Dator > vad har du att göra för att överklocka en dator processor?

 • vad har du att göra för att överklocka en dator processor?


 • Överklockning är processen för att öka hastigheten på en processor genom att öka såväl busshastighet på moderkortet och öka spänningen i strömmen till processorn. Det är inte en särskilt svår process, men det innebär risker. Eftersom en dator processor ger ut allt värme baserad på den hastighet som den körs, överhettning finns en risk vid överklockning en dator processor

  historia Överklockning

  Överklockning först kom på modet i slutet av 1990, då processorer som Intels Celeron 300A först infördes. Men inte den första processorn som kan överklockas var 300A den första som gjorde några märkbara vinster. Stabil overclocks upp till 450MHz kunde fås, en ökning med 150 MHz över Celeron 300A förvalda klockfrekvens. Medan de hastigheterna verkar positivt pittoreska 202C de var imponerande av 1999-standarder.

  Överklockning var en komplicerad process då, med flyttning av byglar på moderkortet. Eftersom korrekt placering av hoppare bestämde busshastighet på moderkortet var det en fråga om att flytta byglarna till lämplig plats att ställa in hastigheten moderkortet bussen till 100MHz istället för standard 66MHz. Detta tvingade Celeron 300A för att köra på en högre hastighet för att matcha hastigheten på systembussen.

  Går mot närvarande överklockning har blivit mycket enklare. Dessa dagar, som moderkort buss hastighet genom BIOS (Basic Input Output System) inställningar. Vissa moderkort även ändra överklocka inställningar på en påslagen dator med hjälp av proprietär programvara från moderkortstillverkaren.

  Grunderna i Överklockning

  Strul med två grundläggande inställningar på ett moderkort kommer att ändra klockfrekvensen på processorn. Den första, som nämnts, är det moderkortets busshastighet. Den andra är att öka spänningen till processorn. Medan spänningen ändringar är nödvändiga för en stabil overclocks vid högre hastigheter, kommer bara en buss förändring förändrar faktiskt processorns hastighet.

  Om du planerar att överklocka din processor permanent, måste du göra några ändringar i systemet. Först ut är kylning. Medan en processor kan lätt överklockas av inställningar ensam, ingår beståndet kylfläns och fläkt med en processor är oftast otillräckliga för att hantera den ökade värmen. En eftermarknad kylfläns /fläkt Combo kommer att behövas. Vid mycket höga hastigheter kommer ett vattenkylningssystem måste installeras, men detta är inte något som någon ny till överklockning ska försöka att installera.

  Den andra saken du behöver är systemminne som matchar den ökade busshastighet på moderkortet. Om du har ett moderkort som kör på 800 MHz, och du öka busshastigheten till 1066MHz behöver du också systemminnet som också går på den hastigheten. Medan systemets minne kan överklockas, är det inte rekommenderas.

  Core i7

  Intels senaste processor har inbyggd logik som ökar klockfrekvens på processorn tills den når en värme tröskel. I huvudsak overclocks det dynamiskt sig beroende på vilken behandling last som läggs på den. Samtidigt som det är tekniskt möjligt att manuellt överklocka en sådan processor, det finns liten anledning att göra det, eftersom processorn är mycket bättre på fastställande av en god överklocka värden än någon människa.


Previous:Hur man använder en stor trackball mus på en dator Next:Hur man vet om du behöver ett nytt tangentbord

Relaterade artiklar


 • instruktioner om hur man fyller HP Deskjet 4140 bläckpatroner
 • vad som orsakar ljudet att sluta arbeta på en dator?
 • fördelarna med ATX över Micro ATX
 • hur får man en pc att erkänna ett bluetooth tangentbord med standard?
 • hur man fixar Windows runtime error 76
 • Felsökningsverktyg för Mac
 • hur man konfigurerar en Dell TV-tuner med Comcast kabel
 • Tablet PC-pennan tips
 • hur man kopplar en bios Högtalare
 • hur man berättar den högsta cpu för datorn