Dator > hur du överför data från en iMac till en MacBook Pro

 • hur du överför data från en iMac till en MacBook Pro


 • IMac och MacBook Pro är två modeller av Macintosh-datorer tillverkas av Apple. Medan MacBook Pro raden av bärbara datorer har förblivit ganska konstanta under hela dess liv, har det varit fyra helt olika versioner av iMac stationära datorn, varje identifierad av sin processor typ. Oavsett vilken typ av iMac du har, har Apple gjort det enkelt att överföra data mellan Mac-datorer, som endast kräver en FireWire-kabel eller en extern hårddisk

  Du behöver:.
  FireWire-kabel
  . Extern hårddisk eller USB-minne.


  1.
  Skapa en ny mapp ("Command", "Shift", "N") på skrivbordet i iMac och namnge det "Överföring". Dra alla data som du vill migrera till MacBook Pro till den mappen.
  2.
  Markera "Transfer" mapp genom att klicka på den en gång och välja "Visa info . . . " under Arkiv-menyn eller klicka på "Command" och "I. " I fönstret som öppnas kommer att visa hur mycket data som mappen innehåller. Ta del av detta, eftersom du måste veta detta i följande steg.
  3.
  Dubbelklicka på MacBook Pro hårddisk. Mängden ledigt hårddiskutrymme är visas längst ner i fönstret. En alternativ metod för att bestämma fritt utrymme genom att markera den bärbara datorns hårddisk och välja "Visa info . . . " under Arkiv eller genom att trycka "Kommando" och "I. " Så länge det lediga utrymmet på Mac Book Pro hårddisk är större än storleken på Transfer mappen fortsätt sedan till steg 4. Om inte, måste du antingen ta bort några filer från MacBook Pro hårddisk eller ta bort några filer från Transfer mapp på iMac: s skrivbord.
  4.
  Starta om MacBook Pro medan du håller ned "T"-tangenten. Det kommer att starta i "FireWire"-läge och skärmen kommer att visa FireWire-symbolen. Fäst ena änden av en FireWire-kabel till FireWire-uttaget på iMac och den andra änden till FireWire-uttaget på MacBook Pro.
  5.
  Leta efter MacBook Pro hårddisk, som indikeras med FireWire-symbolen, att montera på iMac skrivbord. Om den inte visas, välj "Inställningar" från under Finder och bekräfta att "externa hårddiskar" är förprickat under fliken Allmänt.
  6.
  Dra "Överföring" mappen från iMac skrivbord till MacBook Pro hårddisk. När filen är klar kopierar, mata MacBook Pro hårddisk genom att dra den i papperskorgen eller genom att klicka på triangelformade "Mata ut"-ikonen bredvid den i Finder-fönstret.
  7.

  Stäng av MacBook Pro genom att trycka på strömbrytaren och koppla loss FireWire-kabeln. Sedan starta den och du kommer att se "Transfer" mapp på sin hårddisk. På denna punkt kan du flytta filerna vart du vill på MacBook Pro.
  8.
  En alternativ metod är att använda ett flashminne eller en extern hårddisk för att överföra filer. Anslut enheten i iMac, kopiera "Transfer" mappen till den och koppla loss den när det är färdig med att kopiera. Sedan bifoga den till MacBook Pro och kopiera filerna till din bärbara dator.

  Tips och varningar


 • Innan överföringen alla uppgifter, smal din överföring mapp ned genom att stryka eventuella dubblerade eller onödiga filer.
 • Ta inte bort några filer från datorn tills du har bekräftat att de har kopierat framgångsrikt till MacBook Pro.

Previous:nothing Next:hur gör jag sänka det fysiska minnet av min dator?

Relaterade artiklar


 • hur man skapar en flash-enhet täcka
 • hur man skriver ut rätt färger med Adobe Photoshop
 • Hur får jag min CPU-användning ner?
 • HIPAA krav systemloggar
 • hur man öppnar en Dell 8200 torn
 • vad är AMD Athlon?
 • hur man skriver ut på plastkort
 • hur man får nycklarna ersättning laptop utan att köpa ett nytt tangentbord
 • hur du ansluter min HP-skrivare trådlöst efter installation av programvara
 • Hur fyller du en HP 6300 bläckpatron?