Dator > hur man skriver ut rätt färger med Adobe Photoshop

 • hur man skriver ut rätt färger med Adobe Photoshop


 • Ofta när Photoshop-användare skriva ut sina foton eller projekt, den tryckta färgerna ser leriga eller tråkig. Ibland flesta av färgerna ser bra ut, men en eller två visar sig helt annorlunda från vad de såg ut på datorskärmen! Hur kan vi hålla detta från att hända, och hur kan vi få konsekventa färger vid utskrift från Photoshop? Det finns många faktorer som påverkar hur färger skrivs ut

  Du behöver:. .
  Adobe Photoshop
  Skrivbordsskrivare.
   


  1.
  Start i CMYK färgläge. Det första du ska titta efter om färgerna i ett Photoshop-dokument print illa är det färgläge. Datorskärmar display färger i RGB, eftersom de använder Röd, grönt och blått ljus för att skapa ett fullständigt utbud av färg. Skrivare, å andra sidan, använd CMYK. De använder cyan, magenta, gult och svart (förkortat "K") bläck för att skriva ut i färg. Så när du öppnar ett nytt Photoshop-dokument som du tänker skriva ut, alltid välja CMYK i Färgläge menyn för dialogrutan Nytt dokument. Om du har ett befintligt dokument som du vill skriva ut, ändra det till CMYK innan du skriver ut genom att gå till "Image> Mode" rullgardinsmenyn och välja "CMYK. "
  2.
  Använd print-säkra färger. Eftersom skärmar gör färger med ljus, det är ett additivt färgsystem. Detta innebär att mer ljus du lägger till, desto ljusare färger du får. Skrivare, å andra sidan är subtraktiv. Ju mer färg du lägger till, desto mörkare färger du får. På grund av de inneboende egenskaper olika färgsystem kan skrivare inte skriva ut alla färger du kan se på skärmen. Genom att bara använda tryck- säker färger är ett sätt att se till att dina färger kommer att bli samma på både skärmen och den tryckta produkten. Du kan se om du inte använder en utskrift säker färg med hjälp av färgväljaren dialogrutan. Dubbelklicka på din eller bakgrundsfärg färgruta i Photoshop verktygsstativ för att öppna färgväljaren dialogrutan. Om du ser en liten gul triangel med ett utropstecken av din "Aktuellt" och "Nytt" färgrutor, som innebär att färgen är inte ut-säker.
  3.
  Kalibrera din skrivare . Varje skrivare märke och modell har ett sätt att kalibrera den så att den producerar färg på rätt sätt. Kalibrera skrivaren ingår tryckning test ark och ändra inställningar skrivare. Hitta din bruksanvisning eller instruktioner på tillverkarens hemsida för att kalibrera din skrivarmodell. Du kan behöva ändra bläckpatroner och ren inuti skrivaren.
  4.
  Använd rätt papper. Om du skriver ut foton, kommer färgerna ser tråkigt om du skriver ut på matt papper. Om du skriver ut flygblad, kan bläcket sprids ut och en ljusare om du skriver ut på glättat papper. Var noga med att använda papper som är lämpligt för den typ av produkt du skriver ut.
   

  Tips och varningar


   

  • Vissa färger, speciellt ljus bruna och ljusa färger, göra inte ut mycket bra från en vanlig skrivare.


Previous:hur man kan återställa programvaran på en HP-dator till den ursprungliga konfigurationen Next:nothing





Relaterade artiklar


 • hur man bygger en dator med billiga pc bygga programvara
 • hur man installerar programvara via en flash-enhet
 • hur man skriver ut rätt färger med Adobe Photoshop
 • hur du ansluter en bärbar dator till en skrivare utan dess programvara
 • hur du ansluter min HP-skrivare trådlöst efter installation av programvara
 • hur man kan återställa programvaran på en HP-dator till den ursprungliga konfigurationen