Dator > hur man navigerar en bärbar dator

 • hur man navigerar en bärbar dator


 • Lär känna en laptop tar lite tid, särskilt om du flyttar från en traditionell stationär dator. Kanske den största förändringen när man navigerar en bärbar dator är att få bekväm arbetsställning pekplattan, som används för att styra muspekaren med fingret. Bärbara datorer erbjuder många ledtrådar när du behöver hjälp, men till exempel symboler volymkontrollen som är placerade på vissa tangenter för att ge dig snabb tillgång tangentbordskontroll

  Du behöver:. .
  Bärbar dator


  1.
  Öppna laptop locket och tryck på strömbrytaren för att slå på den. Kallelse läge och färg på bärbara lampor, som visar din bärbara dator är påslagen. Anslut den bärbara nätadapter i väggen och till lämplig plats på din dator. Light (s) att visas på de flesta bärbara datorer för att indikera att batteriet laddas.
  2.
  Titta på laptop mus och pekplatta, som vanligtvis är en fyrkantig utseende avsnittet strax under tangentbordet . Flytta musen handkontrollen med mjuka finger-streck i någon riktning på pekplattan. Flytta fingret upp och ner längs de yttersta kanten av pekplattan, som vanligtvis är platsen för rullningslisten för att navigera dokument och webbsidor.
  3.
  Använd musen knappar för att öppna ett program eller dokument på datorn. Hit vänster musknapp två gånger för att dubbelklicka på, som är den typiska mus för att öppna program i Windows operativsystem. Klicka på höger musknapp en gång på ett program eller dokument för att visa en meny med alternativ.
  4.
  Bekanta dig med din bärbara trådlösa signalen, som finns som standard på de flesta moderna bärbara datorer . Nya Windows Vista och 7 bärbara datorer visar en dator ikon eller en serie av trådlösa barer i nedre högra hörnet av skrivbordet skärmen som visar att Internet är tillgängligt. Klicka på ikonen för att se tillgängliga nätverk och att se vilka alternativ finns för anslutning till ett.
  5.
  Leta efter andra lampor och knappar på din bärbara dator så att du är medveten om dem . De flesta bärbara datorer visa ett speciellt ljus och /eller knappen nära strömbrytaren för att ange om den trådlösa funktionen slås på eller av. Likaså vissa system har en särskild knapp för att slå på och av systemets pekplatta och kapacitet mus om du bara vill använda en extern perifer mus.
  6.
  Observera batterisymbolen på din bärbara dator, som ligger i det nedre högra hörnet av aktivitetsfältet bredvid klockan på flesta bärbara datorer. Lägg märke till hur ikonen ändras när du kopplar din bärbara dator från dess nätadapter.
  7.
  Klicka batterisymbolen att se och ändra din bärbara alternativ batteri, till exempel välja en balanserad eller högpresterande energischema. Visa avancerade alternativ, till exempel möjligheten att ändra vilka åtgärder datorn tar när du stänger din laptop locket. System "viloläge" och "sleep" inställningar kan ändras här.
  8.
  Bekanta dig med laptop kortkommandon. Titta efter funktionen "Fn"-knappen vanligt förekommande på flesta bärbara datorer. Tryck ner "Fn"-tangenten samtidigt som du trycker på tangentbordet pil uppåt, nedåt, åt vänster eller höger för att justera volymen i anläggningen eller skärmens ljusstyrka. Lägg märke till andra produkter med dubbla knappar längst upp på tangentbordet, dessa är ofta F1 till F12. Använd "Fn" i samband med dessa dubbla nycklar för att utföra gemensamt system kommandon som viloläge och tyst.
  9.
  Förvandla din bärbara dator på någon sida att ta en titt på tillgängliga externa anslutningar. Till exempel är USB-anslutningarna vanligtvis placerad på vänster eller höger kant bärbara datorer. Hitta audio jack på utsidan av din bärbara dator i kontakt hörlurar eller högtalare, media kortläsare om tillgängligt, och CD /DVD ROM-kortplats.

  Tips och varningar


 • Läs din bärbara maskinvara guide, som ofta finns i två former: som en papperskopia tillsammans med din dator och en digital kopia finns på den bärbara datorn hårddisk.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:Hur konvertera bilder till CD eller DVD

Relaterade artiklar


 • Hur gör jag rent ledde huvudet på en okidata svart tonerkassett?
 • hur man kan förbättra resultatet för ditt trådlösa nätverk
 • typer av 8mm bandenheter?
 • Hur sätter jag upp volymen på min HP laptop?
 • hur man fixar en no-insignal till en dator
 • hur du tar bort vertikal linje på datorns skrivbord skärm
 • av ATX nätaggregat felsökning
 • midi datorgränssnitt grunderna
 • hur man använder ett USB-ljudgränssnitt på Cool Edit Pro 2,1
 • Vilka är fördelarna med en bredbildsskärm?