Dator > hur man kan jämföra datorer med hastigheter

 • hur man kan jämföra datorer med hastigheter


 • "Snabbare är bättre" är i allmänhet ett axiom, men inte alltid nödvändigt. En viktig sak att tänka på är att inte alla hastigheter är skapade lika, vilket innebär att du kan behöva snabba hastigheter i vissa delar av din dator, medan en lägre hastighet i någon annan komponent kommer att vara helt tillräcklig för dina behov. Varje säljare kommer att intyga att dess dator är det snabbaste. Det kan bli förvirrande att besluta vad som bör vara det snabbaste du bör gå i en dator. Du bör syfta till att få rätt hastighet i rätt del av datorn, beroende på din typiska användarmönster.

  Du behöver:
  samlar in följande information för den hastighet jämförelsen.
  Processorhastighet: front-side bus hastighet, processor eller CPU-hastighet
  . Minne RAM hastighet.
  Disk (rpm).
  Grafikkort /minne.
  Nätverk hastigheter: Ethernet LAN hastighet, trådlöst nätverkskort hastighet, Universal Service Bus (USB) /FireWire (IEEE 1394) hamnar
  . Lista över vanliga program och enheter.


  1.
  Kategorisera ansökningar i form av grafiska eller process eller dataintensiva.
  2.
  Lista de portar som din ofta använda enheter stöder.
  3.
  förteckning över vilka typer av nätverk och deras hastighet (t. ex. trådbundet gigabit Ethernet /Wireless 802. 1n) du planerar att använda datorn i.
  4.
  Jämför front-side bus hastighet och hastigheterna CPU på de två datorerna. Dessa siffror är typiskt i megahertz (MHz) eller gigahertz (GHz) och skildra den hastighet med vilken datorn kan bearbeta data. Välj snabbare processor hastighet om du använder datorn för process-intensiva företag eller speländamål.
  5.
  Jämför RAM-hastighet, vanligtvis i MHz. För de flesta datoranvändare behöver RAM hastigheter inte en väsentlig effekt på upplevelsen.
  6.
  Jämför disken hastighet, som vanligen betecknas med rpm (varv per minut). Ju snabbare disken kan snurra, desto snabbare kan hämta data behövs för att din ansökan. Gå till snabbare diskar om du vet att du kommer att köra dataintensiva applikationer på din dator.
  7.
  Jämför grafiken minneskortet. Visa filmer och spela spel är grafik-intensiva verksamheter. Även om grafikkortet inte kommer att nämna processorhastighet, kommer några extra grafikminne tillgängligt i grafikkortet påskynda grafikintensiva program.
  8.
  Jämför nätverket hastigheter. Denna hastighet kan vara antingen fast (Ethernet) och /eller trådlösa
  Steg 8a:. I kabelnätverk är Gigabit Ethernet högre hastighet tillgängliga. Tänk på att det nät som du ansluter också bör stödja den hastigheten. För de flesta praktiska ändamål 10/100 Mbps hastighet är tillräcklig för att uppfylla dina nätverk behöver.
  Steg 8b: för trådlösa anslutningar, 802. 1b/g/n kort finns tillgängliga. Med 802. 1n är den snabbaste kortet med bredare spektrum. Tänk på att du också kan behöva uppgradera din trådlösa router för att stödja ett snabbare kort.
  9.
  Jämför USB-version som stöds. Senare versioner kommer vanligtvis att möjliggöra snabbare överföringshastigheter. Denna hastighet blir viktigt om du planerar att ofta använda USB-enheter.
  10.
  Kontrollera om IEEE 1394 port finns. Denna port är känd som Apple FireWire eller Sony i. Link. Detta är ett alternativ till USB och stöder mycket snabbare överföringshastigheter. Leta efter denna port om du har enheter som använder FireWire-teknik.

  Tips och varningar


 • Många dator granska webbplatser publicerar jämförelse listor för olika datorer för olika typer av bearbetning. Du kan använda dessa betyg att bestämma vilken typ av snabb dator du behöver.
 • annat alternativ för att jämföra hastigheter körs riktmärke program på olika datorer och jämföra resultaten för att avgöra vilken som är snabbare.
 • alltid se till att en snabbare komponent du väljer för högre hastighet har den nödvändiga stödjande miljö att arbeta på högsta hastighet. Exempelvis kommer att få en 802. 1n nätverkskort inte något bra om ditt trådlösa nätverk är en 802. 1g trådlös router.

Previous:nothing Next:hur du tar bort en skärm Acer laptop

Relaterade artiklar


 • hur man byter strömförsörjningen i en Dell Dimension 8400
 • hur man lösenordsskydda ett minne
 • Hur uppdaterar jag den modem firmware på en Siemens hastighet ström 4100?
 • USB-minne vs hårddisk lagring
 • hur att byta moderkort på en gateway mx laptop
 • CD-R vs DVD + R
 • vad är en diskettenhet?
 • instruktioner om hur man installerar en Intel Q9550 cpu
 • hur du fyller OEM drivrutiner från ett USB-minne
 • hur man skapar en bootbar USB-fdisk