Dator > hur du permanent radera filer på en dators hårddisk

 • hur du permanent radera filer på en dators hårddisk


 • När du tar bort en fil, allt du egentligen gör säger datorn att det är okej att använda det utrymme på hårddisken för ny information. Fram till nya data skriver över det, är den gamla informationen kvar. Vad är ännu mer skrämmande är att alla wannabe hacker som har gjort en webbsökning på ämnet kunde hitta och återställa dina filer i några minuter. För att hålla din personliga information privat, har du tre alternativ för att verkligen radera data från hårddisken

  Du behöver:.
  Data fragmentering programvara (om att ta bort enskilda filer).
  Disk wipe verktyget (om radera hårddisken).
  Elektriska verktyg (om förstöra enheten).


  1.
  Radera enstaka filer

  Om du bara vill radera några filer medan du operativsystem och program intakt, du bästa är att använda en data fragmentering program. Snarare än att bara ta bort en fil, en data fragmentering programmet tar bort och skriva över dina data, lägga till ett extra lager av säkerhet. Detta är dock förmågan att inte färdiga i en dator, så du måste titta runt på nätet för ett data dumpning lösning. Se avsnittet Resurser för vissa alternativ.
  2.
  Radera hårddisk

  Om du säljer eller ger bort din dator, du vill sannolikt en mer grundlig lösning. Du kanske har hört att formatera om hårddisken raderas allt på disken, men inte helt radera information mer än att dra en fil till papperskorgen gör. I likhet med de program som raderar enskilda filer, en disk torka verktyg kommer att skriva över hela din hårddisk, och i vissa fall, gör det flera gånger. Denna metod kommer att ta tid ändå, så planerar att ha datorn ur drift under minst en dag.
  3.
  Endast idiotsäker metod för datadestruktion

  Även när du skriver över dina data, delar av det är fortfarande ersättningsgilla ges rätt programvara. Det är som att skriva på svarta tavlan, kan du använda suddgummi och sedan skriva något nytt, men du kommer förmodligen fortfarande att kunna urskilja bokstäver eller ord i den ursprungliga handskriften. Om du har otroligt känslig information på din hårddisk och du måste vara 100% säker på att ingen någonsin kommer att återhämta sig det, måste du förstöra hårddisken. Borra fyra hål genom skivorna för att hindra dem från att snurra ordentligt, eller sand skivorna tills det inte finns någon glans kvar.


Previous:nothing Next:hur man kan få skrivbordet egenskaper med hjälp av tangentbordet

Relaterade artiklar


 • hur man fixar ekot ljud på en dator
 • Hur får jag min CPU-användning ner?
 • Fördelarna med platta bildskärmar
 • rensar en CMOS-lösenord på en Dell Inspiron 2600 laptop
 • hur man installerar en intern hårddisk på en Mac G3
 • hur man bygger en dator med billiga pc bygga programvara
 • hur man installerar programvara via en flash-enhet
 • hur man bygger datorer med gratis operativsystem och programvara
 • Definitionen av oscillator
 • hur ändrar pappersmagasin för att skriva ut en andra sida