Dator > hur till återvinna stulna bärbara datorer med byte fri programvara

 • hur till återvinna stulna bärbara datorer med byte fri programvara


 • Bärbar dator är en mycket kraftfull men ändå bärbar enhet som innehåller konfidentiella uppgifter som du aldrig vill falla i händerna på en tjuv. Även om du lämnade det och någon har turen att hitta och behålla den, kan din känsliga information utsätta dig för risk. För vissa utfärdat företagets bärbara datorer, IT-avdelningen ibland utnyttja ett system som kan torka av känsliga uppgifter på distans för att skydda företaget. Däremot hjälper det inte att återställa de saknade bärbar dator. Det finns en gratis programvara som heter "Prey" som du kan använda för att hjälpa dig att återställa en stulen eller saknas laptop. Prey ansluter till Internet och regelbundet kontrollerar om det finns ett meddelande att den bärbara datorn blir stulen. Om så är fallet skickas en rapport som hjälper dig att hitta enheten såsom nätverk eller Wi-Fi information skärmdump av det aktuella skrivbordet, och ett foto av bakgrunden om din bärbara dator har en inbyggd webbkamera.

  Här är hur till återvinna stulna eller saknade bärbar dator med ett gratis program som heter Prey

  Du behöver:.
  Prey konto
  . Bärbar dator.


  1.
  Öppna din webbläsare och leder den till preyproject. com. Klicka på "Gå med" för att skapa ett konto med Prey och knappa in alla nödvändiga uppgifter. Du kommer att få ett mail för att aktivera ditt konto och sedan kan du logga in efter det.
  2.
  På din Prey konto, måste du lägga till din bärbara dator först genom att klicka på " Lägg till ny enhet "-knappen. Ange namnet på enheten och välja lämplig information från rullgardinsmenyn. Hit "Skapa" när du är klar.

  Ta del av "Device Key" som tilldelas enheten och din "API-nyckel". Du kommer att behöva denna information under installationen av Prey ansökan.
  3.
  Nu, klicka på "Tillbaka till offentlig plats" och ladda ner gratis programvara från webbplatsen. Spara installeraren på datorn och dubbelklicka sedan på den för att starta installationen. Du kan behöva ge tillstånd till installationen att fortsätta. Det är en ganska rättfram installation så följ bara anvisningarna på skärmen.
  4.
  Efter installationen kommer du att bli omdirigerad till "Prey Configurator"-fönstret. Välj "http" och skriv "Device Key" och "API-nyckel" som du får från steg 2. Klicka på "Apply" och du får en bekräftelse på att enheten är nu synkroniserad och som följs av Prey.
  5.
  När din bärbara dator blir stulen, allt du behöver göra Logga in på ditt konto Prey och gå till den särskilda enheten sedan på "Missing"-knappen till "ON". Detta kommer att vakna upp Prey och börja vidta åtgärder. Beroende på din rapport modulkonfigurationen kan du få rapportera om det nätverk /IP-adressen eller ens en ögonblicksbild av den person som använder din bärbara dator.

  Prey är ett bra sätt att skydda din bärbara datorer från stöld och det bästa är att det är fritt att använda. Det finns dock begränsningar, t. ex. när tjuven omformatera hårddisken, avinstallera Prey mjukvara, eller inte försöka att ansluta till Internet. Det är dock fortfarande ett billigt sätt att återställa din bärbara dator ifall du förlorat det eller blev stulen.

  Tips och varningar


 • När du fick konkreta bevis om var din bärbara dator, inte konfrontera inte den enskilde eftersom det kan vara mycket farligt. Vänd bevis till myndigheterna och låt dem sköta resten åt dig.

Previous:nothing Next:hur du kör cd-programvaran på en netbook

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa programvaran på en HP-dator till den ursprungliga konfigurationen
 • hur du ansluter en bärbar dator till en skrivare utan dess programvara
 • hur man installerar programvara via en flash-enhet
 • hur man får Logitech Cordless optiska MouseMan programvara som fungerar på Vista
 • hur man bygger datorer med gratis operativsystem och programvara
 • hur du formaterar programvara för en USB-enhet
 • hur man bygger en dator med billiga pc bygga programvara
 • hur man skriver ut rätt färger med Adobe Photoshop
 • hur du ställer in programvara som fungerar med en Wacom
 • hur du ansluter min HP-skrivare trådlöst efter installation av programvara