Dator > hur man installerar programvara via en flash-enhet

 • hur man installerar programvara via en flash-enhet


 • Datorer är komplexa maskiner. De verkar aldrig att arbeta som du skulle vänta sig, så när de gör du kanske känner finns det anledning till oro. Men i fallet med hjälp av en flash-enhet för att installera program på en Mac eller en PC, är processen verkligen så enkelt och intuitivt som det verkar. Om du någonsin har använt en flash-enhet för att transportera bilder eller filmer, hittar du stegen behagligt bekant

  Du behöver:. .
  Flash Drive

  Transport och installation av programvara


  1.
  Sätt in flash-enheten i den dator som för närvarande innehar det program du vill installera. Oftast enheten kommer att ansluta via en USB-port, men på Mac-datorer vissa kommer att ansluta via FireWire.
  2.
  Leta reda på flash-enheten på din dator. På Mac-datorer, bör den visas på skrivbordet när den har satts. På Windows-baserade datorer, klicka på "Start" och sedan "Den här datorn".
  3.
  Öppna flash-enhet genom att dubbelklicka.
  4.

  Högerklicka i det fönster som öppnas-kontroll klicka på en Mac-och skapa en ny mapp. Skriv in ordet "program".
  5.
  Leta reda på mappen för programmet du vill ha finns på flash-enheten.
  6.

  Klicka och dra mappen till det öppna fönstret som visar din flash-enhet innehåll, och släppa den i "Program" mappen som du skapade.
  7.
  Stäng fönstret För din flash-enhet. Navigera i Aktivitetsfältet och klicka på "Säker borttagning av maskinvara". Välj din flash-enhet.
  8.
  Bort flash-enheten och sätt in den i datorn du vill installera programvaran på.
  9.
  Följ stegen ovan för att navigera till flash-enhet och öppna den. Sedan dubbelklickar du på mappen Program och dubbelklicka på mappen för programmet du vill installera.
  10.
  Dubbelklicka på den fil vars namn slutar på ". Exe" och följ instruktionerna som visas för att slutföra installationen. (På Mac-datorer, kommer programmet att inte en *. exe-fil men en *. zip eller *. dmg-fil. )

  Tips och varningar


 • Dessutom till att kunna installera program via en flash-enhet kan du också installera och köra program på en flash-enhet, om enheten är tillräckligt stor. 4 och 8 gigabyte enheter är mycket prisvärda och erbjuder en mycket mer mångsidig än tidigare generationer av USB-minnen. 8 gigabyte enheter är särskilt användbar, eftersom du även kan läsa in ett helt operativsystem på en och samma.
 • Många flash-enheter levereras med förinstallerad programvara för att hjälpa till med filhantering. Var noga med att skapa en ny mapp för dina program så att du inte råkar radera eller ändra det befintliga innehållet på flash-enhet.
 • Om programmet du vill installera är i ett ". zip "-fil, se till att du packa upp den först genom att högerklicka på den och klicka på" Extrahera alla ".

Previous:hur man bygger en dator med billiga pc bygga programvara Next:hur du ansluter min HP-skrivare trådlöst efter installation av programvara

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter min HP-skrivare trådlöst efter installation av programvara
 • hur man skriver ut rätt färger med Adobe Photoshop
 • hur man bygger en dator med billiga pc bygga programvara
 • hur man kan återställa programvaran på en HP-dator till den ursprungliga konfigurationen
 • hur du ansluter en bärbar dator till en skrivare utan dess programvara
 • hur man installerar programvara via en flash-enhet