Dator > Fördelarna med ett biometriskt fingeravtryck

 • Fördelarna med ett biometriskt fingeravtryck


 • En biometrisk fingeravtrycksläsare skannar en persons fingeravtryck och använder det som en nyckel för att låsa upp antingen en dörr eller något annat lås i stället för en nyckel, nyckelkort eller lösenord. Även denna teknik kan tyckas något ur en spionfilm, är det mer lättillgängliga än du kanske tror. Även några hemdatorer är utrustade med biometriska fingeravtryck skannrar

  extra säkerhet

  biometrisk fingeravtrycksläsare skannrar införa ett helt nytt säkerhetsnivå på det som skannern användas till. Lösenord kan vara spruckna och lås kan plockas, men det är mycket svårare att fejka ett fingeravtryck. Visst, tjuvarna är påhittig och kommer säkert räkna ut sätt att kringgå den här metoden också, men de kommer inte vara så enkelt som att sticka ner en fil till en sluss eller lista ut någons lösenord.

  Noggrannhet

  Biometrisk teknik kommer i många olika former, från ansikts-och ögon scanners till Röstigenkänningssystem, men ingen har visat så korrekta som på fingeravtryck, vilket är varför den har blivit den mest använda biometriska säkerhetslösningar åtgärd. I off chans att något går fel och läsaren kommer inte att acceptera ditt fingeravtryck, finns det vanligtvis en backup metod för åtkomst, som t. ex. ett lösenord eller nyckel.

  Nr Glömda nycklar eller lösenord

  Med biometrisk finger skanning, Du behöver inte oroa dig för förlägger din nyckel eller inte komma ihåg ett lösenord. Eftersom tekniken använder ditt fingeravtryck för att antingen tillåta eller neka åtkomst, det enda sättet att förlora din nyckel skulle vara att förlora ditt finger, vilket troligen inte kommer att hända.

  Pris

  Trots vad du kanske tror, biometriska fingeravtryck skanning är faktiskt ganska överkomligt. Om du vill ha ett personligt scanner för din dator kan du enkelt hitta en för under $ 100 från början av 2010. Med denna typ av överkomliga priser, finns det ingen anledning att inte få en om du har saker som måste stanna säkert.

  Tillförlitlighet

  Om du väljer en bra modell från en ansedd leverantör av biometriska utrustning, kommer du att ha ett säkert lås så länge som du behöver en. Dina fingeravtryck kommer att förändras mycket lite, om alls, under hela din livstid, och mest av att bara ändra händer med äldre. Detta innebär att om du inte är närvarande och sätter fingret för att läsaren, som låser inte kommer att öppna, vilket ger dig en tillförlitlig och läge av säkerhet som du kan sätta din tro i.


Previous:nothing Next:hur man väljer och installerar en trådlös router

Relaterade artiklar


 • Hur kan du överföra ditt iTunes-bibliotek till din Archos 5?
 • hur till återvinna stulna bärbara datorer med byte fri programvara
 • hur du ansluter min HP-skrivare trådlöst efter installation av programvara
 • hur man skapar en bootbar USB-fdisk
 • hur man använder en dator för att köra tio arbetsstationer
 • vad är en datalogger?
 • hur man kopplar en ipod
 • Definitionen av oscillator
 • hur man lyssnar på en ljud-CD på en dator
 • hur man bygger en dator med billiga pc bygga programvara