Dator > RS-232 till USB konvertering

 • RS-232 till USB konvertering


 • RS-232 standard används vid överföring av information från en enhet till en annan, men är inte vanligt att göra så idag. Trots att RS-232 signal inte kan konvertera till något annat, kan du använda en adapter för att ansluta enheten till en USB-port att den blir förenlig, en nödvändighet i vissa fall. Av olika skäl, till exempel när du vill använda en enhet för dataöverföring, men har bara en USB-anslutning på sig att ansluta RS-232 enhet, skulle du använda adaptern

  USB

  Förkortningen USB betyder Universal Serial Bus. En USB-port är oftast placerad på baksidan av en dator. Vissa datorer har de hamnar på framsidan för enklare åtkomst till dem och bärbara datorer på sidan. USB-porten ansluter kringutrustning till datorn i syfte att överföra information från en enhet till en annan. Till exempel har en flash-enhet en USB-anslutning för att ansluta till en port på datorn och överföra information.

  RS-232

  RS-232 står för rekommenderad standard-232. Det är den standard porten användas på en tid för mätdatainsamling. Folk använde också hamn för överföring av information mellan datorer och andra enheter som skrivare, kallad kringutrustning. Den TIA/EIA-232E standard seriell port ersatte RS-232-portar och sedan USB-porten ersätts den. De flesta moderna datorer inte längre kommer med RS-232 portar förinstallerat. Däremot kan du köpa en RS-232 add-on och manuellt installera porten på baksidan av datorn.

  Många apparater, andra än datorer och kringutrustning fortfarande använda RS-232 port som en kopplingspunkt. Vissa musikinstrument och specifika vetenskapliga instrument använda sammanhanget, eftersom normerna för dessa särskilda enheter fortfarande inte har förändrats.

  Adapter Fakta

  Köp och använda en adapter som gjorts speciellt för att ansluta två enheter tillsammans. Adaptern gör i huvudsak en RS-232 port godta en USB-baserad enhet och göra en USB-port acceptera en RS-232 enhet. Du behöver en adapter för att ansluta de två eftersom de använder mycket olika anknytning huvuden. RS-232 använder en 25-stifts DB-25 eller 9-pin DB-9 kontakt huvud och USB-enheten använder en kontakt huvud med färre stift, vilket gör att kontakten mycket mindre. Adapter finns från någon järnaffär, elektronik butik eller online.


Previous:nothing Next:hur du ändrar BIOS på en HP laptop

Relaterade artiklar


 • hur man får nycklarna ersättning laptop utan att köpa ett nytt tangentbord
 • hur man använder en digital media kortläsare på en HP Pavilion
 • ominstallation av drivrutiner för min unimodem halv duplex ljudenhet
 • hur du permanent radera filer på en dators hårddisk
 • hur man kan återställa programvaran på en HP-dator till den ursprungliga konfigurationen
 • hur man skriver ut rätt färger med Adobe Photoshop
 • vad är AMD Athlon?
 • hur man hittar billiga bärbara datorer för studenter
 • hur man installerar programvara via en flash-enhet
 • hur ändrar pappersmagasin för att skriva ut en andra sida