Dator > Hur vet jag vilket jack är ingång för ljud på min dator?

 • Hur vet jag vilket jack är ingång för ljud på min dator?


 • Med dagens allt mer kraftfull multimedia datorer kan ansluta datorns högtalare eller ljud vara skrämmande, speciellt om du aldrig har gjort det förut. Medan många anslutningar kommer att uppenbara-de för makten, tangentbord, skrivare, bland andra-du ansluter ljudutgången val till din nya dator kan vara en svår process. Det finns så många små ingångar, i så många färger, fram och tillbaka! Lyckligtvis minskar dina val ner till audio jack är egentligen bara en fråga om att veta vad man ska leta efter.

  Du behöver:
  Dator CPU och Monitor
  . Strömkälla.
  Högtalare /hörlurar.


  1.
  Ställ in datorn på en stadig, plan yta. Din dator bör redan vara ansluten och inställd för grundläggande funktion, ansluten till en strömkälla, och med tangentbord, mus och bildskärm ansluten till datorns baksida. Se till att du arbetar i ett utrymme med massor av ljus.
  2.
  Placera datorn så att du kan komma åt och visa anslutningarna på baksidan av datorn så lätt som front.
  3.
  Ta en titt på baksidan av datorn, märker de olika anslutningsportarna datorn erbjuder. Du kommer att märka flera kontakter som verkar förekommer oftast.
  4.
  Utesluta stora 3-stift strömkontakter, liksom kontakterna med slitsar för flera stift, som är typiskt för bildskärmar, skrivare, eller (om liten) tangentbord och möss. Du kan också bortse från USB-portar för nu-medan de fortfarande är användbara för att ansluta många kringutrustning, de är inte en del av din sökning efter en ljudanslutning.
  5.
  Leta den näst vanligaste typerna port, front eller baksida, som i själva verket de små, 3,5 mm TRS-uttag i olika färger som du kommer att använda för att ansluta din ljud . En 3,5 mm TRS är helt enkelt den normalstora jack där du kopplar in hörlurar till din iPod eller de flesta stereoapparater, till exempel, så det är lätt att känna igen från alla andra kontakter.
  6.

  lokalisera Nu liten grön 3,5 mm TRS-uttaget på baksidan av din dator. Denna gröna uttaget borde passar nästan alla ljudenhet från hörlurar till högtalare-till exempel om du använder hörlurar för att lyssna på din iPod, bör samma hörlurarna även sömlöst i samma gröna kontakten. Under tiden, om du ansluter högtalarna i grön audio jack, kommer samma högtalare normalt uppträdda från högtalare till högtalare till datorn, så att du får "stereo" ljud.

  För enkel placering, när man söker efter ljuduttaget, kommer du ofta märka en rosa färgad jack som normalt ligger bredvid (ofta till vänster om) den gröna ljud-uttaget på framsidan av datorn. Den rosa Jack, medan samma storlek (TRS 3,5 mm), är där din mikrofon ska anslutas, om du har en. Om du inte använder en mikrofon till datorn, sedan lämna denna plug ensam och helt enkelt använda det gröna uttaget för ljud bara.

  Tips och varningar


 • Som du Anslut ljud till din dator, du vill också hålla i minnet att eftersom dagens datorskärmar blivit mer komplicerad, får de själva också erbjuda inbyggda högtalare. Så om du har en LCD-bildskärm, till exempel, som också har inbyggda högtalare, måste du ansluta de talare från monitorn till (vanligtvis) ljuduttaget anslutningen på baksidan av datorn. Du bör fortfarande kunna ansluta dina hörlurar framifrån, liksom, på ett behov när det behövs.
 • utöver den grundläggande anslutningarna på hörlurar och högtalare till 3,5 mm-uttag TSR ingång, om du behöver inga ytterligare kringutrustning eller verktyg för att ansluta dem till datorn alls.
 • Med detta i åtanke, vänligen se till att inte in några verktyg eller föremål i hamnar som du bekanta dig med dem, inte bara på grund av risken för elstötar, men eftersom du kan skada hamnarna själva.

Previous:nothing Next:hur du tar bort tangentbordet i en HP Pavilion 5100

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter min HP-skrivare trådlöst efter installation av programvara
 • hur du permanent radera filer på en dators hårddisk
 • hur man öppnar en Dell 8200 torn
 • vad är AMD Athlon?
 • Hur får jag min CPU-användning ner?
 • hur du ansluter en bärbar dator till en skrivare utan dess programvara
 • Fördelarna med platta bildskärmar
 • hur man får nycklarna ersättning laptop utan att köpa ett nytt tangentbord
 • hur du kör cd-programvaran på en netbook
 • hur du ställer in programvara som fungerar med en Wacom