Dator > hur man får filer från en trasig dator

 • hur man får filer från en trasig dator


 • Har du en dator som inte fungerar? Kanske visar det sig fortfarande på, men allt du ser är "Blue Screen of Death"? Eller kanske det gör just ingenting alls oavsett vad du försöker. Allt du vet är det finns filer på det du behöver. Bilder, familj filmer, läxor, personliga kontakter, musik och mycket mer.

  Alla vet det finns något sätt som människor använder för att hämta information, men de vet inte någon som verkligen vet hur man gör det. Så nu har du några val, du kan betala en professionell hundratals dollar för att göra det åt dig, kan du låta datorn sitta i källaren eller på kontoret garderob för de närmaste 5 åren tills du ger upp och kasta bort det. . . . Eller så kan du göra det själv. Denna guide kommer att gå igenom en mycket enkel process som du kan använda för att få alla dina minnen tillbaka för mindre än $ 40

  Du behöver:.
  Denna guide
  Trasig dator.
  Kör adapterkabel.
  Fungerande dator.
  Skruvmejsel.


  1.
  Valfritt antal saker kan hända en dator för att få den att inte längre fungerar. Hårddisken i sig min fortfarande vara i funktionsdugligt skick utan skador på dina filer alls, men med andra komponenter i datorn inte längre fungerar, kan du inte komma åt dem. Denna guide hjälper dig att hämta dina filer så länge ingen skada har uppstått på din hårddisk. Om hårddisken själv har blivit skadad, kan du kanske inte hämta dina filer. En av fördelarna med att göra detta själv kontra att ta den till någon annan är att om du hittar din hårddisk är det inte längre fungerar, är du bara ut pengar det kostar dig att köpa en enda kabel. När som, om du betalar någon annan att ta reda på din hårddisk fungerar inte längre, är du ute en hel del mer pengar i arbete avgifter.
  2.
  Så, som anges i steg 1, behöver du bara köpa ett objekt, en satsning för adapterkabel. Denna kabel används för att överföra filer från din gamla hårddisk till en annan fungerande dator. Du kan köpa en för mindre $ 40 (vid tiden för skrivandet av denna artikel) på Amazon. com. Varumärket finns tillgängliga där är "Kablar To Go 30. 504 USB 2. 0 till IDE eller seriell ATA Drive Adapter" (detta är URL: http://www. amazon. com/gp/product/B000UO6C5S/ref=oss_product).
  Du kan också kolla butiker som Best Buy eller TigerDirect. com för dessa kablar. Köp en adapter och när du har det här objektet kan du fortsätta med nästa steg.
  3.
  Ta bort hårddisken från den trasiga datorn.
  *** OBS: Visst BE datorn är inte inkopplad när jobbar på det ***

  Om din hårddisk är i en stationär dator måste du öppna upp fallet din CPU att dra ut den. Du kan behöva skruva några bultar på sidan eller rygg, eller vissa fall CPU öppna med påtryckningar knappar. Ett sätt att ta reda på hur man öppnar ditt fall om din har problem med är att Google namnet på din dator och lägga in "Hur öppna CPU". När du har det öppna du behöver för att lokalisera och ta bort den gamla hårddisken. Det kommer förmodligen att monteras i ett metallhölje måste du skruva loss. När du gör detta bör det glida ut. Var noga med att koppla ur alla kablar som är anslutna till det också.

  Om du tar bort en hårddisk från en bärbar dator, vänd den bärbara datorn upp och ner och du kommer att se flera områden där man kan skruva täcker olika delar och få tillgång till datorer insidan. Hitta område för hårddisken och öppna den. Det kan eller inte kan monteras i ett hölje av metall. Om det är, skruva loss den från detta hölje och dra ut hårddisken.
  4.
  Ta den hårddisk du har tagit bort från den trasiga datorn och bifoga Drive adapterkabeln till stiften på sidan av enheten. Anslut sedan den andra änden av denna kabel (USB slut) till en USB-port i din fungerande dator.

  Härnäst kommer du att behöva plugga in nätsladden i mindre stift område av din gamla hårddisk och den andra änden i ett nätaggregat (vägg, grenuttag, etc).

  När kabeln och strömmen är fäst, vrid knappen på kabeln till "On" läge och om hårddisken fortfarande fungerar, kommer den att slås på och du kommer att se kraften att gå till det. Det kommer att starta som liknar en CD /DVD-enheten. Din fungerande dator kommer då att känna igen din gamla hårddisk som en ny masslagringsenhet att du nu kan komma åt filer på den precis som om det var en extern hårddisk.
  5.
  Du kan nu hämta allt som var på den gamla datorn!


Previous:nothing Next:hur man bygger en egen dator för nybörjare

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en dator i7 terabyte
 • Apple Cinema HD krav Display Power
 • flash-enhet tips & tricks
 • hur man byter en moderkortet
 • Definitionen av oscillator
 • hur man installerar en intern hårddisk på en Mac G3
 • hur du ersätter din Mac AirPort-kort
 • hur man väljer och installerar en trådlös router
 • hur man får Logitech Cordless optiska MouseMan programvara som fungerar på Vista
 • Lenovo T60p laptop dockning förfaranden