Dator > hur du ansluter min laptop till min bil

  • hur du ansluter min laptop till min bil


  • Använda en bärbar dator på vägen kan vara besvärande för mer än en anledning. Även om du laddar upp det innan du börjar använda den i bilen, kommer batteriet tömmas på några timmar. Vissa bärbara datorer har strömhanteringsfunktionerna att tona ned skärmen automatiskt när det inte finns någon strömkälla. Du kan Hardwire din bärbara dator med bilens batteri så att den har en stadig ström så länge fordonet är i tändningen. Eftersom batteriet levererar DC (likström) och du behöver AC (växelström) för den bärbara datorn, måste du använda en inverter, en enhet som kommer att leverera din bärbara dator med ström.

    Du behöver:
    Laptop
    . Laptop manual.
    Laptop nätsladden.
    Bärbar inverter.
    Fordonet lättare hamn.

    Process


    1.
    Se din bruksanvisning och anteckna den bärbara datorns tillverkare och modell. Medan de flesta växelriktare är förenliga med en rad olika enheter, om det är en produkt som är speciellt utformad för bärbara datorer, kommer du få bättre resultat i form av Power Management, prestanda och hållbarhet. Skaffa en inverter som kommer att stödja din typ bilbatteri och laptop.
    2.
    Läs anvisningarna som följde med den bärbara omriktaren. Texten har information om användning säkerhet och optimala prestanda effektivitet, som kan variera beroende på vilken typ av omriktaren.
    3.
    Anslut omriktarens AC sladden i cigarettändaruttaget porten. De flesta bärbara växelriktare har två ändar, ena änden passar perfekt in i lättare, och den andra slutar i en box-liknande arrangemang med en sockel, som är DC-utgång. När du ansluter AC sladden till lättare, du upprätta en anslutning med ditt kort batteriet.
    4.
    Stäng av din bärbara dator och koppla in strömsladden till DC-utgång. Detta avslutar anslutningen mellan din bil batteri och den bärbara datorn, med den bärbara omriktaren fungera som en brygga som omvandlar ström från batteriet till användbar kraft för laptopen.
    5.
    Sätt på bärbar dator och vänta på att operativsystemet och de första processer för att ladda. När systemet är i viloläge, kontrollera om den bärbara datorn har tillgång till ström från bilbatteriet. Du kan kontrollera makt på de flesta modeller och operativsystem från systemet anmälan längst ner till höger på skärmen. När det finns en konstant effekt, visar batteriikonen vanligtvis en sladd bredvid.

    Tips och varningar


  • Koppla din bärbara dator från DC-utgång när du inte använder den. Om datorn är påslagen, kan det fodret på batteriet, även om systemet är inaktivt.
  • lödtenn som används i produkten innehåller bly, ett ämne som är känt för att orsaka fosterskador och skadar reproduktiva systemet. Tvätta alltid händerna om du rör interna komponenter, och undvika att andas in rök om lodet överhettas.

Previous:nothing Next:Hur du kopierar en ikon & klistra in i en starta mapp





Relaterade artiklar


  • hur du lägger till minne till en Toshiba M105 satellit
  • Hur minskar jag mängden datorskärmar kastas bort?
  • hur man exporterar till en externa DVD-brännare på en Macintosh G3
  • hur man kopplar en ipod
  • Definitionen av oscillator
  • Hur du tar hand om din laptop eller anteckningsbok och skydda den från att stjälas och skadad
  • hur du permanent radera filer på en dators hårddisk
  • hur man använder ett hopp enhet utan ansträngning
  • Hur får jag min pc att erkänna nyinstallerade RAM?
  • hur du ansluter din bärbara dator till en extern bildskärm