Dator > hur man bygger en dator med billiga pc bygga programvara

 • hur man bygger en dator med billiga pc bygga programvara


 • Bygga en dator kan vara ett roligt och givande projekt. Generellt, datorer du bygger själv har högre kvalitet på komponenter och håller längre än förbyggda datorer. Vanligtvis spenderar du mindre pengar bygga en datorn själv än du skulle för en motsvarande förbyggda dator. Vanliga människor som bygger datorer ofta väljer att använda öppen källkod "fri" mjukvara, som Linux, för att spara på kostnader och undvika fallgropar uppfattas av "pay per licens" programvara

  Du behöver:.
  Öppen källkod operativsystemet.
  Skruvmejsel.
  Datorväska.
  Strömförsörjning.
  Moderkort.
  CPU.
  Kylfläns.
  Minne.
  PCI komponenter.
  Enheter.
  Datakablar.


  1.
  Forskning och besluta om öppen källkod operativsystem du vill använda. De flesta open-source operativsystem är Linux, som bryts ner till olika distributioner. De distributioner är i grunden en sammanställning av olika paketen som behövs för att få ett komplett operativsystem. Varje distribution sätta ihop olika och inriktade mot olika användningsområden, men är alla baserade på Linux-kärnan. Ubuntu är en mycket populär distribution som syftar till att "arbeta ur lådan" och är en bra Linux-distribution för nybörjare. Linux-distribution skivor kan erhållas via post, från olika böcker finns att köpa eller ladda ner gratis från distribution hemsida och brännas på en skiva.
  2.
  Forskning och väljer komponenter för datorn. Många faktorer till att köpa komponenter till din dator. Du vill först bestämma din budget, välj sedan objekt baserade på dina prioriteringar och hur du tänker använda datorn. Kontrollera att operativsystemet du väljer stödjer datorn komponenter du vill.
  3.
  Montera datorkomponenter. Se till att du jorda dig själv för att förhindra statisk stöt från att skada komponenterna. Installera strömförsörjning, då moderkortet, följt av CPU, kylfläns, minnen och PCI komponenter. Avsluta genom att installera enheter, datakablar och kraftkablar.
  4.
  Starta datorn och konfigurera BIOS-inställningar. Generellt standardinställningarna är bra och du behöver bara justera datum och klocka.
  5.
  Sätt operativsystemet skivan och installera det. Med Ubuntu installation så enkelt som att följa instruktionerna på skärmen. Du kommer att välja ditt tangentbord layout, språk och tidszon. Partitionera och formatera enheten är lätt om du väljer den förvalda alternativ. Allting kommer att installeras automatiskt.
  6.
  Starta om datorn och konfigurera ditt nya operativsystem. De flesta Linux-distributioner inte automatiskt installera proprietära drivrutiner, men ger dig möjlighet att installera dem. Installera proprietära drivrutiner och andra bibliotek programvara för att titta på DVD och med Java och Flash när du surfar på webben. De flesta Linux distributioner har en förvaringsplats för programvara med tiotusentals fri programvara med öppen källkod applikationer du kan installera.


Previous:nothing Next:hur man installerar programvara via en flash-enhet

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter min HP-skrivare trådlöst efter installation av programvara
 • hur man installerar programvara via en flash-enhet
 • hur du ansluter en bärbar dator till en skrivare utan dess programvara
 • hur man skriver ut rätt färger med Adobe Photoshop
 • hur man bygger en dator med billiga pc bygga programvara
 • hur man kan återställa programvaran på en HP-dator till den ursprungliga konfigurationen