, vilket var den verkliga kritiken av PDH användare. Komplexiteten i PDH system var också ett problem, och de nyare SDH-system har konstruerats med användaren i åtanke. Det är mycket enklare att använda i allmänhet. Både hastighet och flexibilitet för SDH gjort det mer önskvärt än PDH, eftersom den senare är nu föråldrade.

  Frågor

  Den stora tvistefrågorna mellan PDH och SDH kommit ner till kostnader och användarvänlighet. Enligt kommunikationsexpert L. Gysel, störningar i ett enda nätverk element (det vill säga ett fel i ens den minsta beståndsdelen) kan förstöra hela sändningen. Det var en bräcklig och komplext system. PDH ansågs vara en mycket arbetsintensiv system som kräver en skock kompetenta specialister för att upprätthålla systemet. Övergången till SDH, som började i slutet av 1990, innebar att telekommunikation företagen kunde minska personalstyrkan och spara pengar. Det enda tillfälligt problem med invandring är att den kräver telekommunikation företagen att omskola personalen, eftersom övergången från PDH-till SDH är en övergång till ett helt nytt system.


Previous:nothing Next:Hur låser jag upp på mellanslagstangenten på min dator tangentbordet?

Relaterade artiklar


 • hur man klona en sol hårddisk till skiva
 • hur man lösenordsskydda ett minne
 • hur kopiera till en Maxtor extern hårddisk när det är plötsligt väldigt långsam
 • hur man uppgraderar en iMac G4
 • hur gör jag sänka det fysiska minnet av min dator?
 • hur man bygger datorer med gratis operativsystem och programvara
 • rensar en CMOS-lösenord på en Dell Inspiron 2600 laptop
 • hur man tar laserdiod av en DVD-brännare
 • hur man öppnar upp en iMac sfär
 • hur gör jag ansluter en dator till en Sharp Aquos LCD-TV?