Dator > hur du lägger till minne till en Toshiba M105 satellit

 • hur du lägger till minne till en Toshiba M105 satellit


 • Toshiba Satellite M105 kommer förinstallerade med 512 MB minne (RAM), vilket ger absolut nödvändigt för att köra Windows Vista. Men, skriver PC Stats att denna miniminivå kommer att ge mycket dålig prestanda oavsett hur snabb din processor, och teknik konsult Steve Rowe skriver att med Windows Vista, "något mindre än 1 GB kommer att känna mycket långsamt. " Om du planerar att uppgradera till Windows 7, rekommenderar Microsoft minst 1 GB RAM, och föreslår att installera 2 GB för bättre prestanda

  Du behöver:.
  Toshiba M105 satellit.
  Liten skruvmejsel.
  Liten Phillips skruvmejsel.
  1 eller 2 GB RAM DDR2 PC-5300 SODIMM-minne.


  1.
  Koppla bort alla strömkällor från din dator. Dra ur strömkabeln och ta ut batteriet. På så sätt kommer du undvika stötar.
  2.
  Bänd talaren locket med platt skruvmejsel. Leta i ovankant på tangentbordet (ovanför sifferknapparna) och sedan infällda i Flathead av skruvmejseln under remsan som täcker högtalarna. Bänd upp för att driva bort denna högtalare täcker.
  3.
  Flytta tangentbordet ur vägen. Använd Phillips skruvmejsel för att ta bort de två skruvar som håller tangentbordet på plats (dessa skruvar är ovanför F1-tangenten och Windows Icon-tangenten). Då Vänd på tangentbordet upp och ned och lägg den över handledsstödet. Du kan ta bort den om du vill, men du behöver inte till för att ersätta det minnet.
  4.
  Skruva minnet locket. Använd Phillips huvud för att ta ut de två skruvarna som håller den här luckan på plats och sedan lyfta på locket ur vägen.
  5.
  Ta bort den gamla minnesmodulen. Om din Toshiba M105 bara kom med 512 installerat minne, är detta den enda plats där det ska ligga.
  6.
  Installera den nya minnesmodulen. Om du bara installera 1 GB minne, installera det här genom att skjuta den på plats, och därefter byta och åter skruva i minnet locket. Sedan åter fast tangentbordet och högtalare täcker. Men om du planerar att installera 2 GB minne, fortsätta till nästa steg.
  7.
  Vänd på datorn och lokalisera det andra minnet locket. Du hittar den här täcka i mitten av undersidan av din Toshiba M105. Skruva av locket med Phillips
  skruvmejsel
  8.
  Installera en annan 1GB minnesmodul. Om din Toshiba M105 bara kom med 512 MB förinstallerade, så är andra platsen ska nu vara tom. Om det finns en minnesmodul här, måste du ta bort den. Skjut sedan 1 GB minne på plats och åter skruva i minnet locket.

  Tips och varningar


 • Se till att använda DDR2 PC-5300 SODIMM RAM. Du kan installera snabbare kör minne (DDR2 PC-6400), men Toshiba M105 kommer att sakta ner den att köra på 5300 hastighet.

Previous:nothing Next:hur man använder en digital media kortläsare på en HP Pavilion

Relaterade artiklar


 • hur du kör cd-programvaran på en netbook
 • rensar en CMOS-lösenord på en Dell Inspiron 2600 laptop
 • hur man skriver ut rätt färger med Adobe Photoshop
 • hur du ställer in programvara som fungerar med en Wacom
 • hur till återvinna stulna bärbara datorer med byte fri programvara
 • hur du ansluter en bärbar dator till en skrivare utan dess programvara
 • hur ändrar pappersmagasin för att skriva ut en andra sida
 • Hur får jag min CPU-användning ner?
 • hur du lägger till minne till en Toshiba M105 satellit
 • hur man får Logitech Cordless optiska MouseMan programvara som fungerar på Vista